יצירות NFT, אילוסטרציה. תמונה: Canva
יצירות NFT, אילוסטרציה. תמונה: Canva

 

הזדמנות אחרונה לבחור בנו ל'פודקאסט הטכנולוגיה של השנה' בתחרות השנתית של גיקטיים! להצבעה >>

שנת 2022 אוטוטו נגמרת – עם לא מעט התרחשויות בתחומים הטכנולוגים ובצל משבר כלכלי גדול, שצפוי ללוות אותנו גם בזמן הקרוב. בדיוק לפני שנה, ניסינו לספק את התחזיות שלנו לגבי 2022. איפה צדקנו ואיפה טעינו? הנה התשובות.

המטאוורס לא יהפוך למיינסטרים ב-2022 – צדקנו

מארק צוקרברג עם משקפי VR של אוקולוס (צילום: David Paul Morris/Bloomberg via Getty Images)
מארק צוקרברג עם משקפי VR של אוקולוס | צילום: David Paul Morris/Bloomberg via Getty Images

החלום הגדול של מארק צוקרברג הפך לסיוט הכי גדול שלו. מטא עצמה הפסידה השנה 9.4 מיליארד דולר על החוויה הזו. "אני חושב שזו טעות קולוסלית, אף אחד לא נכנס לשם", מסביר דני פלד. "הוא מתעקש על משקפי VR, במקום לתת לאנשים להיכנס לזה מהפלאפון או מהמחשב שלהם". "כשיהיו משקפיים נוחים וקלים, הרבה יותר אנשים ירצו להשתמש בזה", מוסיף דרור גלוברמן.

שנת 2022 לא תהיה שנת ה-AR אלא 2023 – צדקנו

משקפי המציאות הרבודה לא הפכו לדבר שקורה בשנת 2022, אבל יכול להיות ששנת 2023 תהיה שנת ההתפוצצות של הטכנולוגיה. על פי דיווחים בימים האחרונים, אפל צפויה להשיק את משקפי המציאות הרבודה שלה בכנס המפתחים הגדולים של החברה ביוני.

ה-NFT יתפוצץ השנה ויתחיל להיראות הגיוני – טעינו

ג'סטין ביבר וה-NFT (צילום: instagram)
צילום: instagram

"ה-NFT התפוצץ פעמיים – פעם אחת הוא עלה למעלה ופעם אחת התרסק למטה", מתלוצץ גלוברמן. ואכן, בתחילת הדרך NFT נראה מאוד מבטיח, אבל כבר בתחילת 2022 נראה היה שהשיא של ה-NFT, שהגיע לשווי שיא בספטמבר 2021, מאחוריו. ג'סטין ביבר, לדוגמה, קנה את אחד הקופים המפורסמים של NFT ב-1.29 מיליון דולר. כמה הוא שווה עכשיו? 69 אלף דולר בלבד.

השקעות באמצעות אפליקציות יהפכו למיינסטרים – צדקנו

שנתיים אחרי שכל מהפכת הממים של ההשקעות החלה, אנחנו רואים עלייה מתמדת במספר האנשים שקונים בעצמם דרך אפליקציית מניות ולא משתמשים בברוקר או דברים דומים. רובין הוד, האפליקציה שנחשבת לזו שהביאה את המהפכה, רושמת כבר 22.9 מיליון משתמשים. "זה תחום שהולך וגדל", מסביר פלד. "הצפי של הבנק העולמי זה שזה עוד יגדל".

מה יהיה עתיד הביג טק? – צדקנו וגם טעינו

"אירופה חוקקה שני חוקים חשובים שמטילים הרבה חובות על ענקיות הטכנולוגיה וגם הטילה אין סוף קנסות על גוגל, פייסבוק ועוד", מסביר גלוברמן את הצד שלו. "גם בישראל הוגשו המלצות לשר התקשורת בנושא. דברים זזו, אי אפשר להגיד שלא".

"נכון, אבל בארה"ב כלום לא קרה", טוען פלד ומסביר. "הממשל לא עושה הרבה, האם משהו השתנה בעקבות מקרים כאלה ואחרים? לא".

>> בזמן שעבדתם, פרק 112 - האם חברת הקריפטו הגדולה בעולם בצרות?