יש מצב, קלוש אומנם, שבשורת הדולה אחרי הלידה עוד לא הגיעה אליכם וכשישאלו אתכם אם כבר שכרתם את שירותיה, לא ממש תבינו על מה כולם מדברים. אך בעוד אתם עומדים נבוכים (ולא מבינים איך קיים משהו שפספסתם), יש כאלה שמשריינים אותה עוד הרבה לפני הלידה.
בשנים האחרונות חלה תמורה בתחום, כשנשות מקצוע – דולות, מלוות הורים ואפילו אחיות – החלו להציע שירותי ליווי בבית, בימים הראשונים אחרי הלידה. אבל האם זה רעיון טוב להכניס הביתה מישהי זרה, ברגעים הקריטיים של היווצרות התא המשפחתי? או שהמנוחה וההחלמה שלך שוות הכל? קבלי כמה טיעונים בעד ונגד.
בעד: כי יהיה לך נעים לבקש ממנה עזרה, בניגוד מאמא שלך
1. כי את חייבת לישון. ועם מי תשאירי את התינוק? עם בעלך ההמום? אם אמא שלך שבאה לבקר בשעות הביקור של האורחים? זה בדיוק חלון ההזדמנויות המתאים לתפוס את קצה כנפה של פיית הפינוקים, ולקנות לעצמך עוד יום-יומיים של חסד. מלווה מקצועית אחרי לידה,שתוכלי לסמוך עליה, תוכל להתמודד עם התינוק שלך וגם תדע מה לעשות איתו, בניגוד לשאר שהפתרון שלהם זה להעיר אותך.
2. כי היא תגיד לך שהכל בסדר. כשמגיעים הביתה עם ילד ראשון, הכל נראה פטאלי. נראה לך שהבכי הזה לעולם לא ייפסק, שהפטמות אף פעם לא יחדלו מלכאוב ושמשב הרוח הקליל שנכנס עכשיו מבעד לחלון הוא מרשם בטוח לדלקת ריאות ואשפוז עוד בטרם יעבור ברית. מישהי מנוסה, אשת מקצוע, שכבר ראתה היסטריות כמוך ואפילו גרועות יותר, תדע להרגיע אותך ולהסביר לך את כל רזי הטיפול. וגם פרופרציה מהי.
3. כי היא תוכל להסביר לך איך מטפלים בתינוק. רק שהפעם בזמן אמת, ולא הסבר וירטואלי על בובה בטיפת חלב. דווקא הקשבת כשהסבירו בתינוקייה איך מקלחים, ואיך מחליפים חיתול בפחות מרבע שעה. עכשיו הכל מתערבב לך והופך לבליל לא ברור, שנשען יופי על מצע העייפות וההורמונים. כדאי שתהיה מישהי שזה המקצוע שלה – שתעזור לך לצבור ביטחון, ותתרגל איתך את מה שיהפוך בקרוב לשגרה היומיומית שלך.
4. זה שובר שוויון בין הסבתות. אם עד עכשיו המחלוקות נסובו סביב ארוחות שישי, והיו מתונות עד זניחות, עם פרוץ הנכד הסבים יעמדו על הרגליים האחוריות, בניסיון לבלות איתו כמה שיותר. את יכולה לצפות למצעד של סירים, מתנות ושעות בייביסיטר, והכל ורוד – עד שהסבתות מתחילות להתווכח מי תשמור עליו. במקרה כזה, טוב שיש מישהי שמקבלת כסף – ככה את יכולה לשכנע אותן שחבל על הבזבוז, ולשלוח אותן לעשות בונדינג ביניהן.
5. ואגב, את תרגישי בנוח לבקש ממנה עזרה. כי לפעמים זה מרגיש שיממה אחרי שכולם התרגשו מהתינוק שלך, התובנה שנדרשת משרה מלאה עם שעות נוספות לטפל בו נוחתת גם עליהם. את מבקשת עזרה, ולפעמים נתקלת בעיקום פה, ואפילו יכולה להישבע ששמעת איזה אנחה נפלטת. אז תודה, אבל בלי טובות. הדולה שלך אחרי הלידה? זה בדיוק התפקיד שלה.
נגד: כי הדבר האחרון, אבל האחרון, שאת צריכה עכשיו זה עוד מישהי בבית
1. בואו לא נשכח שמדובר בהוצאה לא מבוטלת. כבר שילמתם על מיילדת פרטית, רופא פרטי, סקירות פרטיות וחדר פרטי במלונית. תכף יגיעו יועצת ההנקה הפרטית, יועצת השינה הפרטית והגן הפרטי. אולי כאן המקום להפגין קצת חסכנות בריאה, ולסגור את הארנק?
2. ומה עם הפרטיות שלכם? נכון, בימים הראשונים אחרי הלידה אין ממש זמן או מקום פנוי בנפש ובגוף לאינטימיות זוגית. אבל ברגעים שבהם מתעצב החוזה המשפחתי שלכם, וכל אחד מכם לומד ולוקח על עצמו תפקידים שילוו אתכם בעשרות השנים הקרובות, ממש לא צריך גורם חיצוני, שגם אם כל כולו טוב ונתינה, משבש קצת את המטריצות החדשות שאתם יוצרים.
3. צריך פשוט לקפוץ למים. גם אם חסכתם כל החיים כדי לקחת עזרה איכותית בתשלום אחרי הלידה, וגם אם הכנתם חדר מראש שמיועד לשומרות ומלוות ליליות למינהן – באיזשהו שלב תצטרכו להתחיל להסתדר לבד. ימי החסד האלה אולי יכולים להקל מאוד, אבל יש בהם גם אלמנט משקר, שעלול להתנפץ לכם בפנים כשיגיע הזמן להכיר בעובדה שאתם ההורים, וצריכים להתנהג בהתאם.
4. כי גם ככה לא תוכלי להרפות. כל ציוץ, בכי, אנחה של התינוק יקפיצו אותך – לא באמת תצליחי לישון ולתת למישהי אחרת לטפל בתינוק. הרי זה ברור שהיא תגיע ואת לא תתני לה לעשות כלום, אז למה?
5. כי בינינו, פשוט לא צריך. את מסתדרת יופי, תודה. את מגלה שיש לך את כל הכלים לטפל בתינוק שלך. "את יודעת הכי טוב מה טוב עבורו", אינה קלישאה מצוצה אלא מציאות קיימת: גם אם לפעמים את אובדת עצות, תמשיכי להתאמן ובסוף תגלי את התשובות בעצמך.