להשאיר או לקחת? זו אכן דילמה. מצד אחד חופשה עם הבייבי היא לא באמת חופשה: האכלות, החלפות, הוא יירדם בעגלה? או שנחזור למלון? בואו נודה בזה: השינה עדיין לא רציפה, הוא התעורר מספר פעמים בלילה ואתם סחוטים מכדי לגמוע את העיר והנופים החדשים ורוצים רק לישון, אבל הגעתם עד כאן אז לא תטיילו? ומצד שני: איזה כיף לקחת חופש מההורות, ולו רק לכמה ימים. לישון כל הלילה, לחדש את האינטימיות עם בן או בת הזוג, ולהיזכר איך זה היה פעם, לא מזמן, כשהייתם רק שניכם יחד. או לחילופין, לנסוע עם חברה טובה, לצלול שוב לשיחות נשים ארוכות, לשבת בבתי קפה, לקרוע את העיר בשופינג ובילויים, ובעיקר להתנתק מכל מה שקושר אותך להיות "אשת משפחה" ולהרגיש שוב צעירה פוחזת שדם הנעורים זורם עדיין בעורקיה. אבל רגע, הוא ממש פיצפון, איך אפשר לעזוב אותו בגיל כה צעיר? אתם תתגעגעו כל הזמן, לא יהיה לו קשה? וגם לכם?
הדילמות רבות, הפתרונות גם כן, אבל אם לאחר כל הלבטים, נפלה ההחלטה לקחת את הבייבי אתכם ולטוס לחופשה מהנה, הכנו בשבילכם את המדריך לטיסה עם התינוק.
>> 10 סיבות למה כדאי לטוס עם תינוק
אז לאן נוסעים?
יעדים שמהותם הוא חיי לילה אנרגטיים ובועטים מתאימים אולי לזוג רווקים אבל לא למשפחה עם תינוק צעיר. יש לא מעט כפרי נופש באירופה שמתאימים למשפחות עם ילדים אבל גם בילוי בכל עיר גדולה יספק לא מעט אטרקציות ואפשרויות בילוי מגוונות. מה שבאמת חשוב הוא שלכם יהיה נוח, נעים, מתאים ומעניין להיות שם.
כלל ברזל: בטיחות והיערכות מראש
מושב עם התקן עריסה. חלק מחברות התעופה מציעות מושב עם התקן עריסה לתינוקות עד גיל 9 חודשים. השירות הוא על בסיס מקום פנוי, ולכן כדאי להיערך מספיק זמן מראש עם הזמנת כרטיסי הטיסה, כדאי לשריין את המושב, במיוחד אם זו עומדת להיות טיסה ארוכה.
מושב נפרד. על פי המלצות הבטיחות של ארגון "בטרם" יש לרכוש לתינוק מושב נפרד (מה שאומר שתצטרכו לשלם כרטיס נוסף). למושב מחברים את כסא התינוק או הסל-קל הבטיחותי.
חשבו על הנוחות. אם תגיעו לשדה מספיק זמן מראש, בקשו לשבת בשורה הראשונה, כך יהיה לכם מקום לפרוש שמיכה ולהשכיב עליה את התינוק, זה יהיה מאוד מעייף לשאת אותו על הידיים לאורך כל הטיסה.
חיסונים. כשאתם מתכננים את היעד אליו אתם נוסעים, מומלץ לבדוק אם החיסונים שהתינוק קיבל עד כה מספיקים ואין צורך בהשלמות.
במה להצטייד לפני העלייה למטוס?
מנשא. מומלץ בחום להביא אתכם מנשא, שיקל עליכם בעלייה ובירידה מהמטוס, לטיסות קצרות, כאמצעי להרדמת התינוק, וגם למוביליות נינוחה ואלטרנטיבית בנופש.
עגלה. עם עגלות המתקפלות באופן מלא, נוסעים עם תינוק מורשים להגיע עד לכבש המטוס, צוות הטיסה יאסוף אותה שם ויחזירה בתחנת היעד (אם מיועדת לכם חניית ביניים, וודאו שהעגלה תגיע גם היא לשם). תלוי בגיל התינוק אך מומלץ לשאת אתכם עגלת טיולון קלה, היא תהפוך את הניוד לקליל ופשוט.
