ההורות כרוכה בסדרה בלתי נגמרת של החלטות– החל מהיכן ללדת וכלה בסוג המזרן שתקנו לילד. ועדיין, גם בתוך אווירת ההתלבטות הכללית שאופפת את ההורות, במיוחד בשלביה הראשונים, להחלטות הנוגעות לברית המילה יש חשיבות מיוחדת.
ההורמונים מההריון ומהלידה עדיין רחוקים מלחזור לשגרה, אתם הפוכים מהשינוי המטורף בחיים שלכם – ועכשיו, בתוך כל זה, אתם גם צריכים להחליט למי לתת גישה לאיבר הכי רגיש בגוף של התינוק, אם בכלל. אז מה יותר חשוב, ניסיון או המלצות? ועל מה הכי חשוב להקפיד? קבלו מדריך קצר.
על תוותרו על בדיקת תעודות ההסמכה
1. בדקו את ההכשרה של המוהל. בין אם אתם רוצים רופא או מוהל, בדקו היטב שיש בידיו את ההסמכה המתאימה ואת כל האישורים הנדרשים לביצוע ההליך. אל תתביישו גם לבקש לראות את התעודות בעצמכם – אחרי הכל, אתם מפקידים בידיו דבר חשוב הרבה יותר.
2. חפשו המלצות – ועדיף דווקא לא מאנשים פרטיים. בעוד שהניסיון של חברים ובני משפחה מוגבל למספר מצומצם של בריתות, אנשי מקצוע בתחום: צלמים, מפעילי קייטרינג ובעלי אולמות רואים מאות בריתות בשנה, ויכולים לספר לכם יותר מכל אחד אחר על הצלחות וכשלונות של מוהלים שונים, איחורים והתנהלות במהלך הטקס. אל תתביישו, אתם רוצים להיות הכי בטוחים שיש.
3. חטטו קצת ברשת. מה שטוב לקניית טלוויזיה או חיפוש המלצות על מסעדה, עובד גם כאן. בפייסבוק, בפורמי הורות שונים ואפילו (חלילה) בחדשות – אזכורים לשמו של המוהל יכולים לתת לכם אינדיקציה לא רעה עליו. חשוב להיות חשדניים, ולא להתרשם יותר מדי מתגובות מהללות (שייתכן שנכתבו על ידי מגיבים מטעם) או משמיצים מדי (שייתכן כי נכתבו על ידי מתחרים).
4. חשוב לא פחות: שימו לב לכימיה. מכיוון שהוא עתיד להוביל את אחת הסיטואציות הכי קשות וטעונות בחיים שלכם, חשוב שהתקשורת בינכם לבין המוהל תהיה מיטבית, ושתחושו נוח במחיצתו. לפעמים יש תחושה של חוסר חיבור, שאין לה סיבה אובייקטיבית, אבל היא בהחלט מספיקה כדי שתחפשו מוהל אחר, שישרה עליכם תחושת ביטחון ברגעים המורכבים שאתם עתידים לעבור יחד.
זריקת אלחוש אחת בלבד, לא יותר
5. ודאו שאתם מקבלים הדרכה מספקת. נכון שמי שעושה את העבודה הוא המוהל, אבל כדי שההליך יצליח הוא צריך לא מעט שיתוף פעולה מכם. ודאו שהוא מסביר לכם היטב על מהלך הטקס, מתי להאכיל את התינוק לפניו, איזה ציוד נדרש אחרי הברית, אילו תרופות לדאוג שתהיינה ברשותכם ואיך לטפל בפצע בימים הראשונים אחרי הברית.
6. בדקו: האם הכלים נקיים מספיק? משרד הבריאות והרבנות דורשים כי הכלים יעברו עיקור בדוד מיוחד בין ברית לברית. בדקו האם המוהל אכן מבצע את העיקור כנדרש (או משתמש בכלים חד פעמיים). גם או הוא מתעקש, זכרו שחיטוי באלכוהול טוב לפופיק של התינוק, אבל ממש לא מספיק לכלי המילה.
7. אם בחרתם לאלחש את המקום בזריקה לפני הברית, ודאו שהרופא מזריק רק זריקה אחת, ולא יותר. סדרת זריקות מגדילה את הסיכון לסיבוכים שונים ולחוסר סימטריה עתידית של איבר המין של התינוק.
8. וודאו שהמוהל יהיה זמין אליכם גם אחרי המאורע. בדקו מה המדיניות של המוהל לגבי ביקורי בית אחרי הברית, מענה לטלפונים בשבת והתייעצויות טלפוניות אחרי הברית. אתם צריכים להשתכנע במאת האחוזים שיהיה לכם מענה בכל שעה ולכל בעיה שעלולה לצוץ.
סייע בהכנת המדריך: אליעזר שוחט, מוהל ראשי במרכז רפואי תל השומר ובית חולים בלינסון