בדיוק לפני שנה, דרור גלוברמן ודני פלד סיפקו מספר תחזיות טכנולוגיות לשנת 2024 - האם הם צדקו? התחזית הראשונה טענה ש-X (טוויטר לשעבר) תאבד את הבכורה לרשת החברתית המתחרה של מטא, ת'רדס, מה שלא קרה. התחזית השנייה עסקה בכך שאפליקציות דייטינג יפסיקו לעבוד, ואכן בכל העולם רואים ירידה בשימוש באפליקציות היכרויות. מנגד, אפליקציות הבינה המלאכותית צומחות יותר מתמיד, כמו לדוגמה Character.ai, שסוחפת משתמשים לשיחות ארוכות עם דמות בדויה. לא די בכך, אלא שעל פי מחקר אחד מתוך ארבעה צעירים בארה"ב מאמינים שהם יוכלו להחליף את מערכת היחסים האמיתית שלהם בחיים בפרטנר שהוא למעשה דמות בינה מלאכותית.
כמו כן, גלוברמן ופלד צפו שיהיו יותר ויותר חומרות מבוססות AI, וזה אכן קרה ב-2024, כמו לדוגמה סיכת הבינה המלאכותית Humane שהפכה לכישלון. עוד הפך לכישלון ההתקן Rabbit. מוצר אחד שכן הצליח מנגד בתחום הוא המשקפיים של מטא ורייבאן.
כאמור, היו ב-2024 לא מעט מכשירים (וסביר להניח שיהיו גם ב-2025) מבוססי AI, אך מנגד, הם לא הצליחו באמת. התחזית של גלוברמן ופלד טענה שמכשיר הוויז'ון פרו של אפל, שהושק בתחילת 2024, יהפוך גם להצלחה - מה שלא בדיוק קרה. בפרובס הגדירו אותו בתור "המכשיר המדהים שאף אחד לא רוצה", מה שכנראה קשור לתג המחיר הגבוה שלו - כ-3,500 דולרים. הציפייה היא שברבעון השלישי של 2025 אפל תוציא גרסה מצומצמת של המכשיר במחיר נמוך יותר, ואז ייתכן שהוא יזכה להצלחה. גם למארק צוקרברג יש גרסה משלו לוויז׳ון פרו, וגם היא עתידה להיות יקרה במיוחד.
תחזית אחרת עסקה בשאלה האם הבינה המלאכותית תיכנס לתוך הטלפונים שלנו, מה שאכן קרה כמעט בכל המותגים - גלקסי של סמסונג, פיקסל של גוגל וכמובן האייפון של אפל.
ולתחזיות לשנה הבאה: שנת 2025 תהיה שנת סוכני ה-AI. הטכנולוגיה תהיה בעלת יכולת לעשות פעולות בעולם האמיתי, וכן לפתור בעיות בצורה הוליסטית. כמו כן, הבינה המלאכותית תשלוט גם בכל מה שקשור ליצירת תוכן וטלמרקטינג, שירות לקוחות ועוד. זה כבר קורה במדינות דוברות אנגלית, אך אנחנו בישראל נמצאים קצת מאחור בנושא בשל ההתאמה השפתית לעברית. חברות כמו מיקרוסופט, אנבידיה, גוגל וסיילספורס כבר עובדות על סוכני AI מתוחכמים משלהן.
האם 2025 תהיה השנה בה יכריזו על AGI - בינה מלאכותית כללית שטובה יותר מאנשים? כנראה שלא. סם אלטמן, מנכ"ל Open AI, נשאל מספר פעמים מה ההגדרה שלו ל-AGI, וענה באופן עמום. הדבר מחזק את ההשערה שאנחנו רחוקים מ-AGI, וייתכן שזה יקרה רק בשנת 2029.
תחזית נוספת עוסקת בשגשוג הקריפטו ב-2025. עוד ועוד חברות נכנסות לעולם הזה, כמו ויזה ופייפאל, ולכן ניתן לשער שהוא יגיע יותר ויותר למיינסטרים. אי אפשר לדבר על קריפטו בלי לדבר על נשיא ארצות הברית הנבחר דונלד טראמפ - ונשאלת השאלה, האם הוא יציל את טיקטוק מהחרם האמריקאי שהטיל ממשל טראמפ? נראה שכן, והוא אף מדבר על כך באופן ישיר. אפשרות שכבר מועלית היא שדווקא אילון מאסק, המקורב לטראמפ, יהיה זה שיקנה את טיקטוק, אם כי זו לא תחזית סבירה במיוחד. אך האם מערכת היחסים הטובה בין השניים (טראמפ ומאסק) בכלל תימשך? סביר להניח שכן, לאור האינטרסים הכלכליים הרבים שנמצאים על הפרק. בעוד שממשל ביידן ניסה להכפיף את חברות הביג-טק לכללי התחרות ההוגנת, את טראמפ הדברים האלה פחות מעניינים.
לצפייה בפרק המלא באפליקציית 12+ לחצו כאן
>> בזמן שעבדתם, פרק 207 - ללא מתחרים, איש השנה של "בזמן שעבדתם" הוא אילון מאסק