בשבוע שעבר השיקה אפל באירוע לייב את דגמי אייפון 14, אפל ווטש 8 ואיירפודס פרו 2. דרור גלוברמן טען שמדובר בשלל חידושים קטנים, ובהשקה לא הייתה הפתעה שממש מגדירה שוק חדש, כמו למשל מכונית אוטונומית או קסדת מציאות מדומה, VR. גם במגזין פורבס כתבו שהייתה השקה מאכזבת, ואפילו בתו של סטיב ג'ובס המנוח, איב, עקצה שאייפון 14 זהה לאייפון 13.
דני פלד, מנגד, טוען שרבים פספסו חלק מהדברים הגדולים שקרו בהשקה. ראשית הוא מבהיר: "אפל לרוב היא לא הראשונה לצאת לשוק עם שום דבר. גם לנוקיה היה טלפון עם מסך מגע עוד לפניה. היא לוקחת קונספטים קיימים ומשכללת אותם".
על פי פלד, אלו החידושים הגדולים בהשקה של אפל.
"מדפקט לאפקט" – האי הדינמי
אפל הפכו את הלימון ללימונדה, והמגרעת המעצבנת של המצלמה, חור באמצע המסך שפוגע באסתטיות של הטלפון, יהפוך לאזור של התראות, למשל כך תוכלו לראות מי מתקשר אליכם.
המצלמות
אפל הציגה שיפורים דרמטיים במערך הצילום של האייפון, כולל מצלמת הסלפי שזה הדבר שמעניין את רוב המשתמשים. המצלמות אחוריות שודרגו מ-12 מגה פיקסל ל-48 מגה פיקסל.
ה-eSIM
אפל הודיעה שכל הטלפונים שהיא תשווק בארה"ב יגיעו ללא מגש סים פיזי. מדובר בדרמה גדולה, שכרגע עוד לא קורית בישראל, אבל ההערכה שעוד שנה לכל היותר זה יגיע גם לפה. המשמעות הגדולה של הפרידה מהסים אומרת שיהיה מאוד קל לעבור מחברה אחת לחברה אחרת, ולא נצטרך כבר לחכות בתור או לשליח. בלחיצת כפתור מהטלפון שלנו נוכל לעבור מספק שירות אחד לספק שירות אחר, והניידות הזאת תגרום בהגדרה להורדה משמעותית של המחיר. זו הפינה שבה אפל חדשנית וממנפת את הכוח שלה - היא מאלצת את כל ספקי הסלולר להיכנס לעולם תחרותי אחר לגמרי ממה שהיה עד עכשיו, ובמקביל דוחפת אצבע בעין של AT&T, שבעבר מכשירי אפל נקנו רק אצלה.
יש לציין, כי יש אחוז לא מבוטל של טלפונים נקנים בארה"ב ומגיעים לארץ, גם על ידי אנשים פרטיים וגם על ידי ספקים, כך שאם יהיו מספיק טלפונים ללא סים בישראל, יכול להיות שיבוא ספק קטן ויגיד שהוא תומך ב-eSIM וככה יפעיל לחץ על אחרים. בנוסף, סביר מאוד שיפתחו אפליקציה שתשווה כל הזמן בין ספקי ה-eSIM מה המסלול הכי משתלם, ותוכל אפילו להעביר אתכם אוטומטית למסלול אחר כשהוא יהיה מספיק אטרקטיבי, בלי שתצטרכו לעשות שום דבר.
טלפון לווייני
חידוש נוסף הוא שהטלפון הופך לטלפון לווייני במקומות שאין בהם קליטה. אם נקלעתם חס וחלילה לתאונה, באמצעות טלפון לווייני יהיה אפשר להשיג קליטה ולהתקשר לכוחות הביטחון או מספר אחר שתגדירו. אם השיחה ממש גרועה, אפשר יהיה לשלוח הודעת טקסט. כל זאת כשאתם מכוונים את הטלפון שלכם ישירות ללוויין וזזים יחד איתו, כי חולפות 15 שניות עד שההודעה נשלחת.
למה המחירים לא עלו?
חשוב לציין, אפל חצתה בחודש אוגוסט האחרון את קו ה-50% של משתמשים פעילים בארה"ב, כלומר כל אדם שני בארה"ב הוא בעל אייפון. מדובר בהישג מרשים עוד יותר, כאשר רואים שנתח השוק של אפל היה 35% ב-2018.
כולם העריכו שאפל תעלה את המחירים של האייפון, אבל מחירי אייפון 14 זהים למחירים של אייפון 13, למרות שיש בארה"ב אינפלציה של 8.5%, כלומר הרווחיות שלהם נשחקת ב-8.5%.
אפל לא העלתה את המחירים כי היא מבינה שאם יהיו להרבה אנשים אייפונים, יהיה לה עוד שירותים למכור להם. כל אייפון הוא נקודת יציאה לעוד המון רווחים אחרים – אפל מיוזיק, אפל טיוי, אפל וואן (איגוד של כמה שירותים של אפל בחבילה אחת) ועוד. כשחברה מגיעה ל-50% נתח שוק, זה כבר רוויה משמעותית. אפשר לראות שאפל טיוי הוא השירות היחיד שגדל בנתח השוק שלו בהשוואה לשירותי סטרימינג אחרים, כמו נטפליקס שירדה.