נשים שעברו לידה איומה וכואבת, או נאבקות בייסורי ההחלמה מניתוח קיסרי, צריכות להיאבק בנוסף במשהו קשה הרבה יותר – הניתוק מהתינוק שלהן. בין אם בשל צורך של התינוק בטיפול רפואי (שמרתק אותו לאינקובטור בפגייה), ובין אם בגלל קושי פיזי שלה לטפל בו.
בדיוק כמו שהתינוק זקוק לאמו, גם היא זקוקה לו, והיתרונות ההורמונליים והנפשיים שבקרבה לתינוק מזרזים את ההתאוששות ומקלים על הכאבים. פיתוח רפואי חדש מנסה לתת מענה לכל אותם מקרים סבוכים, ולקרב את התינוקות לאמא.
עוצמת רעש בדומה לספרייה
האינקובטור החדש, שמכונה "בייבי-בלום", מאפשר למעשה ביות מלא גם כשהאם או התינוק לא במצב פיזי מזהיר. האינקובטור מעוצב כך שאפשר להרכיבו ממש על מיטת האם, ולאפשר לה לגעת בתינוק, לתקשר איתו וליצור את הבונדינג הראשוני גם אם היא לא יכולה לקום עדיין, מסיבות רפואיות שונות. המגע הראשוני, קולה של האם והריח שלה הוכחו באינספור מחקרים כבעלי השפעה מרגיעה ומיטיבה על העובר, כך שאין להפחית בחשיבותו של האינקובטור להתחלה רכה יותר עבור שניהם.
הגובה, הזווית והפתחים של האינקובטור מאפשרים גישה נוחה גם להורים וגם לצוות הרפואי, אפילו במקביל. בנוסף, בהתאם לגישות חדשות הדוגלות בסביבה מתונת-גירויים עבור התינוק בימיו הראשונים, פעולת האינקובטור שקטה: עצמת הרעש בתוכו עומדת על כ-40 דציבל, בדומה לסביבת הרעש בספרייה.
בנוסף, ניתן לסגור שלוש דלתות אטומות משני צדדיו ומעליו, כדי לצמצם למינימום כניסת אור ורעש ולאפשר לתינוק את המנוחה שהוא כל כך זקוק לה ולאזן בין הצורך להגן עליו מהסביבה לבין הצורך לעקוב אחר מצבו. במקרה שמתעורר צורך בטיפול מיידי, הופך האינקובטור למיטת טיפולים נטולת הפרעות בלחיצת כפתור. כל אינקובטור מצויד גם במצלמת וידאו, שמצלמת את התינוק 24 שעות ביממה ומשדרת לעמדת האחיות, למחשבים מרוחקים (למשל, בבית של סבתא) ואפילו לסמארטפונים.
"עלול לסכן את התינוק"
"לא הבנו למה אמהות ותינוקות צריכים להתפשר על מציאות שבה האמא בקושי רואה או נוגעת בילד שלה, בגלל ששניהם עברו לידה קשה", אמר דובר החברה ההולנדית שפיתחה את האינקובטור החדש. "המגע הראשוני הזה הוא כל כך חשוב, וחבל לדחות אותו. במקום שהטכנולוגיה תעכב את המגע, במקרה הזה היא דווקא תורמת לו ומזרזת אותו".
"למען האמת, אני די אופתע אם בתי חולים ירכשו את ההמצאה הזו בהמוניהם", אומר פרופ' שאול דולברג, מנהל מחלקת ילדים ופגים במרכז הרפואי ת"א ויו"ר ארגון רופאי הפגים הארצי. "בתור גימיק זה אמנם נחמד, אבל אנחנו מכניסים ילדים לאינקובטור לא בשביל הכיף שלנו, אלא כי הם זקוקים להשגחה רציפה ולמענה רפואי מיידי במידת הצורך. להתחיל לנייד תינוק שזקוק לאינקובטור ברחבי בית החולים זה לא רעיון כל כך טוב, מה גם שהסטריליות, שנשמרת כל כך בקפדנות בפגיות, נפגעת משמעותית בצורה הזו".
פרופ' דולברג מציין, כי מכיוון שרוב האמהות מסוגלות לקום מהמיטה אחרי כמה שעות, תמיד עדיף שהאמא תגיע לפגייה ולא להפך. "אם לבתי החולים יש עודף תקציב, תמיד אפשר לתגבר את כוח האדם בפגיות, או לרכוש יותר אינקובטורים חדשניים מסוג סטנדרטי יותר, שאמנם עומדים בפגייה אבל מצויידים במערכות רפואיות מתקדמות".