את ההוצאות הגדולות הכרוכות בהבאת תינוק לעולם קל לחשב ולתכנן. הרבה לפני הלידה, אפשר להתחיל להסתובב בחנויות ובאתרים, לערוך השוואות ולחפש מבצעים על ריהוט, סלקל, עגלה ומנשא (שלא לדבר על האופציה לקנות יד שנייה). אבל מה לגבי כל היתר? ההשלמות, הספיחים, הפיצ'יפקעס – איך שלא תקראו להם, מדובר במשאבות מזומנים שאינן יודעות שובע.
עוד בתשעה חודשים:
>> מוצרים מיותרים: את באמת צריכה פח טיטולים?
>> התינוקת שלי שמנה מדי!
>> צילומי הריון לא שגרתיים: קבלו השראה
חרף מחאות ספורדיות, שוק מוצרי התינוקות בארץ עדיין יקר. כמה יקר? כמעט כמו המילקי. לפי נתונים שנאספו באתר "הביתה", מדובר בכ-8,500 ש"ח בשנה. הנה התחשיב – שכמובן משתנה לפי רמת המותג שבוחרים לרכוש, הצרכים הספציפיים של כל משפחה ורמת המשקיענות של ההורים בחיפוש קופונים ןמבצעים, אבל בהחלט נותן תמונה אמינה של המצב בשטח.
חיתולים: בהנחה שהתינוק הממוצע משתמש בכשבעה חיתולים ליום בשנת החיים הראשונה, ההוצאה המצטברת נאמדת ב-2,000 ש"ח (זאת כאשר בוחרים במותגי החיתולים המוכרים).
בקבוקים ומוצצים: אם עוקבים אחרי המלצות היצרנים, לפיהן יש להחליף את בקבוקי ופטמות ההאכלה מדי שלושה חודשים, ובהנחה שגם אצלכם בבית יש חור שחור שאליו נעלמים מוצצים בקצב מסחרר, תוציאו משהו כמו 270 ש"ח על מוצצים ובקבוקים בשנה הראשונה (אם תרכשו את המוצרים הסטנדרטיים, ולא תלכו לקצוות הסקאלה של מותגי פרימיום יוקרתיים או חברות לא מוכרות בעליל). אם תשאלו אותנו, ההורים, מדובר במחיר אף נמוך ממה שחשבנו. לצערנו כל מוצץ שנופל שם בחור השחור מרגיש כאילו זרקנו 20 שקלים לפח.
מזון לתינוקות: אצל תינוקות לא יונקים, מדובר בסעיף ההוצאות הכבד ביותר, אפילו יותר מהחיתולים. לפי תחשיב של קופסת תחליף לשבוע בשנת החיים הראשונה, ההוצאה על תמ"ל למשפחה עם תינוק יחיד תסתכם בלא פחות מ-3,500 ש"ח בשנה הראשונה. אמהות מניקות, חסכתן.
מגבונים לחים: הורים מנוסים יודעים שהגיוני יותר לשכוח בבית את הילד מאשר את חבילת המגבונים. ניקוי טוסיק, ניגוב ידיים, הסרת כתמי נפט – המגבונים יודעים ומסוגלים לעשות כמעט הכל, אבל גובים מחיר. לפי חישוב של שתי חבילות מגבונים בשבוע, הרי שהוצאה השנתית על הפלא הלח מסתכמת בכ-700 ש"ח.
קוסמטיקה: סבון עדין, שמפו ללא דמעות, משחות נגד תפרחת, קיסמי אזניים, תרופות להורדת חום (טפו טפו טפו) – אמנם מדובר במספרים דו ספרתיים נמוכים לכל מוצר, אבל כשמסכמים את העלות השנתית אפשר להגיע בקלות לכ-2,000 ש"ח, וזה עוד לפני שהשתדרגנו למוצרים אורגניים, או מוצרים לילדים עם עור רגיש במיוחד.
בסיכום הסופי, הגענו לסכום בלתי נתפס של 8,500 ש"ח, שכזכור מצטרפים לכמה אלפי שקלים נוספים שהשכבנו על ציוד "גדול" כמו עגלה, סלקל ורהיטים לחדר התינוק – אפילו יותר מרביעיית מילקי.