כולם אומרים שקשה יותר לשמור על דיאטה בחורף, בגלל השעות הארוכות בבית והקור שפשוט גורם לנו לא להפסיק לאכול (בעיקר מרקים מוקרמים ומאפים מנחמים). "כולם" כנראה שכחו שבכל קיץ המקררים מתמלאים בגלידות שחיתות, האייס קפה ברד עתיר הסוכר עושה קאמבק והשייקים צועקים מכל דוכן.
"אין משהו רע בלאכול ארטיק שווה מדי פעם", אומרת שרון דבוש חלילי, דיאטנית קלינית. "אם את בריאה וההריון תקין, את בהחלט יכולה להתפנק כשבא לך. צריך לתת לגיטימציה לשחרר קצת את הרגל מהברקס, אבל להקפיד שזה באמת במידה. עם זאת, מי שמרגישה שהיא רוצה להיות יותר בקונטרול, יכולה להיעזר בהצעות הבריאות הבאות. חשוב לציין שבקיץ צריך להקפיד עוד יותר על שתייה מספקת בהריון, ולא להסתפק בנשנושים, שלפעמים נאכלים כשאנחנו מבלבלים צמא ורעב". אז אילו חטיפים הם גם מצננים, גם קלילים וגם בריאים? קבלו כמה אופציות לא רעות בכלל.
שייק איט, בייבי
1. פירות. "אם ההריונית בריאה, ואין חשש לסוכרת, אני לא רואה סיבה להגביל את צריכת הפירות. יש בהם פיטו-כימיקלים, ויטמינים, מינרלים וסיבים, מרכיבים שערכם לא יסולא בפז, ואין סיבה להתחשבן על כל שסק שמכניסים לפה. מבחינתי, רבע או חצי אבטיח הם תחליף לארוחה, מרענן ועשיר בנוזלים. אני ממליצה לקרר את הפירות, מכיוון שפירות קרים נאכלים לאט יותר מפירות בטמפרטורת החדר. בנוסף, אני ממליצה לחתוך את הפירות ולהתענג עליהם, לא לחטוף אותם על הדרך. ממש להכין קערה עם פירות חתוכים ולקחת את הזמן ליהנות מהם".
2.שייקים. "שייקים הם פתרון מעולה לפירות לא מוצלחים או כאלה שעומדים להתקלקל. גם אבטיח קמחי, או לא מספיק מתוק, הופך בבלנדר לשייק מדהים, בגלל הריסוק שמערבל הכל. גם בננות שעומדות להתקלקל אפשר לקלף, להקפיא ולהוסיף לשייקים – זה נכון לגבי כל הפירות, כולם שורדים יפה בהקפאה ומתאימים לשייקים מרעננים, על בסיס חלב או מים. שימו לב שבדרך כלל, אין צורך להמתיק את השייקים, וגם אם כן אפשר להיעזר בתמרים, ואין צורך בסוכר".
3. יוגורט. "היוגורט הקר נע בין 2-3 אחוזי שומן, כך שזו אופציה סבירה בהחלט. צריך לשים לב לתוספות: אם את בוחרת רק עוגיות, שוקולדים וופלים כתוספת זה יהיה כמובן יותר עתיר בקלוריות, אבל אם משלבים בין תוספות פירותיות לתוספות מתוקות, מדובר בחטיף מרענן ומצויין".
4. קרח. "לעיסת קרח היא תחביב ידוע של הריוניות, וזה פתרון מצויין להרבה דברים – זה מקרר, מעסיק את הפה, מרגיע בחילות וצרבות וכמובן מכניס עוד מים לגוף, שזה תמיד מבורך".
5. גספאצ'ו. "הרבה מאכלים – אפילו עוף או שניצלים – טעימים מאוד גם כשהם קרים. מרק גספצ'ו הוא דוגמה מעולה למרק עגבניות שמצויין גם, ואפילו בעיקר, כשהוא מוגש צונן, וכמעט כל מנה יכולה לקבל טוויסט קיצי ולהיות מוגשת קרירה, כארוחה שלמה או כנשנוש במנות קטנות".
מעדני דיאט? מותר, אבל במידה
6. ארטיק מיני. "האופציה הזו מצויינת למי שיש לה שליטה עצמית, ויודעת שתצליח להסתפק בטילון או ארטיק קטן אחד. מי שמכירה את עצמה ויודעת שהיא תשב ותגמור את החבילה, עדיף לה לקנות ארטיק אחד בחוץ, ולא להכניס את הפיתוי הביתה".
7. מרק יוגורט. "מלפפונים, קצת נענע, שום, שמיר ויוגורט יתנו לך מרק קר, טעים וכזה שלא דורש הרבה התעסקות. אפשר אפילו להקפיא במנות אישיות, ולשלוף בכל פעם שמחפשים משהו טעים לנשנש".
8. מלאבי. "יש בכל החנויות אבקות להכנת מלבי, ומי שרוצה ממש להשקיע יכולה לחפש ברשת מתכונים שמצריכים הרתחה עם קורנפלור. גם אם מתפנקים בסירופ פטל, עדיין מדובר באלטרנטיבה קלילה ולא מאוד משמינה, במיוחד אם לא מכינים אותו על בסיס חלב ושמנת אלא על בסיס חלב ומים".
9. סלטים. "הקיץ הוא זמן מצויין להתיידד מחדש על הירקות החתוכים, שהתבאסנו לגעת בהם בחורף. מי שאין לה כוח לעמוד ולחתוך סלט על יום יכולה להכין מראש קופסאות של ירקות חתוכים במקרר, ורק לשלוף ולערבב במידת הצורך. אם לא מתבלים את הירקות, הם נשמרים מצויין – למעט עגבנייה, שאין מנוס אלא לחתוך על המקום".
10. מעדני דיאט. "הממתקים המלאכותיים נחשבים בטוחים לצריכה בהריון, ולכן מי שמנסה לשמור על המשקל יכולה לאכול מעדני דיאט, שלגוני דיאט ולצרוך משקאות דיאט. חשוב לשים לב לשני דברים: הכמות המותרת ליום (שמצויינת על גבי האריזה) וסוג הממתיק. סכרין (שעליו מבוססת הסוכרזית הקלאסית) עובר את השליה ונשאר זמן ממושך יחסית בגוף העובר, כך שכדאי להעדיף ממתיקים אחרים".