בשנת 1992 נולדה שירן במרכז הרפואי "הלל יפה" בניתוח קיסרי חירום בשבוע ה-26, לאחר שאמה סבלה מסוכרת היריון קשה. היא נולדה במשקל של 690 גרם בלבד ואושפזה בפגייה במצב קשה מאוד. היא עברה כמה ניתוחים מצילי חיים ולאחר שלושה חודשים וחצי שוחררה מהפגייה בריאה ושלמה. השבוע היא הגיעה בעצמה ללדת את תאומיה בשבוע 36 להיריון, באותו המקום: "במשך השנים כל סיפור של לידת פג זה העלה בנו זיכרונות", היא אומרת, "לאורך השנים ביקרנו בסמוך ליום ההולדת בפגייה. נתנו לי להיכנס ולראות את התינוקות הקטנים, הסיפור הוא נס והוא מרגש בכל פעם מחדש. כשסיימתי תיכון באנו לבקר והבאנו תמונות מהפגות ומהיום".

כאשר נכנסה שירן עצמה להיריון וגילתה שהיא עם תאומים, עלו חששות ולצדה שמחה גדולה. "היינו מאד נרגשים, זו היתה הפתעה. ההיריון עבר מצוין ללא בעיות. לאחר הלידה והשהות בפגייה הרגשתי סגירת מעגל, והייתי מוקפת במשפחה והצוות. אני מודה על כך".

"זה כמו לחזור 32 שנה אחורה", אומרת גילה קראוס, אמה של שירן והסבתא הטרייה. "אני זוכרת את התקופה הקשה והמאתגרת ההיא - כל יום היה כמו רכבת הרים של רגשות מעורבים ופחד שמא לא תשרוד. לפגוש שוב את הצוות שהציל את בתי לפני 32 שנה מטפל עכשיו בנכדיי - אין דבר יותר מרגש מזה".

שירן פגה  (צילום: אלבום פרטי)
שירן עם צוות הפגייה בהלל יפה לפני 32 שנה | צילום: אלבום פרטי

נדיה קורבי, אחות אחראית בפגייה, היא זו שטיפלה בשירן כשהיתה תינוקת ועכשיו היא טיפלה שם בתאומיה: "כששירן נולדה הייתי בהיריון מתקדם. הייתי ברגישות יתר, בפרט כי ידעתי שגם לי יש בת בדרך. זכרתי היטב את אמה של שירן, שהיתה מגיעה לבקר מדי יום, משתפת אותנו, מתייעצת. את שירן אני זוכרת כתינוקת קטנטנה ומתוקה, מחוברת לצינורות הנשמה, כשלא היינו בטוחים בכלל שתשרוד. לראות אותה היום כאמא ולטפל בילדיה - זו זכות גדולה עבורי". התאומים, בן ובת, שנולדו במשקל קטן יחסית ואושפזו בפגייה להשגחה במשך כשבוע, השתחררו אתמול (א') מהפגייה כשהם בריאים ושלמים.

"שירן היא הכוח המרכזי והמוביל במוטיבציה של צוות המחלקה", אומרת קורבי, "כאשר פגה קטנה כמו שירן עוזבת את הפגייה השנים חולפות והקשר מתנתק באופן טבעי, אם כי לא פעם הפגים חוזרים לבקר את הצוות בימי הולדת ובציוני דרך חשובים בחיים, כמו חתונה או לידה. לפגוש את שירן שוב, הפעם כאישה בוגרת, יפה, מוצלחת, נשואה באושר וכעת אמא לתאומים - אין סיפוק ותמורה גדולים יותר על עבודתנו. אנו מקפידים לשתף הורים בסיפורים כמו אלה כדי לחזקם בשעתם הקשה. שירן, שהיתה פגה וכעת אמא לילדים, היא התגלמות יעודנו המקצועי".

שירן פגה  (צילום: אלבום פרטי)
שירן ואמה גילה עם צוות הפגייה לפני השחרור הביתה | צילום: אלבום פרטי

 

"מאז ששירן נולדה, עולם הניאונטולוגיה עשה כברת דרך ארוכה", אומר ד"ר עמית הוכברג, מנהל מחלקת פגים ויילודים במרכז הרפואי "הלל יפה", "החל מפיתוח אמצעים טכנולוגיים חדשים ומתקדמים, שעיקרם התאמת המענה הרפואי לפגים הקטנטנים, התאמת שיטות ההנשמה לפגים, תרופות ייחודיות לפגים, והבנה עמוקה יותר של הפיזיולוגיה העוברית שאפשרה לנו, הרופאים, לדמות את החיים בפגייה לאלה שברחם. אין ספק שאנו רחוקים מאוד מהרחם האנושי, אך אנו בדרך".

לדבריו החזון הוא להעניק טיפול מותאם אישית לכל פג לפי צרכיו, לטפל בפג ובהוריו כיחידה אחת, על כל המשתמע מכך: "הורים ישהו במחיצת ילדם, בחדר משלהם, מרגע הלידה ועד לרגע השחרור, ועד אז אנו עושים לילות כימים בהצלת חיים של הפגים הקטנים לצד דאגה לאיכות טיפול מיטבי שרואה את צורכי הפג, הוריו וסביבתו הקרובה. כל אלה ביחד תורמים לבריאותו ואיכות חייו של הילוד במהלך אשפוזו ובחייו הבוגרים".