עד היום כמעט כל הנשים בישראל פגשו את המיילדת שלהן רק בחדר הלידה. עבור חלק גדול מהן, תקופת ההיריון מלווה בתחושות של לחץ, פחד וחוסר ודאות. מכבי שירותי בריאות, בשיתוף עם מספר בתי חולים, יצאה בפרויקט חדש, שמאפשר ליווי צמוד של מיילדת מתחילת ההיריון ועד הלידה. "מה שיפה בפרויקט הזה הוא החיבור המדהים שנוצר", אומרת סמדר בוזגלו, מיילדת בבית החולים אסף הרופא המשתתפת בפרויקט, "זה מאפשר לתת חוויית לידה הרבה יותר טובה".

הפרויקט, שהחל לפני כשנה, פועל כיום בשיתוף בתי החולים אסותא, אסף הרופא (שמיר), רמב"ם, ולאחרונה הצטרף גם בית החולים שיבא. הליווי מתחיל לאחר הביקור הראשון אצל רופא הנשים, וניתן במקרים של היריון ללא סיכון. המיילדת מנהלת את ההיריון במקביל לרופא, מה שאמור להפחית ביקורי רופא מיותרים ומעניק לאישה תמיכה מקיפה. "הפגישה הראשונה היא בשבוע 8-10, שם אנחנו עוברות יחד על בדיקות הדם, המדדים, הליווי התזונתי, והפן הפיזיולוגי והרגשי. משבוע 28 עד שבוע 36 אנחנו נפגשות פעם בחודש ואז פעם בשבועיים", אומרת בוזגלו.

"זאת הלידה השנייה שלי", מספרת דנית שלומי, בת 33. "בלידה הראשונה היה לי ליווי היריון רגיל. הלידה הראשונה שלי היה מאוד טראומתית. אמרתי לעצמי 'איך אני אכנס שוב להריון אחרי מה שעברתי? אין מצב שאני אעשה את זה לעצמי שוב'. אחרי שנתיים וחצי החלטתי שאני בכל זאת רוצה להיכנס להיריון שוב. הרופא שלי המליץ לי על הפרויקט, ועל ליווי היריון עם אחות מיילדת. ככה פגשתי את סמדר. היא עשתה קסמים מבחינתי. אם זה בליווי עצמו, ענתה לי לכל השאלות, תמכה בי, למרות שזה היריון שני ואני כביכול 'יודעת הכל'".

שלומי מספרת שלאחר הטראומה שעברה בהיריון הראשון, היא הרגישה חרדה עצומה: "סמדר ליוותה לאורך כל ההיריון בצורה הכי מכילה שיש. הרגשתי שהיא לא רק אחות, היא סוג של פסיכולוגית. אחר כך  הצלחנו לסגור מעגל והיא הייתה המיילדת שלי בלידה. היא לא ויתרה בשום צורה, היא קידמה את הלידה בצורה מדהימה, ניסתה כל מיני דברים, וזאת היתה הלידה הכי טובה שיש. אם אמרתי בהיריון הקודם שאין מצב שאני נכנסת להריון שני, עכשיו אני רוצה להיכנס שוב, ולהביא בעזרתה גם ילד שלישי. מבחינתי זה בזכות סמדר והחוויה המתקנת שעברתי".

"זיהינו צורך אמיתי בקרב נשים הרות לקבל תמיכה רציפה ומקצועית לאורך כל ההיריון", מספרות רחל פיש, מנהלת מחלקת בריאות הציבור במכבי ומנהלת הפרויקט במכבי; וג'ני אגסי, מנהלת תחום בריאות האישה, שהיא גם מיילדת בעצמה. "הפרויקט שלנו מאפשר לנשים ליצור קשר משמעותי עם המיילדת שלהן, מה שמפחית חרדות ומעניק תחושת ביטחון. אנחנו רואים את ההשפעה החיובית בשיפור של חוויית ההיריון והלידה עבור הנשים, בהורדת העומס מרופאי הנשים, והעצמת תפקיד המיילדת בקהילה. אנחנו מקווים להרחיב את הפרויקט בעתיד ולהפוך אותו לסטנדרט".