לפעמים, בעיקר כשהילדים חולים, לא נרדמים או משתטחים באמצע הרחוב ביבבות וזעם, אמהות מרגישות שהזקנה, הופ, קופצת עליהן, ושכל חדוות הנעורים נשאבת מתוכן לטובת היצורים האהובים והתובעניים שהן מגדלות, אבל מחקר חדש מוצא שדווקא ההפך הוא הנכון. מי שתקדיש את חייה ליותר ילדים, תזכה לשיפור בכרומוזומים, תיראה ותרגיש צעירה יותר וחזקה.
המחקר שמגיע מאוניברסיטת סימון פרייזר בבריטיש קולומביה, קנדה, ופורסם בכתב העת PLOS One, נערך על 75 נשים בגוואטמלה, שנבחנו מדעית פעמיים בתקופה של 13 שנים, על ידי דגימות רוק שנלקחו מהן. הממצא המעניין הוא שלאחר 13 שנים, וילדים רבים, הכרומוזומים שלהן שינו צורה, והטלומרים שלהם, קצוות הכרומוזום, המחזיקים במידע הגנטי התורשתי, הפכו לארוכים יותר, דבר שמסייע באנטי-אייג׳ינג. הטלומרים, מסבירים החוקרים, הם כמו הקצוות הקשים של שרוכי הנעליים, ותפקידם להגן על הכרומוזום על מנת שהמידע הגנטי לא ינזק. ככל שהם ארוכים יותר, כך המידע מוגן יותר. בתהליך ההתבגרות וההזדקנות הטלומרים מתקצרים, ולבסוף מובילים למותם של התאים, שללא טלומרים ארוכים אינם יכולים להתרבות.
החוקרים מאמינים שרמת האסטרוגן הגבוהה הנמצאת בגופן של אלה שהביאו ילדים רבים היא זו שמחזקת אותן ושומרת עליהן צעירות יותר. ״אסטרוגן הוא אנטי-מחמצן ידוע וחזק״, אומר פבלו נפומנסקי שעמד בראש צוות החוקרים, ״הוא הורמון שמשתחרר בכמות רבה בזמן ההריון, ויודע לשמור על הטלומרים מפני התקצרות. גם לסביבת האישה ודאי יש השפעה. הנשים אחריהן עקבנו היו מאוכלוסיה בה נשים מביאות ילדים רבים, ומקבלות בזמן ההריון תמיכה גדולה מהקהילה, מחברים ומבני משפחה. תמיכה גדולה יותר מעלה את האנרגיה שיכולה להיות מופנית לשימור הרקמות בגוף, וגם זה יכול להאט את תהליך ההזדקנות. כך או כך, ככל שלאשה יש יותר ילדים, כך התאים נשארים מוגנים יותר זמן״.
הסתבכתם? אז עזבו את הטלומרים, ודעו זאת: המחקר מציע כי לידת ילדים רבים מאטה את תהליך ההזדקנות משמעותית ומאריכה את החיים והבריאות. אז לכו תעשו אחד או שניים.