לא בטוח ששמת לב לזה, אבל תעשי ניסוי: הגישי לאישה, כל אישה, תינוק או בובת תינוק ובקשי ממנה לערסל אותה. פי שתיים נשים יערסלו את התינוק כשראשו יהיה מונח על יד שמאל ועל צד שמאל של החזה שלהן, כך לפחות טוען מחקר חדש – והוא גם טוען לדעת מדוע זה כך.
מתברר שהשאלה מדוע נשים נוטות לערסל תינוקות לכיוון שמאל מעסיקה חוקרים לא מהיום. כתבה באתר ויראלנובה מתארת כיצד מחקרים רבים ניסו להסביר את התופעה: חלק סברו שיותר נוח להחזיק ביד שמאל כדי לפנות את היד הדומיננטית, ימין, לפעילות אחרת; אחרים הסבירו שאימוץ התינוק בצד שמאל נובע מהרצון של האם לשמור על התינוק שלה קרוב אל הלב. אבל המחקר החדש שנעשה באוניברסיטה בריטית טוען אחרת: לדברי החוקרים, זה קשור לאונות המוח ולתפקידים השונים שלהן.
הסיבה הביולוגית בגללה נשים נוטות להחזיק תינוקות בצד שמאל, לטענת המחקר החדש, קשורה לתהליכי עיבוד המידע של המוח. היות והאונה השמאלית של המוח אחראית על קבלת מידע לוגי (כמו שפה או מספרים) והאונה הימנית עוסקת יותר בתהליכים מופשטים כמו רעיונות או רגשות, אחיזת התינוק בצד שמאל מסייעת לאמא לקבל פידבק מהיר וטוב יותר לגבי הצרכים של התינוק שלה.
זה עובד ככה: האינסטינקט של האמא הוא להחזיק את התינוק בצד שמאל, ובעשותה כך היא עוזרת, למעשה, למוח המאורגן לקלוט מידע – למשל, את הבעות הפנים של התינוק. האינפורמציה הנקלטת ביעילות בצד שמאל עוברת מיד לצד הימני של המוח, שמעבד אותה ומפרש לאמא מה היא רואה. ככה, בלי שאנחנו שמות לב, אנחנו נשארות בקשר טוב וקרוב עם הבייבי שלנו.
יוו, מצאנו אחת שמחזיקה בצד ימין. ג'סיקה ביל עושה את הבלתי ייאמן