שנה עברה מאז הנחיתו עלינו חברת המשחקים Niantic (לשעבר קבוצה בגוגל) ו-The Pokemon Company את פוקימון גו - משחק שלרגע קט נראה כי כולם מדברים עליו. ולא פחות מפתיע מכך, גם ההורים של כולם דיברו עליו, וכן סבים וסבתות. מתי לאחרונה שמעתם על גו? וכן, אף משחק לא יכול להיות בכותרות לאורך שנה, אבל הדעיכה שלו מזכירה שהוא לא הראשון ולא האחרון שפרץ לחיינו לרגע, ונעלם די מהר. לפעמים, אגב, זה ממש לא מוצדק.

Pokemon Go

אז מה שלום גו? טוב, תודה, שמחים ששאלתם. ניאנטיק לא משחררת נתונים רשמיים, אך על פי נתוני צד שלישי לא פחות מ-45 מיליוני משתמשים נכנסו אליו מדי יום בשיאו. שנה אחרי, המספר הזה נמוך הרבה יותר, אך גם 5 מיליוני משתמשים יומיים זה לא דבר של מה בכך. והמשחק מפתח לא מעט, עם שדרוגים כמו קרבות שיתופיים ומערכת מכונים חדשה.

Draw Something

לפני כחמש שנים וחצי, חברת OMGPop יצרה משחק שהפך ללהיט מיידי - Draw Something שמו. מדובר במשחק בו אחד השחקנים צריך לנחש מה השני צייר, ואחת הסיבות העיקריות להצלחתו הייתה שאימץ די מוקדם את החיבור לפייסבוק, ואפשר לשחק עם חברי הפייסבוק שלכם בלחיצת כפתור.

חודש לאחר שהושק, והורד יותר מ-20 מיליוני פעמים, נרכשה OMGPop על ידי זינגה ב-180 מיליוני דולרים. כיום מעטים זוכרים את המשחק, שנעלם כלא היה אחרי חודשים בודדים, והמשכון ששוחרר שנה אחרי לא הצליח להחזירו לכותרות. זינגה, לעומת זאת, עדיין קיימת, ומפסידה יותר מ-100 מיליוני דולרים בשנה.

Draw Something (צילום: באדיבות "אנשי הפרחים בישראל", אילוסטרציה - ארכיון)
Draw Something | צילום: באדיבות "אנשי הפרחים בישראל", אילוסטרציה - ארכיון

Yo

אנשים שחשבו כי אוצר המילים של האנושות רחב מדי דמעו דמעות של אושר כאשר באפריל 2014 פיתח אור ארבל את Yo - אפליקציה שאפשרה לכם לשלוח את המלה Yo לחבריכם בלחיצת כפתור. ובמשך חודש-חודשיים, היו לא מעט אנשים שהשתמשו בזה. מפתיע מכך, היו אנשים שהשקיעו כסף באפליקציה (היא גייסה מיליון דולרים, על פי הדיווחים), וכאלה שחשבו שהיא העתיד. היא, ובכן, לא הייתה העתיד.

אפליקציית יו
אפליקציית יו

Blindspot

אנחנו יכולים לדבר כאן על אפליקציית ההודעות האנונימית בליינדספוט, ההמולה התקשורתית שיצרה באמצעות פרסום שכוון לבני נוער, הקשר שלה לדור רפאלי וחברת Shellanoo של עודד קובו. אך כיוון שמדובר בסיפור לא נורא ותיק, יש סיכוי לא רע שאתם זוכרים אותו. אז במקום זה נספר שלצד בליינדספוט, אחת מאפליקציות הפורטפוליו של שלנו נקראה "משה גולדברג - רו"ח על". וזה שם נהדר לאפליקציה, אתם חייבים להודות.

