אחת ההשלכות הכי דרמטיות של הטכנולוגיה על בני אדם היא העלייה ברמת הבדידות וההשפעה שלה על הבריאות הנפשית והפיזית של כולנו. מחקרים עדכניים מלמדים על הסכנות הכרוכות בטכנולוגיה ובבדידות. אם אתם מרגישים לבד - אתם ממש לא לבד.
ראש שירותי בריאות הציבור בארה"ב הכריז לראשונה על הבדידות כמגפה בדוח שהוגש לנשיא ביידן. מגפת הבדידות כבר גורמת לנזקים אדירים לבני אדם, ומחקרים אחרונים אפילו טוענים כי בדידות חברתית מסוכנת לבריאות יותר מ-15 סיגריות ביום. מחקרים אחרים מראים כיצד אנשים מרגישים רע יותר ויותר מאז שנכנסו הסמארטפונים לחיינו. מומחים אף מעריכים כי עידן ה-AI רק יחריף את המצב הזה - כשמערכות יחסים טכנולוגיות בין בני אדם ובני אדם אחרים יהפכו למערכות יחסים בין בני אדם לדמות סינטטית.
למרות ההשפעות השליליות של הטכנולוגיה על מגפת הבדידות, ישנם כאלה שלקחו את הבידוד החברתי כמה צעדים קדימה. ביפן יש תופעה חדשה שזכתה לשם "היקיקומורי" - מיליון וחצי יפנים כבר משתייכים אליה, ועל מנת להתקבל לקהילה הזו החברים נדרשים לא לעבור את מפתן הדלת של הבית במשך חצי שנה לפחות.
מדוע זה קורה? ככל הנראה מגפת הקורונה לימדה אותנו שאין לנו באמת צורך הכרחי לצאת מהבית, בעידן שבו ניתן להזמין הכל הביתה. השאלה היא למה להשתתף בדבר כזה?
ייתכן שבדיוק אותם תנאים, שמאפשרים לאנשים לחיות במשך שנים בתוך הבית, גרמו לאותם אנשים להבין שהם יכולים לחיות ככה את חייהם. חלקם כנראה סברו שהם נמצאים בדיכאון כל כך עמוק, שאולי אין טעם בכלל לצאת מהבית.
בעקבות חרדה חברתית אחרי הקורונה ישנם גם ילדים שלא רצו לחזור לבית ספר. זה קרה גם בישראל. הנוחות והטכנולוגיה מאפשרים חיים מלאים בלי לצאת מהבית וזה מטריד מאוד את מדינות המזרח. גם לדרום קוריאה התופעה הזו הגיעה, והממשלה החליטה להתערב ולהציע מאות דולרים לאנשים שלא מוכנים לצאת מהבית.
>> בזמן שעבדתם, פרק 127 - המשתמש שנדהם מהיכולת של הבינה המלאכותית