גוגל הכריזה בשבוע שעבר שהיא מעוניינת שהעובדים שלה יחזרו למשרדים ואיימה: מי שלא חוסן - שיחפש עבודה אחרת. בחברה מסבירים שהמהלך הוא בסך הכול מימוש של מדיניות החיסונים של הנשיא ביידן. האם זו דרך מתוחכמת של גוגל לסנן אנשים שלא מאמינים במדע?
למרות הציפייה של גוגל שהעובדים שלה יחזרו למשרד, נראה שבעולם מתחילה מגמה הפוכה. אז איך בעצם שוק העבודה העתידי ייראה? הגארדיאן פרסם כותרת לפיה העובדים בעולם צפויים להישאר בבית לא רק בקריסמס הזה, אלא אולי לכל החיים.
מחקר שהתפרסם בשבוע שעבר על עובדים של E.Y, אחד ממשרדי הייעוץ הגדולים בעולם, הראה ששני שליש מהעובדים העדיפו לעבוד מהבית או באופן היברידי משולב. רק שליש רצו לחזור למשרד באופן קבוע. נתון מפתיע לא פחות, שכל מעסיק בישראל צריך לשמוע, הוא שלפי מחקרים עובדים כיום רוצים להבין מה מדיניות העבודה מהבית. 54 אחוזים השיבו שהם או יתפטרו או לא ירצו לעבוד במקום שלא יבהיר להם מה המדיניות הברורה בנושא.
לאור הקריאה המאוד ברורה הזו למקומות העבודה להבהיר מהן הציפיות של העבודה מהמשרד או מהבית, מהו הדבר הנכון לעשות מבחינת המעסיקים? להביא את כל העובדים יחד למשרד, ולשכור בשל כך הרבה מקום, או לשכור חצי מהשטח ולעשות כיסא חם לעובדים - יום למחלקה אחת ויום אחר למחלקה אחרת?
התברר ששיטת הכיסא החם והמשותף לא עובדת, ואנשים מעדיפים את המשרד הקבוע והפרטי שלהם. מצד שני, בכל החברות היום קומות שלמות הפכו ריקות בגלל עובדים שלא מגיעים. כל העיתונים הכלכליים הגדולים מתייחסים למהפכה החדשה הזו. לאן זה הולך? איך האומיקרון עומד להשפיע על המגמה הזו? ומה יותר יעיל? עבודה במשרד הכוללת הרבה סמול טוק שמבזבז זמן, או עבודה ללא הפרעות בבית? האזינו לפודקאסט המלא.