אחרי הפיגוע במתחם הדולפינריום בשנת 2001, היה נדמה שמי שינסה להצמיח על חורבות הטראומה הלאומית מוקד לשמחה יתקשה בכך מאוד. השנה הייתה כבר 2006 כשהגיעו קבוצת חברים שהשכירו את המקום, והצליחו לבסס את המיזם שלהם כקלאב נוצץ. מועדון הקלרה הפך במהרה ללא פחות ממוסד תל אביבי. במשך 12 שנים פעל המקום עד מוצאי השבת האחרונה.
ליין ההפקות הקליקה היה אחראי על המסיבה האחרונה בהחלט של המקום, כשלרקע רחש הגלים המכה על המזח, היה ניתן להרגיש בקולות עמומים ועמוקים של עצב, של פרידה. רגע לפני שהדחפורים של העירייה מגיעים לפנות את אחד ממועדוני הלילה הבולטים של העשור האחרון, אספנו כמה מילות פרידה חמות מהבעלים ומההפקה האורחת. אפילו העירייה בחרה להיפרד, בדרכה.
זיו שעיה, מבעלי המקום, היה בקלרה מיום הפתיחה: "היינו קבוצת לילה שהורכבה מ-5 חברי ילדות שהחלו לבסס את מעמדם בתל אביב. המקום הראשון שהקמנו היה ה'ארליך', ואחרי בערך 3 שנים עלה הרעיון לפתוח מקום נוסף. חיפשנו זמן מה והגענו לאתר הרלוונטי. ידענו שהמקום עבר הרבה סגירות: אחרי הפיגוע במועדון ה'דולפי', המתחם נסגר ובמקומו הגיע ה'פאצ'ה', שנסגר גם הוא. למרות כל זאת, החלטנו לקחת את המקום".
הוא מוסיף: "היו לנו המון חששות, ה'ארליך' היה 200 מטר רבוע, בעוד שה'קלרה' היה 3,000. המקום עבר המון תהפוכות, אבל ב-10 השנים הראשונות הגיעו מידי ערב צמרת הדוגמניות של המדינה. לא היו כמעט יחצ"נים מלבד ליין אחד באמצע השבוע, זאת הייתה תקופה אחרת בחיי הלילה. היום המועדונים הפכו למיץ של הזבל, בחורות בנות 22 מפסיקות לבלות במועדונים גדולים. הדור הצעיר ממצה הכל מהר, לא תראה בהרבה מקומות קהל שמזמין בקבוקים מעל גיל 21. הם כל הזמן מחפשים את הדבר הבא. ה'ארליך', ה'קלרה', 'בנון' – כולם ברים ששייכים לתקופה אחרת. היום התבגרנו, הגענו כבר לגילאי אמצע ה-30 והתחלנו לברוח כל אחד לעיסוקים אחרים. השניים היחידים מאיתנו שנשארו באמת בלילה הם נמרוד קרני ושי (כישי) פדלון ז"ל, שנפטר השנה. כיום, לי יש שני אולמות אירועים בתל אביב, מלון בוטיק בדיזינגוף, חברה לשירותי בר ועכשיו פתחתי מסעדה חדשה שנקראית 'קפה פופולר'. אחרי 12 שנים למסור את המפתחות ולהיפרד מהלילה שאני מכיר זה לא קל, אבל מצד שני יש לי בר חדש עם אוכל איכותי שאני בטוח שישאיר כאן חותם. התבגרנו".
מועדון הקלרה | צילום: עמית עזריאל
הפקת הקליקה היא ההפקה האורחת והעקבית ביותר שידע המקום. אחרי 5 שנות פעילות במתחם, גם שם מצאו לנכון להיפרד מהמקום כמו שצריך: "הרומן שלנו עם הקלרה התחיל ב-2013 כחגיגת יום הולדת לשניים מחברי ההפקה. מאז, עשינו שם עשרות מסיבות. הקלרה הייתה הפתרון האולטימטיבי לקהל שאהב טבע ומוזיקה שונה ממה שמנגנים בהרבה מסיבות. אלו היו זמנים אחרים בהם האמנים האלקטרוניים שכולם מכירים היום, הופיעו אצלנו באופן מחתרתי. מוזיקת הסטייל האוסטרלית, הגליץ', הדאב ועוד סגנונות שאנחנו אהבנו ואחרים רק התחילו להכיר, מצאו את מקומם במתחם הדולפינריום. הם יצרו שילוב מושלם בין הקהל של העיר לזה של הטבע, במסיבות מול הים תחת כיפת השמיים”.
כמו כן, היא בוחרת להדגיש: "ברוב המכריע של האירועים לא הרווחנו כסף, באנו ונלחמנו בשביל לחנך את הדור החדש. על הדור הזה לזכור את ההיסטוריה של הז'אנרים האלו, לכל אלו שלא מבינים את הקשר בין מוזיקת טראנס למועדון מיינסטרימי מוגזם. בשבת האחרונה הקלרה סיימה המון שנים של הגזמות וזכינו לקיים שם את האירוע האחרון בהחלט. זו היסטוריה לדור הצעיר, לעיר, לכולנו".
מעיריית תל אביב נמסר בתגובה:
"אזור הדולפינריום ובכלל מועדון הקלרה, מיועדים להריסה משום שהשטח היווה מפגע סביבתי החוצץ בין העיר לים. עבודות ההריסה צפויות להתחיל בחודשים הקרובים, לאחר שיתקבל היתר מוועדת הרישוי המקומית. השטח צפוי להפוך לשטח ציבורי פתוח, בו תקים העירייה פארק וטיילת חוף ציבורית, שתשלים את רצף הטיילות לאורך החוף מהרצליה עד בת ים. התכנית כוללת הקצאה נרחבת של 1,200 מ"ר לטובת שטחי ציבור בנויים לצרכים ציבוריים שונים".