זהו, החופש הגדול הסתיים, החגים מאחורינו, ואולי אולי אנחנו נכנסים לשגרה שכל כך חיכינו לה. בתוך השגרה-לא שגרה הזו יש גם לא מעט הורים שממש עכשיו חושבים איך לקרוא לתינוק או לתינוקת שבדרך, או שכבר כאן. אז במיוחד בשבילם אספנו את השמות הכי אהובים של חודש אוקטבר, וגם עוד כמה שמות שממש כדאי להם להכיר.
- אמרי: השם אימרי מגיע אלינו מהתנ"ך, שם הוא מופיע בספר דברי הימים א' ובספר נחמיה בכתיב חסר (אמרי), כשמו של אבי זכור, מבוני החומה המחודשת של ירושלים. מקורו בקיצור השם המקראי אֲמַרְיהו. הורים הבוחרים בשם אימרי לבנם רוצים לחנך אותו לדעתנות, כריזמה, מנהיגות, יוזמה וכן לבטא את החיבור שלהם לעולם התנ"ך והמקורות היהודיים.
- לביא: השם לביא מופיע בספר יחזקאל בתנ"ך כתיאור לגור אריות. הלביא מופיע גם בספר איוב כתיאור לבעל חיים חזק שמתפקד גם כסמלו של שבט יהודה. הורים הבוחרים בשם לביא לבנם רוצים מצד אחד לבטא את שאיפתם לכך שיהיה אדם בעל מידות כמו אומץ, גבורה ומנהיגות ומשפחתיות ומצד שני להדגיש כי הוא עוד רך בשנים וכי כל אלו עדיין נמצאים בגדר פוטנציאל.
- אמיר: פירוש השם אמיר בשפה הערבית הוא נסיך, שליט או מושל. בנוסף, בשפה העברית פירוש המילה אמיר היא החלק העליון וענפיו העליונים של העץ, הצמרת. הן לפי הפירוש מהשפה הערבית והן לפי הפירוש מהשפה העברית - השם אמיר מבטא שאיפה ליעדים גבוהים, צמיחה, עליונות ושליטה. הורים הבוחרים בשם זה רוצים לבטא את תקוותם כי בנם יגיע לגדולות.
- יהלי: השם יהלי יכול להתפרש בשני מובנים. הראשון כנגזרת של השם "יהל": יהל לי, מפיץ האור שלי. המובן השני הוא צירוף של המילים "יה" ו-"לי", כלומר -האל למעני או האל שלי. הורים הבוחרים בשם יהלי רוצים לבטא את אמונתם החזקה באל ובחיבור שלהם איתו. השם מעיד על תקווה ושאיפה לאור גדול, אופטימיות, שמחה וקדושה.
- עידו: השם עידו מגיע מהתנ"ך, שם הוא מופיע כשמו של נביא גדול בתקופת בית המקדש הראשון וסביו של זכריה הנביא. עידו מוזכר בספר מלכים כ-"איש האלוהים". הורים הבוחרים בשם עידו לבנם, רוצים לבטא את שאיפתם כי הוא יגיע לגדולות ויהיה אדם גדול, מנהיג וכריזמטי. כל זאת לצד החיבור למסורת היהודית והקניית ערכים של קדושה ורוחניות.
- נועם: השם נועם מופיע בספר משלי בתנ"ך כביטוי לדרך התנהגות. הפירוש המילולי של השם הוא התנהגות נעימה, נינוחה ואדיבה. הורים הבוחרים בשם נועם לבנם או בתם רוצים לבטא את השאיפה כי הם יהיו אהובים, רצויים ונוחים לבריות. השם מביא עמו ערכים חיוביים, אמינות ומשמעת עצמית גבוהה המאפיינת אנשים בעלי שם זה.
- דניאל: השם דניאל מגיע אלינו מהתנ"ך. למעשה, זהו שמו של הספר התשיעי בחלק הכתובים, אשר מתוארים בו החזיונות ותורת הנסתר של דניאל, יהודי חכם שהיה אחד מילדי האצולה היהודים שנלקחו לחצרו של נבוכדנאצר מלך בבל. דניאל היה ידוע בהיותו פותר חלומות מצטיין. השם דניאל מורכב מצירוף המילים "דני" ו"אל", כלומר - דן אותי האל. הורים הבוחרים בשם זה לבנם או לבתם רוצים לבטא את החיבור שלהם למקורות ואת האמונה שלהם על אחריות האל על בוראיו וההשגחה הפרטית שלו כלפי כל אחד ואחת.
