רבקה קנון היא עוד אמא מודאגת שרצתה להגן על התינוקת שלה מהשמש. היא אמנם מתגוררת בקנדה, שם השמש היא לא מצרך זמין במיוחד, אבל כשהיא כבר יוצאת, מסנן קרינה הוא דבר הכרחי. אז היא השפריצה על בתה בת השנה וחודשיים, קיילה, מסנן קרינה בתרסיס, כמו שהרבה מאיתנו עושים. אבל היא בהחלט לא הייתה יכולה לדעת שהבת שלה תסבול מכוויות קשות בפניה כתוצאה מהחומרים הכימיים במקדם ההגנה.
מקדם ההגנה שקנון רכשה הוא של חברה בשם banana boat kids, והוא בעד 50 SPF. המוצר מסומן כמיועד לילדים, ללא דמעות, והוא מתאים לתינוקות מגיל חצי שנה. קנון הבהירה שהיא עקבה אחר ההוראות שהמוצר מציין – והשפריצה את התרסיס קודם אל ידיה, ורק אחר כך מרחה אותו על פניה של קיילה. אבל משהו השתבש.
קיילה פיתחה מה שהוגדר בתור כוויות כימיות מדרגה שנייה על פניה, מיד אחרי שאמה מרחה עליה את התכשיר. קנון הבהירה שהכוויות נגרמו מהקרם עצמו, ולא מהשמש. "אני רוצה שכולם יידעו שקיילה חזרה הביתה אחרי עוד ביקור בבית החולים הבוקר", היא כתבה בפוסט בפייסבוק שיועד להזהיר הורים אחרים. "בבקשה תשימו לב ותהיו זהירים כשאתם מורחים קרם הגנה בתרסיס". קנון סיפרה לעוקביה בפייסבוק שקיילה מחלימה, ושהיא גם עושה את זה עם חיוך על פניה.
החברה שמייצרת את התרסיס של בננה בואט, מיהרה להגיב לתקרית: "אנחנו עובדים באדיקות בבננה בואט כדי לספק מוצרי להגנה מהשמש באיכות גבוהה, ואנחנו מאוד מודאגים ומוטרדים כשלמישהו יש תגובה לא טובה למוצרים שלנו", אמר נציג של החברה שמייצרת את המוצר בתגובה לטענותיה של קנון. "דיברנו עם הלקוחה, וביקשנו ממנה את המוצר, כדי שצוות בקרת האיכות שלנו יוכל לעשות עליו בדיקות נוספות", אמרו בחברה.
רייצ'ל פרט, רופאת ילדים מבית החולים לילדים באורלנדו, אמרה למגזין SELF שהיא מעולם לא ראתה חולה עם תגובה כל כך קשה כמו של קיילה למסנן קרינה. עם זאת פרט אמרה שמניסיונה, גם בתור אמא וגם בתור רופאת ילדים, זה נכון שיש מסנני קרינה שמכילים מרכיבים שעשויים לגרות את העור ואפילו לפגוע בו, אם לתינוק או לילד יש רגישות ספציפית. "אפילו אם היה כתוב על המוצר שהוא מיועד לעור רגיש, כשהילדים שלי היו קטנים הם היו צורחים בטירוף ששורף להם ממוצרים מסוימים שמרחתי להם על הפנים", מספרת פרט.
היא אמנם לא הייתה הרופאה המטפלת של קיילה, אבל פרט חושדת שלתינוקת הייתה תגובה שלילית לאחד הכימיקלים במסנן הקרינה. היא אומרת שיש לא מעט ילדים שאלרגים לכימיקלים הללו, והניחוש שלה הוא שקיילה הייתה רגישה במיוחד.
אז איך יודעים לבחור מסנן קרינה לתינוק שלכם?
יש בסך הכל שני סוגים של מסננים, שניהם עובדים בצורה שונה (יש חברות שמייצרות את שני הסוגים): מסנן קרינה פיזיקלי, ומסנן כימי. הסוג הפיזיקלי מכיל מינרלים כמו טיטניום דו חמצני או אבץ דו חמצני, והוא למעשה חוסם את קרני ה-UV, קרניה המזיקות של השמש מלחדור לעור, הוא כמו כיסוי למעשה, ולכן סביר שהוא יותר סמיך, לבן, קשה למריחה ומותיר שיירים על העור. מקדמי ההגנה הכימיים לעומת זאת, ממירים את קרני ה-UV לחום, ומאפשרים לעור לשחרר את החום הזה. הם הרבה יותר קלים למריחה, והם הסוג שתמצאו בתרסיסי הגנה.
ובסופו של יום, גם פרט, וגם דרמטולוגים לילדים, ממליצים על מקדמי הגנה מהסוג הפיזיקלי, גם מאחר שהם יותר אפקטיביים בהגנה מהשמש, וגם כי הרבה פחות אנשים סובלים מגירוי כתוצאה מהשימוש בהם. פרט מסכימה שבמדינות עתירות שמש קשה יותר להשתמש במסננים הפיזיקליים כל הזמן. "אם אתם גרים בפלורידה, כמונו, השמש היא בלתי נמנעת. ומקדמי הגנה פיזיקליים הרבה פחות נוחים לשימוש מהכימיים", אומרת פרט, "צריך למרוח אותם לעיתים יותר קרובות ולכו תמשכו את הילדים מהמים כדי למרוח אותם". כאמור הם גם יותר קשים למריחה, לכן מדובר בתהליך ארוך ומייגע יותר מפשוט להשפריץ תרסיס שמחזיק לכמה שעות. פרט אומרת שהיא שומרת את המסנן הפיזיקלי לפנים והכימי לגוף, כי אחרי הכל, כל אמא חייבת גם להיות ריאלית.