בגדים להורים ולתינוק. אם יש סיכוי טוב שהתינוק יפלוט או יקיא במהלך הטיסה כדאי להצטייד בחליפת בגדים לתינוק, שיהיה פשוט לפשוט ולהלביש אותה, ובחולצה נוספת להורים. ובכלל, הטמפרטורה במטוס וגם בשדה נוטה להיות נמוכה, כך שרצוי להצטייד בעליוניות לכם ולילדים או בשמיכה לתינוק.
מזון לתינוק. אם מדובר בתינוק יונק, זה יכול לחסוך מעט מקום (הציוד כבר נמצא על האם) רק חשוב מאוד שהאם תשתה הרבה נוזלים, ומעל הממוצע שהיא רגילה, כי אחרי הכול גם האוויר בטיסה מייבש. אם התינוק ניזון מתחליף חלב, בדקו אם ניתן להביא תרמוס עם מים רותחים כדי שלא תהיו תלויים בזמינות הדיילים. גם אם נוהל הבטיחות בשדה התעופה לא מאפשר עלייה למטוס עם נוזלים, הצטיידו בתרמוס כדי למלא אותו בבתחילת הטיסה במים רותחים שיתקררו במהלכה. למטוס אין צורך להביא את כל הקופסה, אפשר להצטייד מראש במארז TO GO המכיל חמש מנות מדודות, יותר קל ונוח לשימוש. אך כמובן שליעד הנסיעה כדאי להצטייד מראש בכמות מספקת של תחליף חלב שבו אתם מזינים את התינוק, לא כדאי לקחת סיכון שביעד הנופש לא תמצאו אותו. לתינוקות שכבר ניזונים ממזון מוצק, כדאי להביא גם מחיות לטיסה ולימים הראשונים.
זמני ההמראה והנחיתה. בעת ההמראה או הנחיתה נוצרים הפרשי לחצים, המשפיעים על האוזניים של תינוקות וילדים קטנים ועלולים לגרום להם כאב. כדאי להניק את התינוק, לתת לו מוצץ או לתת לו לשתות מבקבוק עם פיטמה או קשית.
להגיע שבעים. לפעוטות וילדים כדאי להזמין מראש ארוחת ילדים בעת הזמנת כרטיסי הטיסה, ולהצטייד במזון ובחטיפים יבשים. וכמובן עדיף שיעלו למטוס שבעים, כך תימנעו מהתעסקות רבה סביב נושא האוכל.
חיתולים. עמדות החתלה תוכלו למצוא בחלק משירותי המטוס של רוב חברות התעופה. עדיף לקחת אקסטרה חיתולים חד פעמיים, שקיות לחיתולים משומשים ומגבונים לחים. אתם ממש לא רוצים להגיע למצב שבו "נתקעתם".
וכמובן לא לשכוח צעצועים. הסביבה במטוס (הסאונד והתנודות) עשויים להרדים את התינוק, או לגרום לו לבכות. קחו אתכם לטיסה צעצועים שונים האהובים עליו (מומלץ, שלא יהיו רעשניים מדי, בכל זאת, אתם לא לבד). ובוודאי לא לשכוח "שמיכי" או כל אובייקט אחר שהתינוק או הפעוט צמודים אליו. לילדים גדולים יותר כדאי להתאבזר בחוברות ומשחקי הפעלה, צבעים, משחקי רביעיות ומשחקים אלקטרוניים. בקיצור, כל מה שלא יגרום להם להגיד את צמד המילים השחוק: "משעמם לי".
טיפ אחרון: גמישות. תמיד כדאי לתכנן מראש את הטיול, לקבוע מסלולים ואתרים שאתם רוצים לסמן עליהם וי, אבל גם לזכור לאפשר מקום לשינויים, לגמישות ולדעת שהכול אפשרי. גם לתינוקות וילדים יש צרכים ורצונות, הם לא תמיד יידעו כיצד להביע אותם, ומצד שני, הם הגיעו ארוזים, יחד איתם.