אז איך בחרתם את השם של התינוק שלכם? התייעצתם עם חברים, עשיתם כבוד לסבתא או פשוט ידעתם כל החיים שאם יהיה לכם בן, יקראו לו זרובבל? ואם עדיין לא החלטתם, אתם יכולים לשאוב מעט השראה מזוג קנדי אחד, שהחליט ליישם את עקרון "חכמת הההמונים" בבחירת השם של בתם.
הגברת, שעדיין מכהנת כעוברית (וצפוייה להיוולד בתחילת אפריל), תזכה בשם שילווה אותה לכל חייה (או לפחות עד שתוכל לרוץ למשרד הפנים המקומי ולשנות אותו) בהתאם להצבעת הגולשים, שנוהרים לאתר אינטרנט שהוקם במיוחד עבור המיזם שזכה לשם המדויק אך ההזוי בבסיסו: "תבחרו שם לתינוקת שלנו" (namemydaughte). בכל רגע נתון מוצגים באתר 15 השמות הפרטיים ו-15 השמות האמצעיים המובילים בדירוג ההצבעות. כדי למנוע הטיות, קיימת מגבלה המאפשרת לכל כתובת איי.פי להצביע פעם אחת ביממה.
"בחירת הגולשים לא מחייבת אותנו"
"חשוב לנו להבהיר שההחלטה של הגולשים לא מחייבת אותנו", אמר סטיבן, האב המיועד. "ההחלטה הסופית תהיה שלי ושל אשתי, אבל אנחנו בהחלט נתחשב בדעת הקהל – אחרת לא היינו פונים לרעיון הזה מלכתחילה". האב סיפר גם כיצד הגיע לרעיון להיעזר בגולשים אנונימיים כדי לקבל החלטה כל כך אישית ומשמעותית: "אני זוכר שפשוט חזרתי מהעבודה יום אחד, ישבתי על המיטה ופתאום קפץ לי הרעיון הזה. מיד סיפרתי לאשתי, ובאופן מפתיע, היא ממש לא התנגדה – להפך. אני חושב שרק כששילמנו עבור הדומיין של האתר נפל לי האסימון שהנה, זה באמת קורה – אנחנו מוציאים את השם של הבת שלנו להצבעה ברשת".
נכון לכתיבת שורות אלו, השם הפרטי המוביל הוא אמליה, והשם האמצעי הנבחר הוא מיי. בטבלת 15 15 הפופולריים אפשר למצוא קלאסיקות כמו רוז, רנה, מייגן או לסלי, אבל גם שמות מקוריים יותר, כמו "מגה-טרון", "סלט" ו"קטוהולו". אם אתם רוצים להציל את הקטנה מגורל מר, הצביעו והשפיעו – אתם לא רוצים ילדה קטנה שתסתובב בעולם עם שם כמו "לא-זלדה" (אופציה נוספת שנמצאת ב-15 השמות המובילים) על מצפונכם.
>> המסע ההירואי של הפג שנולד 680 גרם
>> בלי פוטושופ: כך באמת נראית לידה ביתית