- ליאן: השם ליאן מגיע אלינו מעולם הצומח והוא שמו של צמח הלוטוס שנחשב כסמל לפלא הבריאה ונחשב לצמח קדוש בדתות רבות. לפי הדת המצרית הקדומה הלוטוס היה מקורו של האל הרע ואילו על פי הבודהיזם הלוטוס מסמל יופי וחיי נצח המיוחסים לאלוהות. השם ליאן הוא גם ראשי תיבות של המילים - לי ילדה אלוהים נתן והוא מבטא את רגשי התודה והשמחה אותם חשים ההורים בעקבות הולדת בתם הטרייה. כמו כן, השם ליאן מביא עמו את הטוהר, היופי והאנרגיות החיוביות שנושא עמו הפרח.
- ליה: השם ליה מגיע מהשפה העברית והוא הלחם של המילים "לי" ו-"יה", כלומר האלוהים שלי או האלוהים בשבילי. השם ליה הוא גם כינוי לשם התנ"כי לאה, שמה של אחת מארבע האימהות של עם ישראל, אשתו של יעקב אבינו, אחותה של רחל אמנו ובתו של לבן הארמי. הורים הבוחרים בשם ליה לבתם רוצים לבטא את רגשות השמחה וההודיה שהם חשים כלפי האל, לאחר שהוא העניק להם במתנה את בתם. השם מבטא אמונה חזקה באל והאדרתו.
- ליב: השם ליב מגיע אלינו מהשפות הלועזיות. פירוש השם ליב בשפה הנורווגית הוא חיים והוא גם משמש כקיצור לשם אוליביה. הורים הבוחרים בשם ליב לבתם רוצים להקנות לה ערכים של חיים, חיוניות, מעשיות, שמחה והצלחה.
ועוד חמישה שמות שממש כדאי להכיר
- חנית: המקור לשם חנית הוא בשפה העברית והוא מזוהה עם כלי נשק בעל מוט עץ ובקצהו להב או מתכת מחודדת שהיה משמש בעת הקדומה הן לצורך התקפה והן לצורך הגנה. חנית מזוהה גם כהטייה של השם חנה. הורים הבוחרים בשם חנית לבתם רוצים להקנות לה את הערכים של השם חנה יחד עם אומץ לב, עוצמה, מנהיגות ורדיפת שלום.
- חירות: הפירוש המילולי לשם חירות הוא עצמאות, חופש, דרור ושחרור מכבלים ומוסכמות. השם חירות מופיע גם בהקשר של זכויות כמו "חירות הפרט". מלחמת העצמאות נקראת גם מלחמת החירות ואילו חג הפסח נקרא גם "חג החירות" בהקשר של גאולת עם ישראל ממצרים. הורים הבוחרים בשם חירות לבתם רוצים להקנות לה רוח חופשייה, שמחה, עצמאות, יצירתיות וחיבור לכוחות הנפש הגלומים בה. לעיתים השם יינתן גם בהקשר למועדים מסוימים הסמוכים ללידה כמו יום העצמאות או חג הפסח.
- יונת: השם יונת הוא נגזרת של השם יונה, שמופיע בתנ"ך הן כשמה של הציפור שנשלחה מתיבת נוח ונחשבת לסמל השלום ולסוף המבול, והן כשמו של הנביא יונה שנשלח להציל את העיר תרשיש ונבלע במעי הדג. הורים הבוחרים בשם זה לבתם רוצים לבטא את שאיפתם כי בימיה יבוא שלום עולמי יחד עם שקט ושלווה על פני הארץ. השם מבטא ערכים של רוגע, רדיפת שלום, אהבה, אחווה, אחריות והדדיות.
- ערגה: הפירוש המילולי לשם ערגה הוא געגועים חזקים ועזים למישהו או למשהו. השתוקקות, כמיהה וכיסופים למושא שלא נמצא בקרבת מקום או בהישג יד. הורים הבוחרים בשם ערגה לבתם רוצים לבטא כמה הם חיכו לה וכמה הם שמחים שהיא נולדה. כמו כן, השם מבטא את החיים השמחים אליהם מצפים ומקווים ההורים, יחד עם התינוקת החדשה.
- סביון: השם סביון מגיע מעולם הצומח – כינוי לפרח ממשפחת המורכבים אשר לו אלפי מינים שונים, הפורחים בעיקר בחורף. בנוסף, סביון הוא שם של יישוב במרכז הארץ בבקעת אונו. השם סביון מבטא ערכים כמו ליבלוב, פריחה, שגשוג, צמיחה ויופי. הורים הבוחרים בשם זה לילדיהם רוצים לאחל להם לגדול בשמחה, בחן ובהצלחה.