מלבד שכלולים כמו אפידורל ופינוקים כמו מלונית, לידות לא השתנו הרבה לאורך השנים, ולפחות בצד הפיזיולוגי אין הבדלים משמעותיים בין לידה בבומביי ללידה במנהטן. צירים, פתיחה, לחיצות – טרם נמצא הפטנט שיוציא את התינוק בדרך אחרת. ועדיין, מדהים לגלות כמה שונה היחס ליולדות ולתינוקות בתרבויות שונות, ואיך האזרחות של היולדת משפיעה על מה שהיא מקבלת וחווה בתקופה הזו.
>> שמענו מישראליות שילדו בכל רחבי העולם איך נראות לידות במדינות השונות
פינלנד – הממשלה קונה ביגוד לתינוק
מכירות את השיטוט ההיסטרי בחנויות לציוד תינוקות, חמושות ברשימה שהדפסתן ובלא מעט בלבול וחוסר אונים? ובכן, ליולדות בפינלנד כל הסיפור הזה נחסך, והן מקבלות חבילה מושלמת של כל מה שצריך לתינוק – באדיבות הממשלה. החבילה (שנשלחה גם כמתנה מראש ממשלת פינלנד לנסיכה קייט) כוללת ביגוד, שק שינה, סינרים, עריסת קרטון אקולוגית ואפילו ציוד עזרה ראשונה לתינוק. הפיניות רשאיות לבחור בין החבילה לבין צ'ק בסך 140 יורו (כ-700 ש"ח), אולם כ-95% מהן בוחרות בחבילה, ששוויה מוערך בהרבה יותר.
אנגליה – גז צחוק לכל יולדת
בארץ הוא לא מוצע בכל בית חולים ולא נחשב לפופולרי במיוחד, אולם רוב היולדות באנגליה – כ-60% לפי הערכות שונות – נעזרות בגז צחוק, השיעור הגבוה בעולם של שימוש בפיצ'ר המשעשע הזה. לפי סקירת קוקריין (גוף מדעי בלתי תלוי שעוסק בתחום הרפואה) מדובר באמצעי שיכוך כאבים בטוח לאם ולתינוק, אולם יעילותו חלקית למדי. למעשה, הוא לא מבטל את תחושת הכאב, ורק מסיח את דעתה של האם ממנו – אבל כנראה שלאנגליות זה מספיק לגמרי.
קוריאה – מרק אצות ליום ההולדת
היולדות הקוריאניות אוכלות מרק מסורתי בשם מיוגקוק סמוך ככל האפשר ללידה. כדי שהילדים לא יגדלו כפויי טובה, ויידעו להעריך כל חייהם את הכאב שהיה כרוך בלידתם ואת ההשקעה של אמם בהם, נהוג להגיש להם קערה של מרק לפי אותו מתכון בכל יום הולדת – קצת פחות טעים מבמבה וטופי, אבל עם ערך מוסף.
סין – יולדות במעצר בית
לפי המנהגים המסורתיים, נשים סיניות (וגם וייטנאמיות) לא יוצאות מהבית בשבועות הראשונים אחרי הלידה. למעשה, מכיוון שחלק מהמנהג כולל גם איסור על מקלחות, אולי עדיף שכך. בנוסף, אסור להן לשתות או לאכול מאכלים קרים או חמים מדי (כדי לא להעמיס על הגוף המותש) ובאופן כללי מצופה מהן פשוט לנוח כמה שיותר.
צרפת – שיקום ממשלתי לרצפת האגן שלך
אחרי שסוחבים משקל עצום במשך כמה חודשים טובים, ובסופם עוד לוחצים את המשקל העודף הזה החוצה, שרירי הבטן ורצפת האגן לא תמיד מקבלים יפה את האירועים. ברוב העולם היולדות יכולות להתאמן לבד בכיווצים, לשלם בעצמן לפיזיותרפיסטים מומחים לנושא או ללמוד לחיות בשלום עם בריחת השתן, אבל בצרפת ישנם שיעורי שיקום רצפת אגן ממשלתיים, ללא תשלום, מאז 1985.
גינאה החדשה – יש הנקה? אין סקס
בדרך כלל, "משכב הלידה" – פרק הזמן שבו לא מומלץ לקיים יחסי מין – נמשך שישה שבועות. בגינאה החדשה ממש לא מתעניינים במדדים כמו גודל הרחם או החלמת התפרים, ובאופן מסורתי נשים מורשות לחזור לפעילות מינית רק כשהתינוק נגמל מהנקה. כן, גם אם זה לוקח שנים.