קייל ודניאל וויליאמס כבר יודעים לגדל בנות. פייטון, בכורתם, חגגה לא מזמן יום הולדת שנתיים, כך שכאשר התבשרו שדניאל נושאת ברחמה בת נוספת הם היו רגועים, ארגנו והשמישו מחדש את הציוד של פייטון והתכוננו לבואה של האחות הקטנה שעשו לה.
אבל לפני כשבועיים, כשדניאל כרעה ללדת, קיבלו ההורים את הפתעת חייהם. "רגע אחרי הלחיצה האחרונה, כשהמיילדת אמרה לי: 'מזל טוב, יש לכם בן מקסים', כמעט התעלפתי", משחזר קייל. "כמובן שאנחנו שמחים ומאושרים שיש לנו ילד מתוק ובריא, אבל אין לתאר את ההלם שאפף אותנו. כבר בחרנו שם, שמתאים דווקא גם לבנים וגם לבנות: צ'רלי, אבל כשהתינוק נולד החלטנו להחליף וקראנו לו בנטלי".
בני הזוג החליטו לחלוק את תחושת ההפתעה עם כל מי שהם מכירים, וממש לא הסתפקו בסבב טלפונים לחברים ובני משפחה. הראשונה בתור הייתה הסבתא הטרייה, שהתכבדה בהחלפת החיתול הראשונה ונדהמה לגלות בולבול שלא ציפתה לפגוש שם. בני הזוג החליטו לתעד אותה ברגע האמת, והמשיכו לתעד כל אחד שקיבל את הבשורה - כולל האחות הגדולה, שנראתה מבולבלת מעט מהחדשות המרעישות.
"טעויות בזיהוי המין קורות אמנם הרבה פחות מבעבר - אבל עדיין מתרחשות מדי פעם", מסבירה ד"ר ליאת גינדס, מומחית לאולטרסאונד ומנהלת יחידת האולטרסאונד במרכז הרפואי וולפסון. "את המין אפשר לקבוע החל משבוע 13 - אמנם איבר המין של העוברים הזכרים והעובריות הנקבות עדיין נראים זהים בשלב זה, אולם בעוד שאצל זכרים הוא נוטה כלפי מעלה, אצל עובריות הוא נוטה כלפי מטה. ככלל, ככל שמסתכלים בשבוע מאוחר יותר, זיהוי המין ודאי יותר - אולם לעתים יש תסמונות נדירות שבהן איברי המין הפנימיים לא תואמים לחיצוניים.
"כאשר מדובר בעוברים רגילים ובריאים, טעות בזיהוי יכולה לנבוע בעיקר כתוצאה מאם שמנה מאוד, שכן ככל שהמתמר רחוק יותר מהתינוק התמונה שנראה באולטרסאונד טובה פחות. גם עובר 'עקשן', שלא נמצא בתנוחה טובה לבדיקה, או אפילו משכל רגליים כך שאי אפשר לראות את איבר המין, עלול להקשות על הזיהוי, אולם מכיוון שבישראל עוברים יותר מבדיקת אולטרסאונד אחת, נדיר מאוד שאישה עוברת הריון שלם במחשבה שתלד עובר ממין אחד ומקבלת הפתעה בחדר הלידה".
עוד ב-9 חודשים:
>> חדש: ניתוח קיסרי שמרגיש כמעט כמו לידה טבעית
>> גלאם עם בטן: צילומי הריון מרהיבים בצניעותם
>> איך זה מרגיש לאבד אבא לפני שנולד לך בן?