הרבה דברים קרו בזמן שעבדתם מהבית. לאן הולכת אינטל ומה הסכום המטורף שירוויח המנכ"ל החדש שלה? כיצד נראתה השנה המטורפת של נטפליקס? איך נעבוד ביום שאחרי הקורונה? ומדוע מעריצי קיי פופ החליטו לצאת נגד חברת קונגרס הרפובליקנית?
>> לפרקים המלאים של "בזמן שעבדתם" היכנסו ל-podbean
>> להאזנה לכל פרקי "בזמן שעבדתם" באפל פודקאסט
>> להאזנה לכל פרקי "בזמן שעבדתם" בספוטיפיי
לאן הולכת אינטל?
(01:34) מה קורה באינטל, יצרנית השבבים הגדולה בעולם והמעסיקה הגדולה ביותר בהייטק הישראלי? נתחיל עם קצת נתונים. החברה פעילה בארץ כבר 47 שנים ומעסיקה כ-13,750 עובדים, שיחד אחראים ל-12.5% מכלל הייצוא של הייטק הישראלי. וזה רק קצה הקרחון: לאורך השנים השקיעה החברה כ-40 מיליארד דולר בישראל, כשמתוכן 12 מיליארד דולר רק בעשור האחרון.
מדובר גם באחת הרוכשות הגדולות ביותר במשק הישראלי: היא קנתה בין השאר את מובילאיי עבור 15.3 מיליארד דולר ואת חברת המעבדים הגרפים Habana עבור 2 מיליארד דולר. אגב, היא רכשה גם את TELMAP, שרצתה להיות סוג של וויז ונעלמה.
אך השנה סגרה אינטל את אחת השנים הגרועות בתולדותיה: אפל החליטה להיפרד מהשותפות עם החברה אחרי שנים והשיקה מעבד מהיר פי שניים. בעקבות אפל, גם אמזון ומיקרוסופט מפתחות מעבד משלהם וכתוצאה מכך – עומדות לנטוש גם כן את אינטל.
למרות זאת ובחסות הקורונה, החברה הציגה את הדוחות הטובים ביותר שלה אי פעם, עם הכנסות של 77.9 מיליארד דולר (לעומת 72 מיליארד ב-2019). אז למה בכל זאת העתיד של אינטל נראה לא טוב, איך יראה נתח שוק המעבדים בשנה הקרובה ומי החברה שעומדת לשלוט בשוק? האזינו לפודקאסט המלא.
הכירו את מנכ"ל אינטל החדש
(12:00) בעקבות המצב העגום, מנכ"ל אינטל בשנתיים האחרון, בוב סוואן, יעזוב את תפקידו; את מקומו יתפוס פט גלסינגר, מנכ"ל VMWare, שעבד באינטל במשך 30 שנה. גלסינגר התחיל את הקריירה בגיל 18 ללא שום הכשרה כבודק חומרה והגיע עד לתפקיד המנהל הטכנולוגית הראשי (CTO) של אינטל, כשעל שמו רשומות לא פחות משבע המצאות של אינטל.
הסיפור המעניין בהקשרו של גלסינגר מגיע מהבית: הוא גדל בקהילת האמיש, המזוהה עם אורח חיים פשוט וסלידה והימנעות מוחלטת משימוש בטכנולוגיה מודרנית; אולי זו הסיבה שהוא תרם 50 אחוזים משכרו לצדקה במשך שנים. בנוסף, הוא בנה כנסיות ואוניברסיטה מצליחה בארה"ב, ואף הקים כמה בתי חולים לנזקקים באפריקה. הגיוס שלו לתפקיד המנכ"ל יעלה לאינטל המון כסף, והיא צפויה לשלם לו לא פחות מ-116 מיליון דולר בשנה.
למה משווים אותו לסטיב ג'ובס ואיך זה צפוי להשפיע על פעילות החברה בישראל? האזינו לפודקאסט המלא.
השנה המטורפת של נטפליקס
(19:40) נטפליקס והמנכ"ל שלה, ריד הייסטינגס, הדהימו את העולם בשבוע שעבר כשהכריזו על חציית רף 200 מיליון המנויים, בשיא שניפץ את כל התחזיות של האנליסטים והקפיץ את המניה לערכה הגבוה ביותר אי פעם. רק ברבעון האחרון הצטרפו לנטפלקס 8.5 מיליון מנויים, בעיקר מאירופה, המזרח התיכון ואפריקה. למעשה, אחד מהדוחות של נטפליקס מראה כמה בחברה "נהנו" מנגיף הקורונה, שגרם לגל אדיר של מנויים חדשים, וזאת למרות שהשירות רק מוסיף להתייקר.
בפועל, השנה המדהימה שעברה על נטפליקס יצרה לחברה עודף תזרימי של שני מיליארד דולר, לראשונה אחרי הפסדים משמעותיים שנרשמו בעקבות ההתמקדות ביצירת תוכן.
בכמה עלה השנה הסכום שאנחנו מוציאים על שירותי סטרימינג? איזה פיצ'ר חדש שחיכינו לו יגיע ממש בקרוב? ולמה המנכ"ל חושב שהתחרות הבאה של נטפליקס היא דווקא פורטנייט? האזינו לפודקאסט המלא.
איך נעבוד ביום שאחרי הקורונה?
(35:39) איך יראה שוק העבודה ביום שאחרי הקורונה והאם נחזור למשרד או נמשיך לעבוד בבית? אפשר ללמוד לא מעט כשמתבוננים בתכנונים של חברות הטכנולוגיה הגדולות בארה"ב.
מי הן חברות הענק שמתכננות להחזיר את העובדים לעבודה מהמשרד, איזו חברה דוגלת בעבודה מרחוק - ואיזה מודל הוא היעיל ביותר לפי מחקרים ואומץ על ידי רוב החברות? האזינו לפודקאסט המלא.
מעריצי הקיי פופ נגד מרג'ורי טיילור גרין
(37:35) מרג'ורי טיילור גרין, חברת קונגרס ממחוז ג'ורג'יה ותומכת נלהבת של תאוריית QAnon, ממשיכה לעורר סערה. בשבוע שעבר הרעידה את אמות הספים כשאמרה: "אם אתה אוהב את המדינה הזו ורוצה לעצור את הרדיקלים, אנשים שונאי אמריקה כמו ג'ורג' סורוס, מלהשמיד אותה, הם יקראו לך אנטישמי".
והיא ממש לא הסתפקה בזה: היא גם קידמה בטוויטר את הההאשטאג #ImpeachBidenNow (להדיח את ביידן עכשיו). היא רק לא לקחה בחשבון את מעריצי הקיי פופ, שלקחו את ההאשטאג הזה למקום אחר לגמרי.
אז מה בדיוק הם עשו ואיך זה גרם לקריאות הרפובליקנים להדחת ביידן להיבלע בטוויטר? האזינו לפודקאסט המלא.
>> למה אנחנו מחכים? מגזין XTRA חדשנות של NEXTER
>> בזמן שעבדתם, פרק 33: מסכמים את תערוכת הטכנולוגיה הגדולה בעולם