לו היה מוקם בית ספר להורים, אין ספק שאת רוב השעות האקדמיות היו מקדישים לצילום. קורס מבוא על זוויות מחמיאות לאמא (בכלל, ואחרי לידה בפרט), סמינר על צילומים בחדר לידה והרצאות אורח על צילום ארוחת המוצקים הראשונה.
הצילום הוא חלק בלתי נפרד מההורות, ובין אם אתם מהמשקיענים, שקנו מצלמה ולמדו פוטושופ, או מהזרקנים שתופרים כמה תמונות זריזות באייפון – התיעוד של רגעים מיוחדים של הצאצא הוא משהו שפשוט לא מוותרים עליו.
אתם אולי לא רואים כמה הוא גדל, כי אתם איתו כל יום, אבל צילום חודשי, בתאריך קבוע, לאורך השנה הראשונה לחייו של התינוק (ורצוי ביום בחודש שבו נולד) יהיה יופי של המחשה, וגם מזכרת מרגשת. אז איך עושים את זה בצורה מקורית? קבלו כמה רעיונות.
1. לוח וגיר
אמנם יש עוד קצת זמן עד שהוא יגיע לכיתה א', אבל לוח וגירים צבעוניים יכולים לתת דרור ליצירתיות שלכם, ולתעד את הגדילה שלו בתמונות מקסימות.
2. לוח שנה יצירתי
סוף סוף נמצא שימוש ללוח השנה הענק והטפשי שקיבלתם מסוכן הביטוח. הקיפו את היום בחודש שבו נולד התינוק בכל אחד מהחודשים, וצלמו אותו על רקע הלוח. בחודשים הראשונים הוא כמובן ישכב פרקדן, אבל בהמשך הוא יוכל לשבת, להחזיק בעצמו את הדפים ואפילו לעמוד עם הדף ביד.
3. בין הכיסאות
קצת מאתגר בטיחותית, אבל אם יש הורה אחד שמצלם ושני בכוננות תפיסה, אפשר להשכיב (ואחר כך להושיב) את הילד על אותו כיסא בכל חודש, ולראות איך לאט לאט הוא תופס יותר ויותר מקום.
4. אותיות צבעוניות על גבי לבן
בחרו רקע נייטרלי, וכתבו את הגיל באותיות צבעוניות. אפשר להשתמש בכל סוג אותיות שנראה לכם – מגזירי עיתונים (שנותנים אפיל קצת קרימינלי לתמונה) ועד עוגיות בצורת אותיות (צ'ופר לאחים הגדולים). למוכשרים ולסבלניים שבינינו, שלא נדבר על בעלי הזמן הפנוי, יכולים לתפור לבד אותיות בד, שיהפכו לנכס משפחתי וישמשו לצילום כל הילדים הבאים באותה מתכונת.
5. פסיפס חולצות
אפשר לרקום, להכין מדבקות או להדפיס את הגיל על בגד גוף או חולצה לבנה, ולהקפיד לצלם באותה זווית לאורך השנה.
6. ספר לתינוק: הדור הבא
לכבוד יום הולדת שנה, הדפיסו את התמונות שאספתם, והוסיפו טקסט שמתאר מה הוא עשה בכל חודש. הרמת ראש, התהפכות, חיוך, זחילה, עמידה ואפילו צעדים ראשונים. המזכרת הטקסטואלית רק תוסיף לזיכרון של התמונות.