מעבר לדיאטה המתבקשת, אחרי החגים מסמן לרבות מאיתנו גם תאריך יעד לחזרה לעבודה, אחרי חופשת הלידה.מי שבחרה לא להכניס את הילד למסגרת לפני מערבולת החופשים וחצאי-הימים שמזמן חודש תשרי, נאלצת להתמודד עם ההסתגלות עכשיו, וכשאנחנו אומרים הסתגלות אנחנו ממש לא מתכוונים רק לתינוק.
כדי להקל עלייך קצת את התקופה הטרופה הזו (והיא קשה לכולן, אל תתבלבלי), קבלי כמה טיפים מועילים לחופשת בדימוס, שהפכה לאמא עובדת.
תכנני את השבוע מראש: מי אוסף את מי ומתי
1. תחזקו את תיק ההחתלה באדיקות. כשאתם שולחים את הקטנצ'יק בבוקר, את צריכה להיות בטוחה במיליון אחוזים שכל מה שהוא צריך – מרמת הטטרה האהובה ועד מספר מדוייק של חיתולים להחלפה– נמצא שם. בנוסף, כדאי שתמצאי פתרון לאיחוד תיקים. אין דבר יותר נורא מהלגיע לעבודה, משוועת לקפה מלמטה, ולגלות שהארנק נשאר בתיק של התינוק אחרי הטיול לגינה אתמול.
2. קבעו תפריט שבועי. לא משנה מי מבשל, כאשר שני בני הזוג עובדים הדרך לארוחות ערב של שקית ביסלי ושקית שוקו קצרה מתמיד. אם כ"זוג בלי" עוד היה בזה משהו חינני ובוהמייני (נניח), כשיש לכם תינוק אתם פשוט לא יכולים להמשיך ככה, אלא אם אתם רוצים להקנות לו הרגלי אכילה שיפרנסו את מיטב המומחים לבריאות הנפש. זה בדיוק הזמן להכריז על רוויזיה, להכין תפריט שבועי, לקנות בהתאם ולבשל מראש.
3. שרטטו לוח משימות. אפשר גם באאוטלוק, כמובן. באיזה יום סבתא א' מגיעה, מתי סבתא ב' נרתמת ומתי התור לחיסון. ככה לא תיתקעו בלי אוטו דווקא כשיש פעילות אחר הצהריים שרציתם להגיע אליה מחוץ לעיר, או תקבעו שתי סבתות לאותו יום. תינוק זה עסק רציני, וכדאי לנהל אותו בהתאם.
4. התייעלו בעבודה. גם אבא וגם אמא צריכים לנצל כל דקה בעבודה, במיוחד בימים הקצרים, שבהם אתם הולכים מוקדם, למגינת לבם של כל העובדים האחרים. במילים אחרות: תמו ימי הפסקות הסיגריה המתארכות, חלאס עם הצהריים בחוץ וכדאי מאוד שתתקינו איזו חסימה לפייסבוק ולמייל הפרטי בשעות העבודה.
אם אפשר, חזרי לקראת סוף השבוע
5. הכינו גיבוי לימי מחלה. בלי להלחיץ: תינוקות חולים. ותינוקות שנכנסים לראשונה למסגרת עם עוד תינוקות חולים עוד יותר. אז חוץ מטלפונים היסטריים לסבתות בשש בבוקר, כדאי שתהיה איזו בייביסיטר מוכרת וזמינה, שתוכל לתת כתף (ולקבל כסף, כמובן) אחרי שכל ימי המחלה שלכם ינוצלו. פעמיים.
6. מתכוננת להמשיך להניק? התארגני על כל הציוד לשאיבה. למי מכן שמתכננת לשאוב בעבודה, כדאי להכין מראש מלאי של בקבוקים, קרחומים וחלקי חילוף למשאבה, כדי לשאוב בעבודה ביעילות מקסימלית. ובלי לגלות ששכחת להביא מכסה לבקבוק (אחרי ששאבת בייסורים 100 מ"ל מכל צד).
7. הכינו הכל מראש בערב לפני. חוץ מהתיק של התינוק, כל מה שאפשר להכין ערב קודם יעזור לך בבוקר הלחוץ. את תברכי על זה.
8. נסי לחזור דווקא לקראת סוף השבוע. כביכול, הכי הגיוני לחזור ביום ראשון, ולתקתק שבוע מלא. אבל דווקא חזרה מדורגת, ברביעי או בחמישי, תאפשר לך זמן להתאושש נפשית (וגם לעבור בנחת על כל מה שהצטבר לך על השולחן ובתיבת המייל לאורך חופשת הלידה).