"מוצץ על המדף התגלה כפג תוקף"
"כל הסיפור התחיל מתלונה של לקוחה על מוצץ פגום", מסבירה לנו גלית, מנהלת השיווק של MAM. "בעקבות התלונה, מכון התקנים ביקש לדגום מוצצים מאותו הדגם שנקרע על מנת לוודא שהמוצץ תקין ועומד בדרישות התקן. בבדיקה נלקחו שני סוגי מוצצים לבדיקה: מוצץ עם פטמת סיליקון ועם פטמת לטקס. המוצץ הראשון עבר את הבקרה. המוצץ השני התגלה כפג תוקף, כפי שאכן צוין על האריזה".
כדי להבין את המשמעות של תוקף המוצר, צריך להבין את ההבדל בין סוגי הפטמות. פטמת הסיליקון היא למעשה פלסטיק מעובד והוא עמיד יותר, התוקף שלו הוא 5 שנים מרגע הייצור. החיסרון הוא שכאשר יש לילד שיניים והוא משחק עם המוצץ, הנשיכות עלולות לעשות חורים במוצר. פטמת הלטקס היא למעשה גומי טבעי, ולכן גם עמיד יותר בפני שיניים, וניתן לנשוך אותו ללא נזק ממשי. החיסרון הוא שהלטקס מתבלה מהר יותר, ונעשה דביק. התוקף שלו הוא שנתיים והוא דורש תנאי אחסון הולמים (לא בשמש ישירה, רצוי לשמור עליו במקום קריר), אגב, כלל זה תקף לגבי כל המוצצים.
לכן, כשמדובר במוצץ פג תוקף, ישנו הסיכוי שהמוצץ יהיה רך יותר ונתון ליותר נזקים. לדברי גלית, ההנחיה היא לפני כל שימוש במוצר לתינוק, כמו מוצץ או פטמת בקבוק, חשוב לבדוק שאין קרע או נזק או בלאי בפטמה. "כמו כן, מומלץ להחליף מוצץ ובקבוק מדי חודשיים שלושה מטעמי היגיינה ובריאות, אלא אם כן המוצר שלם ותקין".
"MAM היא חברה עולמית שעובדת לפי כל כללי הבטיחות. כל המוצרים על המדפים לא מפרישים ביספינול A. החברה עובדת בצמוד עם אורתודנטים ורופאים. ומקפידה לציין על כל מוצר – את תאריך התוקף. מדובר במידע חשוב לצרכן. כל מוצר שיוצא למדפים, נבדק ראשית על ידי מכון התקנים בארץ".
>> זו לא הפעם הראשונה שזה קורה: כללי בטיחות לפני שימוש במוצץ