היא מהווה את ההוצאה הכי גדולה לקראת הלידה, היא הפכה בשנים האחרונות לסמל סטטוס לכל דבר ולא מעט הורים מודים שהתלבטו בבחירתה כמעט כמו שהתלבטו בבחירת השם לתינוק (אם לא יותר).
אין ספק שההחלטה איזו עגלה לרכוש היא אחת מהמורכבות במצעד הרכישות לקראת הלידה. איך מתמודדים? 8 נקודות מנחות שיעזרו לכם לצלוח את הרכישה בשלום.
מה יותר חשוב לכם: משקל קל או נוחות קיפול?
1. מאיפה מתחילים? דבר ראשון התייעצו עם הסביבה הקרובה, וגם הרחוקה: נסו לרחרח אצל בני משפחה וחברים מנוסים, ולשאול אותם מה לדעתם חשוב בעגלה, ועל מה אפשר לוותר. רשמו לעצמכם שמות של דגמים ספציפיים ששמעתם לגביהם המלצות, ואל תתביישו לעצור הורים ברחוב ולשאול אותם על העגלה שלהם – תהיו בטוחים שהם עשו בדיוק אותו דבר לפני שהם קנו את העגלה שלהם.
2. צרו סדר עדיפויות. מה יותר חשוב לכם, משקל קל או נוחות קיפול? האם אתם מוכנים להתפשר על הצבע, או שזה קריטריון שחשוב לכם בדיוק כמו היציבות של העגלה? רק אתם יכולים לענות לעצמכם על השאלות הללו, ואחרי שתעשו את זה, צרו לכם סדר עדיפויות ממוספר, שאותו תקחו לחנות.
נסו לגבש סדר עדיפויות שתואם את אורח החיים שלכם: למשל, אם אתם מתכננים לאחסן באופן קבוע את העגלה בבגאז', כנראה שנוחות הקיפול תהיה משמעותית עבורכם יותר מהאם העגלה נשכבת ל-180 מעלות, או אם אתם מתכננים להעלות את העגלה כל יום ברגל, חשוב ביותר שהיא לא תשקול כמוכם.
3. עשו עבודת הכנה. כל מוכר ימליץ לכם לבדוק בעצמכם האם העגלה נכנסת לבגאז' של האוטו שמחכה בחוץ. אבל מה עם הדלתות בבית? או המעלית, אם אתם בונים עליה לצורך שינוע העגלה? לפני שאתם יוצאים לסבב חנויות, מדדו את רוחב המשקופים בבית, את גודל המעלית ואת הכניסה לבניין. ישנן לא מעט עגלות רחבות מאוד, שלא נכנסות בכל דלת, וחבל לגלות את זה רק בדיעבד.
4. אל תהיו פאסיביים. זוכרים איך בשיעורי מתמטיקה הכל היה נראה פשוט? המורה היה כותב נוסחה, מציב מספרים ומגיע תוך שנייה לפתרון יפה והגיוני. כשניסיתם לשחזר את ההצלחה בבית, אפעס, זה לא ממש הצליח.
אם אתם לא רוצים לנסות לקפל את העגלה, בדרך לטיול הראשון עם התינוק באוטו, ולמצוא את עצמכם שוכבים על המדרכה ומקללים במרץ, כדאי שתנסו בעצמכם. ברור שהלהטוטים של המוכר נראים משכנעים, אבל קחו בחשבון שהוא מקפל עגלות למחייתו – אתם צריכים לוודא שאתם מבינים ושולטים בכל רזי התפעול ומכירים את כל הטריקים הקטנים של העגלה לפני שאתם יוצאים איתה מהחנות.
בדקו בזמן אמת: האם העגלה נושאת את התיק ונשארת יציבה?
5. עגלה או טיולון? עגלת טיול משולבת המיועדת לשכיבה וגם לישיבה, כוללת עריסה להשכבה מלאה של התינוק על מזרון אחיד ומושב טיולון. מצב העריסה מתאים בעיקר לחצי השנה הראשונה בחייו של הפעוט, ובשלב מאוחר יותר, כשהוא מתרומם לבד, ניתן להפוך את העגלה לטיולון – אם כי כבד יותר מטיולונים קלאסיים.
יש מי שטוענים שמכיוון שממילא רוב ההורים עוברים בסופו של דבר לטיולון קל ופשוט לאחר כמה חודשים, לא מומלץ להשקיע בעגלה לחודשים הראשונים, אלא לשכור או לשאול אחת, ולהשקיע את התקציב בטיולון איכותי. באופן מפתיע, חנויות התינוקות טרם פשטו את הרגל, כך שהעצה הזו בעיקר עוברת מפה לאוזן, ולא מצליחה לשכנע אף הורה.
6. שאלה של יציבות. מכיוון שתיק העגלה חשוב לא פחות מהעגלה עצמה, ומכיוון שיש לנו נטייה להעמיס עליו דברים כאילו הילד נוסע לקייטנה של שבועיים (ולא רק יורד לסיבוב בגינה), העגלה חייבת להיות יציבה, מאוזנת וחזקה. נסו לתלות עליה תיק מלא, או אפילו לבקש מהמוכר בחנות שייתן לכם תיק מהתצוגה, שלתוכו תכניסו את התיקים של שניכם. העגלה לא אמורה ליפול לאחור, גם כשאין בתוכה תינוק לאיזון – אל תסתפקו בניעורים הסמליים, אלא עשו לה מבחן כובד "על רטוב".
7. ומה עם תקן? זה נראה אולי מובן מאליו, אבל מחובתכם לברר האם יש לעגלה תו תקן. התקינה מתייחסת לפרמטרים כמו תמיכה בגב התינוק, בלימת זעזועים, רצועות בטיחות יעילות בעלות חמש נקודות עיגון, אמצעי שמבטיח שהעגלה לא תתקפל במפתיע כשהתינוק בתוכה ומתן אחריות יצרן.
8. נסו להוזיל עלויות. בחרתם? בטוח? אולי עוד סיבוב? טוב, זהו, סופית. עכשיו נשאר רק לשלוף אשראי, לנסות להתמקח ולהתכווץ בכאב כשהמוכר מבריש את הכרטיס בקופה. רגע לפני שאתם נפרדים מכמה אלפים יפים, זכרו שיש לא מעט הורים שקונים עגלה יקרה, ומתחרטים אחרי שבועות או חודשים ספורים. כך אפשר לרכוש עגלות נפלאות, חדישות וחדשות כמעט לחלוטין במחירים מצחיקים באתרי יד שנייה. נסו לברר בחנות האם אפשר לרכוש את הדגם מתצוגה, או אפילו התעניינו בפייסבוק או בעבודה האם יש מישהו שמשאיל עגלה מהסוג שבחרתם.
סייעה בהכנת הכתבה: רוני שגב זכריה