בליינדספוט
צילום:

Songpop

אפליקציית ניחוש השירים Songpop פרצה לתודעתנו כמה חודשים לאחר Draw Someting, במאי 2012. למעשה, היא אחת הסיבות לכך שמשחק הציור נשכח כל כך מהר. גם כאן, עיקר המשחק הוא תחרות מול משתתף אחר, כאשר אתם מתחרים על מי יזהה את השיר שמתנגן מהר יותר מבין ארבע האפשרויות המוצעות. שלוש שנים אחרי, הגיע גם משחק ההמשך, עם יותר מ-100,000 שירים. והוא אמנם לא כבש את העולם, אך עודנו נמצא ב-1,000 האפליקציות הפופולריות בחנות של גוגל בארה"ב, על פי נתוני SimilarWeb.

 

אפליקציית Song Pop (צילום: באדיבות "אנשי הפרחים בישראל")
צילום: באדיבות "אנשי הפרחים בישראל"

Secret

מה קורה כשנותנים לאנשים לכתוב לחבריהם בצורה אנונימית? את זה גילו על בשרם בתחילת 2014 משתמשי האפליקציה Secret, אשר אפשרה לפרסם אנונימית לחברי פייסבוק שלכם וחברים שלהם, כמו גם לכל המשתמשים. כמויות של רפש נשפכו, שם ובמתחרים כמו PostSecret, Whisper ו-YikYak. למזלם של מרבית המעורבים, כשנה וחצי אחרי שקמה, סיקרט נסגרה - היזם שעמד מאחוריה החליט שהיא לא תואמת את החזון שלו, והחזיר את שארית הכסף למשקיעים

חוללה סערה ונסגרה. אפליקציית סיקרט
צילום:

Pou

אפליקציית חיית מחמד וירטואלית בה אתם מטפלים בגוש צואה מחייך עדיין חיה, למרות שלא נראה כאילו אנשים מאכילים אותה בתשומת לב בשנים האחרונות. היא נמצאת אי שם באזור מקום ה-600 בחנות האמריקאית - מקום לא רע, בסך הכל, אבל נראה כי ימי הזוהר שלה מאחוריה. ז'אנר הטמגוצ'י עצמו, לעומת זאת, חוזר לחיינו מדי כמה שנים, ומי יודע איזו צורה הוא ילבש בפעם הבאה.

אפליקציית Pou (צילום: יחסי ציבור)
אפליקציית Pou | צילום: יחסי ציבור

Talking Tom

כשהכנסנו את My Talking Tom לרשימה הזאת, לא ידענו שמדובר באפליקציה הנמצאת כיום במקום 33ברשימת המשחקים הפופולריים בארצות הברית. ארבע שנים אחרי שהושקה, ושבע שנים מאז המשחק הראשון בסדרה, נראה שאנשים עדיין משום מה אוהבים לשמוע חתול וירטואלי חוזר אחר מה שהם אומרים לתוך המיקרופון בקול אחר, בזמן שהם מהתייחסים אליו כאל חיית מחמד וירטאולית. ונכון להיום, יש לטום יותר מ-500 מיליוני הורדות. זה די מדהים.

 

טום החתול (צילום: יחסי ציבור)
טום החתול | צילום: יחסי ציבור

Foursquare

האפליקציה שהביאה לנו את היכולת לעשות צ'ק אין במסעדות, פארקים, חנויות ומקומות אחרים כדי שחברינו יראו איפה היינו כבר מזמן לא פופולרית כמו בשיא שלה, אי אז ב-2011. אך היא עדיין קיימת, ובינגוד לרבות מהאחרות ברשימה הזו, לא קשה לנו להמליץ עליה גם היום. אם אתם בחו"ל, ומחפשים מסעדה, טריפאדוויזר ייתן לכם את האובוויאס, ואילו Foursquare כנראה תשלח אתכם למקום עליו המקומיים ממליצים.

פורסקוור

Vine

Vine ז"ל נרצח על ידי חברת האם טוויטר בינואר האחרון, ארבע שנים אחרי שהושק. פלטפורמה שאפשרה להעלות סרטוני וידאו באורך 6 שניות, ויין הפכה למקום בו אפשר היה לראות כמה יצירתיים אנשים יכולים להיות עם מצלמת וידאו ניידת ומגבלת זמן אבסורדית. לצד הרבה זבל, היו אמנם שהשתמשו בשירות כדי ליצור סרטונים מרהיבים. כיום, רק הארכיון שלהם נשאר.