מטופלות פוריות מכירות היטב את הנוף שנשקף אליהן כשהן מחכות לבדיקות השונות ולמעקבי הזקיקים. אם התמזל מזלן מדובר בנוף משרדי משמים של קליניקה פרטית או מרכז פוריות גדול. אם הן ברפואה הציבורית, ימתינו להן קירות הסתדרותיים ומסדרונות מרוצפים רצפה מנומרת, תפאורה לא אידיאלית, איך לומר, שלא מקלה על המתח ועל העובדה ששוב קמו בשש בבוקר כדי להספיק לעשות בדיקת דם ואולטרסאונד לפני העבודה.
רופא בריטי אחד, שראה את הקשיים עימם מתמודדות המטופלות שלו, יחנוך בחודש הבא ספא מפואר. בין מסאז' לפדיקור, יוכלו המבקרות לקפוץ לבדוק באולטרסאונד את עובי רירית הרחם, או לבצע בדיקת דם הורמונלית כדי לדעת מתי ואילו תרופות עליהן להזריק.
חופשת פוריות לאקשרי
פרופ' מוחמד טראניסי, מומחה בריטי לפריון, חבר לרשת מלונות היוקרה "שמפניי", ומהשידוך נוצרה חוות בריאות למטופלות פריון. לראשונה, יוכלו מטופלות פוריות לבצע מעקבים שגרתיים ובדיקות דם בתנאים של חמישה כוכבים, מבלי להגיע למרפאת פריון או לבית החולים הקרוב. הרציונל שעומד מאחורי הטיפולים הוא להרגיע ולפנק את המטופלות, כדי להפחית את הסטרס הנפשי הנוסף בדרך כלל לטיפולים, ובאופן פרדוקסלי מחבל בהצלחתם.
לדברי פרופ' טראניסי, חוות הבריאות תשמש מטופלות שישהו בה למשך מספר ימים, אולם תהיה פתוחה גם למבקרות על בסיס יומי, שתגענה למעקב ותוכלנה לבחור האם להשתמש גם במתקני הספא הרבים במקום. זוגות מטופלי פריון שיגיעו לחופשה במקום יזכו להנחה משמעותית מהתעריף הרגיל שגובה המלון היוקרתי. "אני מקווה להפוך את המיזם הזה לרשת, ולאפשר לזוגות לבצע את המעקב, ובמיוחד בשבועיים הקריטיים שלפני הביוץ, בתנאים אופטימליים", הוא אומר.
"קשר ישיר בין סטרס ובין הצלחת הטיפולים"
טראניסי הוא מרופאי הפריון הפופולריים והמצליחים ביותר בבריטניה, ולפי הערכות שונות, עיסוקו מכניס לו כ-25 מיליון פאונד בשנה. עם זאת, הוא משתמש לעתים בשיטות שטרם אושרו, והסתבך בעבר עם משרד הבריאות הבריטי על רקע זה. בקרב זוגות מתחת לגיל 35, מרפאתו מציגה נתוני הצלחה כפולים מהממוצע הארצי, ולכן ניתן להבין מדוע מנבאים למלון החדש זרימת מבקרים רצינית.
גם הפעם, הקולגות לא נופלים מהרעיונות של טראניסי, ומתבטאים בזהירות מסוייגת כלפי המיזם. "IVF הוא מדע עדין ומורכב, והייתי ממליצה לכל מטופלת לבדוק היטב היכן היא עומדת לעבור את הטיפול", אמרה מנהלת תחום הפוריות באחד המרכזים הרפואיים הגדולים בממלכה.
"זה נשמע כמו רעיון מאוד נחמד, שיכול להיות מאוד ידידותי לנשים", אומר ד"ר ערן הורוביץ, רופא נשים בכיר לפריון והפריה חוץ גופית. "אנחנו יודעים שיש קשר בין סטרס להצלחה בטיפולים, וגם אם אי אפשר לכמת את ההשפעה הזו, תמיד טוב שהאישה תרגיש טוב ותהיה רגועה בזמן הטיפולים ובכלל. חשוב כמובן שהטיפול יהיה מקצועי, ושיישאר בתחומים של בדיקות דם ואולטרסאונד בלבד. כל מה שמעבר: שאיבת ביציות, החזרת עוברים ואפילו הזרעות – ראוי שימשיך להיעשות בבתי חולים, מחשש שמשהו ישתבש ונזדקק לסיוע מהיר".