נשיאת תינוק היא אחת הפעילות השכיחות ביותר אצל הורים. מדובר במאמץ לא קטן וככל שהתינוק גדל, ומשקלו עולה, המעמסה גדלה גם כן וזה קורה על בסיס קבוע ויומיומי, מספר פעמים ביום. התוצאה? כאבי גב, דלקות בכתפיים ויתר ירקות.
"ההשלכות האלו נכונות לא רק בקרב נשיאת תינוקות, אלא גם למשל באנשים שיושבים באופן לא תקין במהלך יום עבודה, אבל עם ילדים המצב הוא אקוטי", מסביר דוקטור איתי זיו, מרצה בקורסי מדריכים לילדים עם עודף משקל מטעם מכללה האקדמית וינגייט בתוכנית הבוקר עם ליאון רוזנברג ולירון שמם. "מכיוון שתינוק רק עולה וגדל במשקלו. כך גם העומס על המפרקים עולה בהתאמה. מה שמוסיף עוד היא העובדה שאנחנו מבצעים תנועות בצורה לא תקינה כמו למשל לקום ממשטח פעילות, מהספה וכן הלאה. הורים יחושו עומס בגב תחתון ובחגורת הכתפיים, היציבה נהרסת והגב מאוד כואב".
אז מה עושים? ובכן, לפי זיו, אחד הדברים החשובים בנושא הזה הוא החזקת תינוק בשני הצדדים ולא רק בצד החזק והקבוע. "זה לא קל אבל זה חשוב על מנת לייצר סימטריות בגוף".
בעיה נוספת היא שאין למעשה תנועה. ההורה יכול לעמוד זמן ממושך באותה תנוחה, מה שגורם לשריר לעבוד בכל פעם באותה צורה, הכתף מתחילה לפצות, הגב מתחיל לכאוב. לכן הפיתרון לכך הוא לשחק קצת עם הזווית נשיאה, לייצר תנועתיות, לגוון במנח הגוף ולהעביר לצד השני ולכיוון הקדמי. פיתרון נוסף הוא תרגילים סימטריים כמו שכיבת שמיכה, עבודה עם גומי כאשר הדגש הוא על גב תחתון וכתף אחורית.
מחזיקים את התינוק רק בצד אחד? היזהרו
לכולנו יש את הצד המועדף והנוח להרים את הבייבי שלנו ומי שניסה להחליף צד, הבין שמדובר במשימה לא פשוטה בעליל. ובכל זאת, למה חשוב שתעשו את זה ואיך? התשובות בפנים
ליאון ופאולה רוזנברג
|
מערכת מאקו הורים
| פורסם 06/12/17 10:36