מי שמחליטה לשמר פוריות יכולה להקפיא ביציות, אבל גם להקפיא עוברים, זה לגמרי אפשרי. אז אם החלטתן ללכת על מסלול הקפאת העוברים, בנק הזרע הוא לגמרי מקום שכדאי לכן להכיר. בשיחה עם חנה פינקלשטיין, יועצת ואחראית שיווק של בנק הזרע "אסותא SUPERM", מגלה העיתונאית אפרת וכטל איך זה בדיוק עובד ומהן האפשרויות שעומדות בפנינו?
"מי שמחפשת תרומת זרע יכולה לבחור בין כמה מסלולים", מסבירה פינקלשטיין, "יש את המסלול של התורם הישראלי הכולל בחירה מבין תורמים איכותיים שעוברים סינון מאוד קפדני, ראיון אישי, בדיקות זרע ובדיקות גנטיות נרחבות. המסלול השני מאפשר בחירת תורם זרע מחו"ל ממדינות כמו דנמרק או ארצות הברית. בכל אחד מהמסלולים יש קטלוגים שנפרסים בפני המתעניינת עם פתיחת התיק. הקטלוגים במסלול התורמים מחו"ל מציגים תמונות ילדות, הקלטות קול, היסטוריה רפואית והרבה מאוד מידע רלוונטי על כל תורם". ואם עולות לכן שאלות לגבי ההיכרות של הילד עם אביו התורם, ישנם מקרים בהם התורמים מחו"ל מוגדרים כתורמים פתוחים, כאלה שבגיל 18 הילד יוכל לקבל את זהותם, אולם במקרה של התורמים הישראלים מדובר בתורמים אנונימיים.
מסלול נוסף המוצע למתעניינת הוא מסלול "טופ", והוא מסלול ייחודי ל"אסותא" המציע תורמים ייחודיים מחו"ל שמוגבלים למספר מצומצם של משפחות וכן תמונת בגרות של התורם, כך שניתן ממש לראות איך התורם נראה כיום. בסופו של דבר ההחלטה באיזה מסלול ובאיזה תורם לבחור תלויה בקריטריונים שהצבתן לעצמכן ובדברים שחשוב לכן שיהיו בגנים של הילד שלכן לעתיד.
למידע נוסף היכנסו למתחם "אסותא SUPERM"
לפרקים נוספים בסדרה היכנסו למתחם "הורים בחיתולים"