בצל ההאשמות הכבדות נגד פייסבוק, מארק צוקרברג ערך אמש (חמישי) אירוע במסגרתו הודיע על השם החדש של החברה "מטא", וכן הכריז על פיתוח המטאוורס – שצפוי לשנות את האינטרנט כמו שאנחנו מכירים אותו.
"יש המון שחושבים שפייסבוק משנה את השם בגלל המוניטין אבל זה שטויות במיץ עגבניות", טוען דני פלד. "הם רוצים להיות הבעלים של הדבר הבא באינטרנט. כמו שהרשתות החברתיות שינו את האינטרנט כמו שהכרנו אותו לפני – אז בעצם הדבר הבא זה המטאוורס ולכן השם צריך להיות הולם לדבר הגדול הבא".
אז מה זה מטאוורס? "דמיינו שאתם דמות במשחק מחשב: בחלל אחד יש פגישת עבודה, בחלל אחר קניון בו תוכלו לקנות סחורה אמיתית וירטואלית ובחלל אחר יש הופעה גדולה – אפשר לייצר המון התרחשויות בעולם הזה", מסביר דרור גלוברמן. "אם אפשר לשאוב, להעביר או לשכפל את העבודה, הלימודים, ההופעות והתרבות שלנו לעולם הזה – הנה הזדמנות עסקית מטורפת ופייסבוק רוצה לרכוב על זה".
המכשיר שאיתו יהיה אפשר להיכנס למטאוורס של פייסבוק הוא משקפי האוקולוס, ששייכים לחברה אותה פייסבוק רכשה. הרעיון הוא לאפשר חווית VR (מציאות מדומה) כוללת – מישיבה בבית קפה ועד להופעות שונות של אמנים שונים.
השאלה הגדולה שנשאלת - מי החברה שתצליח לנכס לעצמה את העולם הזה? נכון לעכשיו יש שלושה סוסים שדוהרים לעבר המטרה, שלכל אחד מהם יש את היתרונות והחסרונות שלו: פייסבוק, אפיק (החברה שמאחורי פורטנייט) ורובלוקס.
פייסבוק עובדת על פרויקט בשם הוריזון וכדי להיות זאת שתשתלט על המטאוורס, היא הכריזה בשבוע שעבר על גיוס של 10 אלפים עובדים חדשים – כולם לפרויקט השאפתני. בשל מגפת ההתפטרות בארה"ב עליה סיפרנו לכם בשבוע שעבר, פייסבוק בחרה להתמקד דווקא בגיוס באירופה ולא בארה"ב.
באפיק, שמשתמשת בפורטנייט כמטאוורס שלה, אפשר כבר למצוא הלכה למעשה הצצה לעולם החדש. במשחק הפופולרי כבר נערכו מספר הופעות של אמני ענק ביניהם טראוויס סקוט ומרשמלו, שמשכו מיליוני צופים והוכיחו שיש קהל עצום שנהנה מהופעות וירטואליות.
רובלוקס, שמציעה פלטפורמה לבניית משחקים, גם כן בתמונה. "ברובלוקס היוצרים מרוויחים כסף מהיצירה שלהם – וזה פותח המון אפשרויות", מסביר פלד. "תחשוב שאת המונה ליזה אפשר לראות בלובר, אבל עכשיו יש המון אומנים דיגיטליים שמייצרים ציורים בפוטושופ או בלייטרום ובעולם שיש בו NFT (דרך שמאפשרת למכור בעלות על יצירה דיגיטלית), מישהו יפתח מוזיאון, יציג יצירות ואנשים יכנסו וישלמו כניסה לאותו מוזיאון וירטואלי".
המטאוורס כאמור, מציע המון הזדמנויות חדשות ומרהיבות, אבל גם לא מעט חששות, בטח כשלוקחים בחשבון את העובדה שמארק צוקרברג צפוי להיות שחקן מרכזי בתחום. "השאלה הגדולה אם אתה רוצה לשים את המטאוורס אצל מישהו שחשוב שאוגוסטוס או המנהיג האולטימטיבי", אומר פלד על מארק צוקרברג וגלוברמן מחזק: "המטאוורס יכול להיות חיובי, כיפי ופרודוקטיבי – אבל הנקודה היא ריכוז הכוח אצל צוקרברג, שכבר הוכיח לנו שעם יותר מדי טכנולוגיה וכסף הוא לא מסוגל לשמר קודים אתיים ובכל יום מתעדף את הכנסותיו על רווחת המשתמשים".
>> בזמן שעבדתם, פרק 64: כמו כספומט: מהיום ניתן למשוך ביטקוין