פעם, כדי להיכנס להריון, הזוג שחשקה נפשו בילד היה פשוט נכנס בין הסדינים ומתחיל בעבודת הקודש. לא כך היום. זוגות מעודכנים שלא מעוניינים לכלות זמנם וזרעם לשווא, במקום להוריד את הבגדים, פשוט שולפים מהכיס את האייפון. קבלו שש אפליקציות חדשות ומגניבות שמנסות לעשות סדר ברחם, ולחזות עבורכם בדיוק מתי כדאי לכם לעשות את זה.
אפליקציית FemCal: נתוני צוואר הרחם
מדובר באפליקציית עזר למדריך אמריקני פופולרי לתכנון הריון בשם "לקחת אחריות על הפוריות שלך". האפליקציה עולה 7 דולר בחנות של אפל, ומאפשרת לכל מי שרוצה לדעת מתי הזמן הטוב ביותר להרות לסדר את כל הרמזים באופן ברור. הגששיות בלשיות שמעוניינות לקבל תשובה מדויקת יצטרכו לספק לתוכנה נתונים כמו: נוכחות ומרקם נוזל צוואר הרחם, טמפרטורת הגוף, זמני המשגל האחרון, תרופות אותן נטלו, אירועים רפואיים אחרונים ועוד. על פי הנתונים שהוזנו, האפליקציה יוצרת לוחות שנה עליהם מסומנים הימים הפוריים. ישנה גם אפשרות הדפסה, למי שלא מעוניינת שהמידע יופיע רק בטלפון, או שמעוניינת בגיבוי לנתונים.
וומן קלנדר: נתוני משקל וכושר
גם באפליקציה הזו מדובר במערכת שמראה את ימי הפוריות על לוח שנה, אבל רק שפה השיטה מעט שונה ומכונה "שיטת המודעות הפריונית". האפליקציה עולה 10 דולר בחנות של אפל, וחוץ מנתוני חום הגוף וסמיכות נוזל צוואר הרחם, היא מבקשת מהאישה גם עדכונים של נתוני משקל, הרגלי התעמלות וסימפתומים פיזיולוגיים שונים שמופיעים בגוף. האפליקציה מתגאה בכך שהיא קלה לתפעול ולהבנת התוצאות, ושהיא טובה לא רק לכניסה להריון אלא גם להימנעות ממנו, ולמעקב סדיר אחר מחזורי הגוף.
אפליקציית FemiCycle: בן או בת?
זהו כלי בסיסי וזול יותר למעקב אחר המחזור החודשי, והוא חוזה את ימי הפוריות האמורים רק על פי היסטוריית ימי המחזור. הוא פשוט ביותר לשימוש ולהבנה, עולה רק 3 דולר בחנות אפל, ונותן אות בכל פעם שמגיעים ארבעת הימים הפוריים ביותר בחודש. בנוסף, הוא גם מנסה לכוון את האישה על פי רצונה להרות בן או בת לתאריכים המתאימים ביותר לכך.
אפליקציית MyCycles: גם טיפים
את האפליקציה הזאת אפשר להוריד בחינם, והיא מאפשרת לעקוב אחר הפעילות המינית, ימי המחזור והתסמינים הגופניים של האישה. היא פחות מפורטת מהאפליקציות היקרות יותר, אבל היא משלבת בה דפי אינפורמציה וטיפים עבור נשים המעוניינות להרות. דבר נחמד נוסף: האפליקציה מאפשרת לרשום את מצב הרוח, מידת הרעב ומידת העייפות של האישה בכל אחד מימי החודש, ומימי המחזור החודשי.
אפליקציית i-Femion: הפשטות מנצחת
האפליקציה היחידה שאינה מציגה את לוח חודשי, אלא מאפשרת למורידים אותה, (תמורת דולר אחד בחנות אפל) להזין את טמפרטורת הגוף היומית ותאריך הופעת המחזור החודשי, והיא דואגת לשלוח התרעות לפני ימי הביוץ הצפויים, ולרשום מהם הסיכויים להתעברות בכל יום מימי החודש.
אפליקציית My-Mate: לגברים בלבד
אפליקציה זו מיועדת לגברים. היא עולה 3.99 דולר בחנות של אפל, ומתריעה בפני המשתמשים בה, לאחר שהכניסו את זמן מחזור בת הזוג האחרון, מתי תהיה האישה שוב במחזור. על פי יוצרי האפליקציה, היא שימושית גם למטרות הבנת ביוץ, וגם כדי שהגברים יוכלו לדעת מראש מתי תהיה בת הזוג עצבנית בשל ההורמונים של המחזור החודשי.
האפליקציה גם שולחת למשתמשים בה קישורים לחנויות שונות וממליצה לגבר המתחשב על מתנות שיוכל לקנות לאהובתו כשהיא סובלת מכאבי מחזור. אפשר לשמור את נתוני מידותיה של האישה בבגדים ובנעליים, את הצבע והשיר האהובים עליה ביותר. יוצרי האפליקציה מתגאים בכך שאפשר לשמור בה את נתוני המחזור החודשי של כמה נשים במקביל, כמו גם, לסניליים במיוחד, את התנוחות המיניות החביבות על אותן נשים.
"אל תסמכו על זה"
"רוב השיטות הללו מבוססות על חישוב ימים לפי תאריכי הוסת. זוהי, בעצם, שיטת הימים הבטוחים הישנה", אומרת מיכל שונברון, מחנכת לבריאות נשים, מומחית לפוריות ומדריכה בשיטת המודעות לפוריות. "אי אפשר באמת להסתמך על זה כי יש המון גורמים נוספים, חיצוניים ופנימיים, שעלולים להשפיע על הביוץ ולשבש אותו, כמו סטרס, תרופות, מחלות כמו שפעת, אבל ועוד. אי אפשר להסתמך רק על פרמטר אחד. צריך להכיר את סימני הביוץ של הגוף, כמו ההפרשה מצוואר הרחם וחום הגוף. יש אמנם אפליקציות שמאפשרות לשקלל את הנתונים האלה, אבל אישה שלא למדה להבין את הסימנים האלה באופן מסודר עלולה ללכת לאיבוד לגמרי בתוך כל זה. למי שרוצה להיכנס להריון זה לא יזיק. אין מה להפסיד. פשוט חשוב לזכור שלפי הסטטיסטיקה, ל-50 אחוז מהנשים בעלות בעיות פריון יש הפרעה בסדירות הביוץ, ולהן זה לא רלוונטי, וב-40 אחוזים מהמקרים הבעיה היא בכלל אצל הגבר".