בשנים האחרונות שאלת מילת הבנים וההשלכות הרפואיות שלה עולה שוב ושוב לכותרות. מחקר חדש שהתפרסם השבוע מצדד בתהליך, ועשוי להתסיס את הדיון מחדש. המחקר, שנערך בשיתוף פעולה של חוקרים אוסטרלים ואמריקנים ופורסם במגזין “Mayo Clinic Proceedings”, טוען שלא רק שמדובר בהליך בריא - אלא שהוא אפילו צריך להיחשב כחיסון לכל דבר.
מהמחקר עלה כי חצי מהגברים שלא נמולו בינקותם יסבלו במהלך חייהם ממצב רפואי מסוכן בעקבות העורלה הקיימת שלהם. הסיכונים מברית המילה, לעומת זאת, עומדים על אחד למאה. לטענת צוות המחקר, ממצאיהם מחזקים את המדיניות החדשה של האקדמיה האמריקנית לרפואת ילדים, התומכת בביצוע מילה לכלל התינוקות הזכרים הנולדים בארה"ב.
"לא מוסרי שלא לימול תינוק"
פרופסור בריאן מוריס, אחד הפרופסורים שעמדו מראש המחקר אמר ל"דיילי מייל" הבריטי כי הוא מקווה שברית המילה תיכנס לריטואל הטיפולים בהם מחוייבים הורים לתינוקות זכרים, בדומה לחיסונים. "זה לא מוסרי שלא להציע באופן שיטתי להורים לימול את בניהם. התעכבות בביצוע המילה מציבה את בריאותו של הילד בסכנה ולרוב גורמת גם לכך שההליך לא יתבצע לעולם".
לדבריו, המילה מגנה בעיקר מפני זיהומים בדרכי השתן, שיכולים לפגוע במקרים חריפים גם בכליות. בנוסף, הוכיח המחקר כי אין כל השפעה שלילית של ברית המילה על התפקוד המיני, הרגישות או ההנאה מקיום יחסי מין - מה שמפריך את המיתוס אליו דבקים המתנגדים להליך. "כל הממצאים החדשים צריכים לשדר מסר חזק לרופאים, פרופסורים, מחנכים, קובעי מדיניות וממשלות, כמו גם לביטוחים רפואיים, שעליהם לקדם את ההליך הפשוט והבטוח הזה שעדיף לבצעו בינקות ותחת הרדמה מקומית".
"כולנו בני אדם ויש לנו חולשות"
ממצאי המחקר החדש לא מרגשים במיוחד את ד"ר עודד קסלר, מנהל שירות לאורולוגיית ילדים בבית חולים וולפסון ומוהל. "למילה יש יתרונות ויש חסרונות, כמו לכל ניתוח", הוא אומר ל-mako. "היתרונות הם מניעת זיהומים בדרכי השתן ומחלות מין, ובנוסף אדם נימול לא יוכל לחלות בסרטן הפין. עם זאת, לברית יש את הסיבוכים הקטנים שלה, ולפעמים צריכים התערבות ניתוחית".
ד"ר קסלר מסביר כי האקדמיה האמריקנית לרפואת ילדים כבר הצהירה לפני מספר שנים כי לברית המילה יש יתרון רפואי, אבל לא כזה המצריך הוראת מדינה על ביצועה. "בנוסף, יש נטייה הולכת וגוברת לעשות ברית גם בחברות שלא עושות אותה מבחינה דתית, במזרח הרחוק למשל". באופן כללי נרשמת בעולם דווקא ירידה באחוז המילה בתינוקות: בארצות הברית, למשל, אחוזי המילה בתינוקות ירדו באופן ניכר מ-83% בשנות ה-60 ל-77% כיום.
ד"ר קסלר מדגיש את חשיבותה של הילה בהקשר של מחלות המין. "אם הייתי יכול להבטיח שאדם חי חיים סופר היגייניים, אז מבחינה רפואית הוא לא צריך את הברית הזו; אבל מכיוון שכולנו רק בני אדם ויש לנו חולשות, גברים רבים מתפתים לעשות סקס לא מוגן - וזהו הרגע בו אפשר לחטוף מחלות. ועדיין, לא הייתי ממליץ שכולם ירוצו לעשות בריתות מבחינה רפואית".