שנה לא פשוטה עברה על טוויטר אחרי רכישת החברה על ידי המיליארדר אילון מאסק. בין הנזקים שנגרמו לחברה, ניתן למנות את סערת הווי הכחול, שאפשרה למשתמשים להתחזות לחברות ענק ולצייץ בדיחות בשמם ולגרום לנזקים תדמיתיים חמורים. בנוסף לכך, בגלל חופש "הביטוי האבסולוטי" שמאסק מאפשר, הכולל הסתה לאלימות והמון רעל, מפרסמים בורחים מהרשת החברתית ונמנעים לממן בה פרסומות.
לכך ניתן להוסיף את הקיצוץ עליו הכריז מאסק במספר העובדים בטוויטר - מ-7,500 ל-1,800 עובדים בלבד. בכך הרשת החברתית אמנם מרוויחה יותר פר עובד, אבל מפסידה הכנסות.
אחת ההשלכות החמורות של הקיצוץ במספר העובדים היא הבאגים שמופיעים ברשת. כך למשל קרה שציוצים הכוללים טעויות מביכות שחברות ענק מחקו, צצו לפתע מחדש כאילו לא נמחקו כלל.
מאסק ראה את ההידרדרות הדרמטית במצב החברה, שתחזית הרווח שלה ירדה מ-4 מיליארד דולר לפחות מ-3 מיליארד, והבין שהוא חייב לעשות מעשה. לכן הוא מינה לתפקיד מנכ"לית החברה לא אחרת ממי שכונתה "פטיש הקטיפה" - לינדה יאקארינו, שעמדה בראש אימפריית הפרסום בתאגיד הענק NBC יוניברסל.
יאקארינו היא אישה בתפקיד חשוב ויש לה קשר עז למפרסמים גדולים - החולשה הגדולה של טוויטר. ואכן, לאחר ההכרזה על מינויה למנכ"לית טוויטר, חברת הפרסום גרופ M הודיעה כי היא מורידה את האזהרה לגבי הרשת החברתית מ"סיכון מוגבר" ומאפשרת פרסום בטוויטר.
יאקארינו נחשבת מאוד ימנית, והעובדים בטוויטר, שהם בהטיה ברורה שמאלה, לא מרוצים מכך. למרות המינוי המבטיח, ב-CNN מצביעים על הבעיה המרכזית בטוויטר - אילון מאסק עדיין נמצא שם. מאסק אף הכריז כי יעבוד לצדה של יאקארינו, כשברור מי מקבל את ההחלטות.
מאסק הוא גם הבוס שלה בתור הבעלים של הפלטפורמה, אך הוא גם ה-CTO של החברה - סגן הנשיא לעניינים טכנולוגיים שעובד תחתיה כמנכ"לית. כמה מרחב מחייה יהיה לה לקבל החלטות? ימים יגידו.