כשנולד תינוק נולדים גם אמא ואבא, וההורים האלה מקבלים כרטיס חבר בכל רשתות הפארם. אם לפני הלידה ההצטיידות שלכם מדוייקת, משימתית ומוכוונת-רשימות, אחרי הלידה מדובר בעיקר בגיחות מבולבלות בשעות לא שעות, או בשליחת נציג מבולבל לא פחות מצויד ברשימה לא קוהרנטית. כדי להקל עלייך ועליו (ועל כל יתר המסונג'רים בסביבתכם), להלן הרשימה המלאה: אילו מוצרי טיפוח תינוקיים צריכים להמתין לכם בבית כשאתם חוזרים מבית החולים, ועם מה אפשר לחכות קצת, כדי להקל על העומס בשידה ובחיוב האשראי.
מה צריך לחכות בבית
אלכוהול לטבור. כמו שתשמעי שוב ושוב (ושוב) בהדרכות בתינוקייה, בהדרכת השחרור ממחלקת יולדות ומהאחיות בטיפת חלב – חשוב מאוד לנקות את גלד הטבור לפחות עד שהוא נושר, בעזרת צמר גפן או קיסם טבולים באלכוהול. מכיוון שבאמת לא מדובר במשהו שכדאי להזניח, דאגו שבקבוקון אחד ימתין לכם על השידה, מוכן לפעולה.
משחת החתלה. רוב הסיכויים שתקבלו בבית החולים דוגמית יציקתית במרקם של בטון קשוי למחצה, אבל אם יש לכם עוד פעילויות בלו"ז לשנים הקרובות פרט לניסיונות נואשים להסיר שאריות משחה מהטוסיק של התינוק שלכם, כדי שתתארגנו על משחה איכותית, נעימה וריחנית, שתגן על הישבן הענוג מהתפרחת המשחרת לטרף
סבון או שמן רחצה. די מהר תגלו שתינוקות אולי מריחים נהדר ומצטלמים יופי, אבל גם מצליחים להתלכלך לא רע בכלל יחסית ליצורים שלא עושים עם עצמם הרבה. הפרשות, פליטות, טיפות חלב או תמ"ל שגולשות במורד הצוואר ונעלמות בקפליו – ועבור כולן צריך סבון עדין ולא מייבש מדי, שינקה ביעילות וימנע אדמומיות וגירויים.
שמפו. גם אם התינוק שלכם נולד עם קרחת מבהיקה או עם פלומה מדובללת ואפרוחית, זה לא מעניק לו פטור מחפיפות מזדמנות, בעיקר כדי למנוע הצטברות של שומן ולכלוך על הקרקפת, אבל גם כדי להרגיל אותו (ואתכם) לפרקטיקה הלא מורכבת אך המלחיצה למדי של תחזוקת המחלפות. כמובן שהשמפו צריך להיות מותאם לתינוקות, נטול חומרים חריפים ועדין ככל האפשר
מברשת שיער. כמו חפיפת השיער, גם להברשה יש תפקיד חשוב בעיסוי הקרקפת ומניעת קשקשת התינוקות הידועה לשמצה. חוץ מזה, אתם לא באמת מתכוונים להוציא אותו מהבית בלי שביל בצד, נכון?
עם מה אפשר לחכות:
מספרי ציפרניים. החוק היבש מדבר על שבועיים המתנה מהלידה לפני המניקור הראשון, בפועל יש הורים שלוקח להם אפילו יותר זמן לאזור אומץ (או להזעיק סיוע בדמות הורים מנוסים יותר) – מה שבטוח הוא שבהחלט לאמדובר בפריט חובה לימים הראשונים, וגם אם התינוק שלכם מציג טפרים מרשימים – נסו לדחות את הקץ, עד שתהיו בטוחים שהציפרניים נפרדו מהבשר ואפשר לגזור בלי חשש.
קרם שיזוף. בשביל מה השקעתם בעגלה עם צלון משוכלל? גם ההורים הכי זורמים, שמוציאים את התינוק לטיול הראשון עוד לפני שפרקו את התיק מחדר הלידה, לא יצלו אותו בשמש ישירה, ולכן בהחלט אפשר להמתין עם קרם השיזוף – גם אם מדובר במותג תינוקי ועדין למהדרין – עד הביקור הראשון בים או בבריכה, ועד אז פשוט לדאוג לא לצאת בשעות חמות מדי, ולשחק רק בגינות מוצלות.
קרם גוף. נורא כיף לעסות את התינוק אחרי האמבטיה, לחוש את משמניו וליצור איתו קשר ישיר ועוטף. אבל בימים ובשבועות הראשונים קצת קשה לתפוס אותו במצב רוח מתאים – אחרי הכל, הוא עדין קצת בהלם מהשינוי החד בתנאי השירות שלו והמעבר ממים חמימים לעולם רועש ויבש – ולכן, אלא אם הוא סובל מיובש רציני בעור בהחלט אפשר להמתין עם שגרת הליחוח והעיסוי, ולהסתפק בלחות מהסבון המיוחד לתינוקות שארגנתם לו.
דוחה יתושים. תינוקות רכים רגישים יותר מאיתנו לעקיצות יתושים, ומאידך – כמעט כל מה שדוחה יתושים לא ממש מומלץ גם עבורם. החומרים הכימיים הסטנדרטיים הם כמובן ממש מחוץ לתחום, אבל גם החומרים והפתרונות הטבעיים, כמו שמנים אתריים למיניהם, לא תמיד מתאימים מגיל אפס. לכן, פשוט השתמשו בכילה, שימו רשתות על החלונות או צאו למסעות ציד ליליים – והשאירו, בינתיים, את התכשירים על המדף.
מגבונים לחים. נשמע מופרך, אבל עד לפני לא המון שנים תינוקות גדלו בלי מגבונים. נכון שבשלב מסויים מדובר באתגר עצום, אבל לפחות בהתחלה, נסו להימנע או לפחות להפחית את השימוש בהם, מכיוון שגם המגבונים העדינים ביותר הם עדינים פחות משטיפה זריזה של אזור החיתול במעט מים וסבון.
>> לעוד מדריכים
>> הריונית, מה ההחלטות שלך לשנה החדשה