אחרי שאילון מאסק דרש מעובדי טוויטר לעבוד מהמשרד 40 שעות בכל שבוע ומנכ"ל ג'יי פי מורגן, גיימי דיימון, אמר שההתנהלות באמצעות "כוכבי הוליווד" בזום צריכה להיעלם מהעולם - יותר ויותר חברות בישראל צפויות לדרוש מעובדיהן לחזור לחמישה ימי עבודה מהמשרד.
במיקרוסופט ערכו מחקר שכותרתו "פרנוית היעילות בעבודה". המחקר הזה בדק את הנתק בין מה שהעובדים מרגישים לגבי עבודה היברידית - שילוב של עבודה מהבית והמשרד - לבין מה שהמנהלים שלהם חושבים על העבודה באופן הזה. כששאלו את העובדים והמנהלים על עבודה היברידית, 87% מהעובדים, הרוב המוחלט, העידו כי הם מאוד פרודוקטיביים באופן העבודה הזה. רק 12% מהמנהלים הסכימו איתם, מה שאומר ש-88% מהמנהלים לא רוצים את המודל ההיברידי.
הנתון הזה מלמד על עתיד העבודה מהבית. נוסיף לכך את הפיטורים בהייטק, כש-60 אלף עובדים הלכו הביתה בארה"ב רק בחודש האחרון, וניתן להבין לאן הרוח נושבת.
מנכ"ל סימילרווב, אור עופר, אמר בריאיון ל"כלכליסט": "הכוח חזר למעסיקים שרוצים שההייטק יחזור לעבוד מהמשרד". עופר מתכוון לכך שכשהכוח היה לפני שנה אצל העובדים המחוזרים, הם נשארו לעבוד מהבית כי זה גמיש ונוח, אבל כשהכוח עובר כעת למנהלים שלא מתכוונים להילחם על כל עובד - המצב הזה משתנה.
"זה ברור שהעובדים מנצלים את העבודה מהבית ועובדים הרבה פחות", הוסיף עופר. דבריו מלמדים איך נתפסת העבודה מהבית עבור המנהלים ואת ההבדלים בין התפיסות.
הבעיה מתחילה כשרוצים להקנות תרבות ארגונית. בחברה ותיקה כמו אפל העובדים יודעים מה מצופה מהם, אבל בחברת סטארט-אפ צעירה העבודה מהבית לא מאפשרת ליצור קשרים בין העובדים, ולכן ניתן להבין את הרצון של המנהלים לחזור למשרד.
הנטייה של המנהלים להחזיר את העובדים למשרד מלמדת על חוסר אמון בינם לבין עובדיהם הנשארים לעבוד מהבית. המודל ההיברידי כנראה יצטמצם ליום אחד בשבוע ולא יותר. באפל טים קוק כבר דורש שלושה ימי עבודה בשבוע במשרד, ואינו מתכוון להתפשר על כך. סנאפצ'אט דורשים מעובדיהם ארבעה ימים בשבוע מהמשרד והודיעו שמי שלא מעוניין – שיתפטר. הפתרון הוא כנראה עבודה של 10 שעות ביום, ארבעה ימים בשבוע, וסוף שבוע ארוך יותר. ייתכן שלא תהיה ברירה, כשהעבודה מתערבבת עם הבית ומייצרת נזק יותר גדול.