רשת הדור החמישי בסלולר תפסה תאוצה בשנה האחרונה, כשמפעילות הסלולר קיבלו אישורים לכך והחלו לפרוס אותה בישראל. זו בשורה אדירה, משום שברשת הדור החמישי מהירות האינטרנט גבוהה בהרבה, הקליטה יציבה מאוד וכך רשת האינטרנט הרבה יותר איכותית.
אז בדקנו בשבילכם, איפה ישראל ממוקמת בהשוואה לעולם במהירות האינטרנט הסלולרית, כמה אנטנות כבר פרוסות ברחבי הארץ ובאיזו מפעילה תמצאו את חבילת הדור החמישי המשתלמת ביותר?
ישראל במצב לא טוב, אבל משתפרת
אם אנחנו מסתכלים על מהירות האינטרנט בישראל לעומת העולם, התוצאות לא מלבבות. אתר בדיקת המהירות SPEEDTEST עורך סקר לבדיקת מהירות האינטרנט בכל מדינה, ובמהירות האינטרנט הסלולרית ישראל נמצאת במקום ה-73 הנמוך, אחד הנמוכים בעולם המערבי, עם מהירות אינטרנט סלולרי ממוצעת של 29.88 מגה ביט בלבד.
לשם השוואה, בלבנון מהירות האינטרנט הממוצעת עומדת על 40 מגה ביט, באלבניה על 52 מגה ביט, ובבולגריה על 80 מגה ביט. אם תרצו לדעת מהי המדינה עם האינטרנט הסלולרי המהיר ביותר בעולם, אז זוהי קטאר עם מהירות אינטרנט ממוצעת של 178 מגה ביט לשנייה.
עם זאת, בעקבות ההתקדמות האיטית בפריסת הרשתות הסלולריות בישראל בשנה האחרונה, אנחנו עולים בדירוג אט אט – עלינו מאז השנה שעברה כבר 13 מקומות בדירוג, ובוודאי עם הפריסה המתקדמת של רשתות הדור החמישי, המסוגלות כעת להציע אינטרנט במהירות של 100 מגה ביט לשנייה – מהירות האינטרנט שלנו, כמו גם המיקום בדירוג, יעלה.
כמה אנטנות דור חמישי כבר פרוסות בישראל?
זו שאלה שקצת קשה לענות עליה, משום שהמשרד להגנת הסביבה, שמפרסם את רשימת האנטנות ברחבי הארץ, לא מפריד בצורה מסודרת את אנטנות הדור החמישי – אבל חברות הסלולר מספרות לנו על פריסת האנטנות שלהן.
כיום יש קרוב לאלף אנטנות דור חמישי פזורות בישראל – פרטנר ופלאפון מדווחת לנו על מעל ל-250 אנטנות שנפרסו לכל חברה, וסלקום והוט מובייל מדווחות על מאות אתרים נוספים שפרסו. כל חברות הסלולר בישראל ממשיכות לפרוס בקצב גבוה, ומבטיחות כיסויים גדולים של המדינה בשנתיים הקרובות.
למה זה לוקח כל כך הרבה זמן? כי ברשת הדור החמישי המרחק בין אנטנה לאנטנה צריך להיות כמה מאות מטרים בלבד, בניגוד לאנטנות הדור הרביעי שיכולות להיות גם במרחק של קילומטר האחת מהשנייה. על כן צריך הרבה יותר אנטנות והפריסה לוקחת יותר זמן.
איזו חבילת דור חמישי היא המשתלמת בישראל?
הדבר המיוחד בחבילות הדור החמישי הוא שהן מציעות הרבה יותר נפח גלישה – בגלל המהירות הגבוהה והיכולת להוריד הרבה יותר מידע, גם חבילות הגלישה גדלות בהתאם.
בתואר חבילת הדור החמישי הזולה בישראל זוכה החבילה של הוט מובייל, שמציעה 200 ג"ב גלישה עם שיחות והודעות ללא הגבלה ב-44.90 שקלים לחודש. המחיר לשנתיים וכולל גלישה ללא הגבלה באפליקציות מובילות.
אם אתם זקוקים ל-500 ג"ב גלישה, תוכלו למצוא חבילות משתלמות בפלאפון ובסלקום – המציעות את נפח הגלישה הענק, עם שיחות והודעות ללא הגבלה ומנוי לשירותי הטלוויזיה של החברות – סטינג TV וסלקום TV – בעלות של 59.90 לחודש.
רוצים 1,000 ג"ב גלישה? בפלאפון תמצאו חבילת סלולר הכוללת שיחות והודעות ללא הגבלה והגנת פלאפון סייבר ב-59.90 לחודש, כשהחודשיים הראשונים במחיר של 39.90 שקלים.
כשהפריסה של רשת הדור החמישי עולה ללא הפסקה, ומחירי חבילות הדור החמישי נמוכים ומתאימים לכולם, זה הזמן לגלוש במהירות.