הקנייה הכי מורכבת ומחייבת-חפירה שתעשו לקראת הלידה היא העגלה. ככל שהשבועות יתקדמו, תמצאו את עצמכם מול סקרים השוואתיים באינטרנט, מעלים הודעה דחופההההה!!!!!1 בפורום החביב עליכם וקוראים מפרטים בשפות אקזוטיות.
מושגים כמו "עבירות", "חצי משולבת" ו"קיפול מטריה", שעד ממש לא מזמן נשמעו לכם כמו סלנג של נהגי פורמולה, הופכים לחלק מהשיחות היומיומיות שלכם, אבל מסתבר שגם בתוך עולם העגלות יש כמה תתי נושאים לדיון, ונדמה שהבוער שבהם הוא: עם אמבטיה או בלי.
תומכי כל אסכולה משוכנעים שהגישה שלהם מנצחת ואין בלתה (מה שנכון, אגב, לגבי כל דילמה בהריון לידה), ומרוב טיעונים משכנעים קשה לבודד את הנימוקים הרלוונטיים. אז קבלו כמה נקודות בעד ונגד, שאולי יצליחו לעזור לכם להגיע להחלטה מושכלת כשאתם מפנטזים על העגלה:
בעד: כי אתם רוצים להגן על התינוק, ועוד יותר רוצים שהוא יישן
1. שינה. נושא רגיש, לפעמים כאוב, שעגלה עם אמבטיה יכולה לסייע להתמודד איתו (במיוחד אם אתם מטיילים עם התינוק בחוץ והוא מתחיל לצרוח ואתם להזיע וכולם תוקעים בכם מבטים כאילו פשעתם). האמבטיה יכולה לשמש מיטה לכל דבר אך בתוספת ברוכה: התזוזה, שעושה פלאים, ובעיקר מרדימה את הפלא.
2. שינה על הבטן. כל רופא ילדים, אחות בטיפת חלב או שכנה עם כישורים חברתיים מפותחים יגידו לכם כמה חשוב להשכיב את התינוק על הבטן. אממה, באותה נשימה הם מוסיפים כי שינה על הבטן מצריכה השגחה. מוזר, כי אתם חשבתם לתומכם שהתינוק יישן גם אתם תוכלו אולי לנמנם קצת, או ללכת שנייה לשירותים. אמבטיה היא בהחלט פתרון שעוזר לשלב: התינוק ישן על הבטן ואתם מטיילים, מבלי שבזבזתם זמן יקר על השגחה נטו.
3. כי הוא מוגן. הורים טריים רבים חוששים להסיע תינוק בן יומו בעגלה שלא מצוידת באמבטיה (וגם חוששים מהמקלחת הראשונה ואחיות טיפת חלב). האמבטיה יכולה להגן על התינוק, לעטוף אותו ולהעניק תחושה של הגנה. הדבר נכון במיוחד עבור תינוקות שנולדו בחורף, שגם הקור הכי גדול לא יניע אותך מלהישאר עוד שנייה אחת בבית; אבל גם בקיץ, שאת מסתובבת בקניון, מקום משכנה של כל יולדת טרייה, עם המזגן המקפיא.
4. כי לא צריך להעביר אותו. יצאתם לסיבוב דאווין בשכונה והבייבי נרדם בזמן הטיול. כבר ערב, מאוחר, וזה הרי כל כך ברור שבשנייה שתעבירו אותו למיטה או לעריסה הוא יתעורר. בדיוק בגלל זה טוב שהתארגנתם על אמבטיה, שתאכסן אותו בנחת לשינה מתוקה (עד הבכי הראשון), כי עכשיו להתחיל להרדים אותו מהתחלה? לא חבל?
5. בשאיפה ל-180. האמבטיה מציעה איזון מושלם, שמתחבר יופי לאסכולה התומכת בגב ישר לכל ילד. חלק מרופאי הילדים והאורתופדים טוענים בתוקף שכל זווית הקטנה מ- 180 מעלות יכולה להזיק בעתיד לגב של הילד, ושבחודשים הראשונים רק שכיבה מוחלטת היא אופציה קבילה. אתם, שקניתם מחממי מגבונים, לא תשקיעו בגב של הילד? תשקיעו, בטח תשקיעו.
נגד: ולאיזה בגאז' בדיוק היא תיכנס?
1. בזכות הקלילות. זוכרים איך התלהבתם מהקיפול הנוח בחנות? הופ כפתור, משיכה ביד אחת והעגלה מקופלת, מניפה את עצמה לבגאז'. אז עכשיו תשכחו מזה- כמעט כל העגלות המצוידות באמבטיה דורשות פירוק והרכבה, והתהליך הופך מסורבל ומאמץ קצת יותר. את לא מתאמצת מספיק?
2. בגלל החיסכון. ברוב המקרים עגלה עם אמבטיה תעלה יותר, וחוץ מעגלה יש לכם עוד שניים שלושה דברים לרכוש (תמיד חלמם גם על בית, נכון?). מעבר לכך, קחו בחשבון שהאמבטיה תספיק במקרה הטוב לחצי שנה בלבד, ובמקרה הפחות טוב לשלושה חודשים, וכבר תרגישו את הצפיפות בפנים בדמות תינוק לא מרוצה. וכשהתינוק לא מרוצה, אף אחד לא מרוצה. אז זה נכון שהלילות נראים כמו נצח ונדמה שהזמן בחיים לא יעבור, אבל הוא עובר ואתם תצטרכו לחשוב על פתרון.
3. ואיפה תשימו אותה? עד לפני הלידה הייתם מאד מרוצים מהמכונית שלכם, והבגאז' שלה נראה לכם ענקי (על כל שישיות המים והמשולש האדום שאכלסו אותו). אחרי הלידה, אוטומטית האוטו שלכם נעשה קטן יותר, קל וחומר הבאגז', שעכשיו תנסו להכניס אליו גם את האמבטיה.
אל תשכחו שאחרי חצי שנה (ע"ע 2) תצטרכו למצוא לאמבטיה מקום של כבוד במחסן או בבוידעם, וספק אם בין ארגזי הכלים והבריטניקה לנוער שלא היה לכם לב לזרוק עד היום, תמצאו גם מקום למונומנט.
4. לוגיסטיקה. אם יש לכם רק שתי ידיים, באיזשהו שלב תיאלצו להניח את האמבטיה על הרצפה. ילד ביד אחת, השלדה ביד שנייה, האמבטיה ביד שלישית: מישהו צריך לוותר. בהנחה שלא תניחו את התינוק על הגג של האוטו, כנראה שהאמבטיה תהיה זו שתמצא את דרכה למדרכה. כן, בדיוק איפה שמוקי עשה קקי אתמול, ומיצי סימן טריטוריה לפני כמה דקות.
5. ובתכלס, לא אתם קובעים. יש תינוקות שלא מתים על הרעיון של אמבטיה. לא כל ילד אוהב להיות בעגלה, במיוחד בהתחלה. קחו בחשבון, שלא משנה איזו עגלה מטורפת קניתם, הדיפולט של הילד זה ידיים, במקרה הטוב מנשא. מכיוון שאמבטיה מייקרת את הרכישה, אם תרכשו אחת ותזכו בילד שהעגלה היא המקום האחרון שהוא יסכים לבקר בו, רק תתבאסו יותר.
סייעו בהכנת הכתבה: קובי מיזרב, מנכ"ל בוגאבו ישראל; משה ממן, מנכ"ל מייה בייבי, יבואנית ממס אנד פפס.