ערבי חג, סופי שבוע ארוכים וחול המועד – בחודש האחרון כולנו על גלגלים, מנסים לנווט בסבך המשפחתי הפרטי, להספיק לבקר את כל מי שהבטחנו לו ואולי אפילו לטייל קצת. כשיש תינוק, כל יציאה מהבית כרוכה באריזת תיק גדוש, אפילו אם מדובר בגיחה קצרה לגינה. וכשנוסעים עם התינוק לכמה ימים, רוב ההורים, במיוחד כאלו שזה להם סיבוב הבכורה בעולם ההורות, ימצאו את עצמם עם כמויות ציוד מופרכות, שעומדות ביחס הפוך לגודלו המיניאטורי של הבעלים החוקי. אם תוסיפו לזה את הסתיו המתעתע, שמאלץ אתכם להכפיל את כמויות הבגדים שאתם סוחבים, ואת שעות הפתיחה המתעתעות של החנויות בחגים, הרי שאתם בדרך הבטוחה למזוודה השלישית. ומה בנוגע למוצרי הטיפוח של כבודו? איך תשמרו על שגרת רחצה סבירה, ועדיין לא תסחבו בית מרקחת שלם באוטו? הנה הרשימה המצומצמת אך המפנקת של מוצרי הטיפוח התינוקיים שאתם חייבים לקחת אתכם. שכחנו משהו? טקבקו.
האמבטיה של התינוק. נשמע מופרך? ייתכן, ואכן יש תינוקות שלא יביעו התנגדות מיוחדת לרחצה בכיור או בגיגית שתמצאו אצל המארחים, במלון או בצימר שאליו אתם נוסעים, אבל מכיוון שקצת קשה לנחש מראש לאיזה אסכולה הצאצא שלכם משתייך (הזורמים, הצורחים או כל שילוב של ביניהם), עדיף למחול על כבודכם, למצוא מקום בבגאז' ולהעמיס (גם) את האמבטיה.
מושב אמבטיה. ואם בחרתם להתעלם מהטיפ הקודם, או פשוט פרצתם בבכי תוך שאתם ממלמלים "אבל איפה זה ייכנס", הנה טיפ משלים, שבצוק העתים יכול להפוך גם לטיפ חלופי: קחו את מושב או מזרן האמבטיה שהתינוק מכיר ואוהב (או לפחות מכיר). הוא תופס הרבה פחות מקום מהאמבטיה עצמה, וחשוב מכך: גם אם אתם בעלי ניסיון של כמה שבועות ברחיצת תינוקות, החופשה (על כל שבירת השגרה שהיא מזמנת לקטנצ'יק) היא ממש לא הזמן להתחיל להרהיב עוז ולקלח בסגנון סבתא, בקוליות מתפרצת ובלי עזרים.
שמפו. גם אם אתם אלופי החפיפות, גם אם מעולם לא זלגה טיפת מים לעיני התינוק שלכם בזמן האמבטיה – אל תתעצלו ואל תחסכו מקום, וקחו לו את שמפו התינוקות הקבוע, העדין והמוכר. אם אתם מתעקשים, אתם יכולים לחפש אריזה מוקטנת, או פשוט להעביר קצת לבקבוקון, כדי לחסוך מקום.
סבון לתינוקות. אמנם הסבון לא נוגע בעיניים (בשאיפה), אבל אפילו אם הסבון שאתם משתמשים בו עבור עצמכם עדין, מכיל המון לחות ומתנהג כמעט כמו סבון לתינוקות – אל תבנו על זה שהוא מספיק עדין לעור התינוק.
קרם שיזוף. מומלץ, כמובן, לא לחשוף את התינוק לשמש בכלל, אבל אם אתם בחוץ, מרחו אותו ליתר ביטחון בקרם הגנה שמתאים לתינוקות מגיל אפס. הקרם שלכם אולי יעיל ומצוין, אבל יש בו חומרים שהעור של התינוק ממש לא צריך ולא מסוגל לספוג לפני גיל שנתיים, ולכן הקדישו מקום בתיק גם לקרם ייחודי עבורו.
>> עם בסיס או בלי? המדריך לבחירת הסלקל המושלם עבורכם
>> 6 יתרונות לגדל תינוק עירוני