המיתוס הזה שאלכוהול על קיבה ריקה משפיע יותר מהר? אז זה נכון. לפעמים זו תופעת לוואי רצויה, במיוחד עבור מי ששותה כדי להשתכר, אבל זה בפירוש לא בריא לשום חלק בגוף. אפשר להנות מאלכוהול טוב גם על בטן מלאה, זה אולי יקח יותר זמן, אבל אין ספק שזה הדבר הנכון והאחראי לעשות. בכל מקרה כדאי לאכול משהו לפני ערב שאתם מתכננים לשתות בו. הנה כמה הצעות מומלצות מרחבי הרשת למאכלים שיעזרו לכם לעשות את זה נכון:
1. סלמון
מומחים מסכימים כי מזונות עם הרבה חלבון ושומן בריא יעילים יותר בהאטת ספיגת האלכוהול בגוף, כך שכל ארוחה שמכילה תערובת של חלבונים כמו דגים או גבינות, בתוספת מזונות שמנים אך בריאים כמו למשל אבוקדו, ברוקולי, סלק ואספרגוס, יכולה לעשות את העבודה.
2. פירות וירקות
היתרון כאן הוא כפול: לא רק ויטמינים וערכים תזונתיים, אלא גם אחוזי מים גבוהים שהקיבה יכולה להיעזר בהם כדי התמודד עם האלכוהול. מלפפונים, סלרי, מלון או אבטיח מומלצים במיוחד. גם בטטה וחומוס יכולים להעשיר את הקיבה ולשמור על רמת סוכרים תקינה בדם.
3. מים עם קרח ולימון
גם אם התפרעתם עם הירקות, עדיין חשוב לשתות הרבה מים לפני שמתחילים לשתות דברים שקופים שאינם מים, וכדאי אפילו להוסיף קוביות קרח כדי לרענן את הגוף ולמנוע האנגוברים לא רצויים בהמשך. הכבד יכול להיעזר גם בלימון.
4. זיתים ואגוזים
אם לא יצא לכם לאכול משהו רציני לפני, אפשר במקרה חירום להסתפק גם בחטיפים הקטנים שמגישים על הבר לצד השתיה כמו זיתים, גרעינים, אגוזים, בוטנים וכן הלאה, שמספקים ריפוד שומני לקיבה (ומכילים גם ויטמין B).
5. תה ירוק
התה גם מסייע לכבד, שעוד יסבול בהמשך הערב, וגם מספק נוזלים ותחושת שובע.
6. חלב
הוא לא רק שומר על רמת נוזלים תקינה בקיבה אלא גם מכיל סידן, שהגוף נוטה לאבד בזמן שהוא מתמודד עם אלכוהול עקב גיחות מרובות לשירותים.
7. מה לא לאכול
זה אמנם נכון שעדיף שהקיבה תהיה מלאה, אבל בדברים הנכונים. שוקולד, למשל, עלול לגרום לצרבת ולגירויים בגרון, כמו גם עגבניות, משקאות תוססים ומזונות שעשירים במלח. מלח, אגב, עשוי לגרום גם לתחושת נפיחות ותחושת רוויה מזויפת. גם השילוב של קפאין עם אלכוהול יכול להוריד אתכם מהר מאוד לאחר שההשפעה של הקפה פגה, ולגרום לתחושת נמנום.