בחודשים האחרונים הגיעו לישראל כל דגמי הדגל האחרונים של כל היצרניות, וכעת הגיע הזמן לבחור לאיזה סמארטפון הכי כדאי לשדרג. אבל רגע לפני שניגש למבחנים, הנה שלוש שאלות שכדאי שנענה עליהן - עוד לפני שתציגו אותן בטוקבקים. 

למה Z3 ולא Z4? ברס אלקטרה, היבואנית של סוני מובייל לישראל, החליטה שלא לייבא את ה-Z4 (או Z3 פלוס בשמו האחר) לישראל ולהישאר עם ה-Z3, ולכן הוא הדגם המייצג את סוני בסקירה.

למה אין פה את ה-OnePlus Oneעל אף של-OnePlus כבר יש יבוא מסודר לישראל, הסיבה שפסלה אותו היא גם הסיבה שפסלה טלפונים כמו ה-Meizu שמייבאת באג: ההפרשים במחיר. לא הרגשנו שזה הוגן להשוות טלפונים שעולים בסביבות ה-3,500 שקלים עם טלפונים שעולים כמעט חצי. את ה-OnePlus וחבריו נשמור לסקירה שבה נסקור מכשירי ביניים בטווח של כ-2,000 שקלים. 

איפה לומיה? לאור הניסיון הרע שלנו עם הלומיה ו-Windows Phone במבחני הביצועים במבחן הקודם וחוסר היכולת להריץ עליו את כל המבחנים כמו מבחני ביצועים ומבחני סוללה, השאירה אותו בחוץ הפעם. אז אלה המתחרים, בואו ניגש למירוץ.

קרב הסמארטפונים (צילום: ניב ליליאן)
צילום: ניב ליליאן

המבחנים

בחנו את הטלפונים במגוון שימושים, כדי שכל אחד יוכל לבחור לפי השימושים החשובים לו: איכות שיחה, מדיה (שמע ווידאו), צילום, ביצועים (למשחקים ואפליקציות כבדות) וחיי סוללה (למי שחשוב להיות מחובר למייל כל היום). חלק מהמבחנים ביצענו בעצמנו, באחרים הסתמכנו על גורמים מקצועיים אחרים שפורסמו ברשת.

מילה על המתחרים

אייפון 6 פלוס: הבן המגודל לבית אפל. כמו האייפון 6, רק עם מסך 5.5 אינץ' ב-HD מלא, סוללה שמנמנה יותר ויכולות צילום משופרות בזכות מייצב תמונה אופטי שלא מצוי אצל אחיו הקטן. מבחינת חומרה שמתחת למכסה המנוע, מדובר בשני מכשירים זהים הכוללים מעבד כפול ליבות במהירות 1.4 גיגההרץ, מסוג A8. מבחינת מראה, על אף גודלו, הוא מעוצב לעילא ועילא, עם החלקלקות המוכרת וחסרת הפשרות של אפל. כל בורג במכשיר הזה (ואין הרבה כאלה) מונח היטב במקומו, וכולו משדר איכות בניה מהשורה הראשונה.

גלקסי S6: הגלקסי S6 דומה במראהו למתחרה הקודם (יש הטוענים אפילו דומה מדי), אבל ב-S6 עשתה סמסונג קפיצת דרך עיצובית רצינית וזנחה את המראה הפלסטיקי הזול של קודמיו בסדרה, לטובת מראה חלקלק עם זכוכית ומסגרת מתכת. התוצאה הסופית היא אחד המכשירים המודרניים והנאים בשוק.

זה הקנקן, ומה בתוכו? מעבד אקסינוס מתומן הליבות, כשלמעשה מדובר בשני מעבדים מרובעי ליבות שחוברו להם יחדיו. בדומה לכמעט כל מתחרה בסקירה הזאת, הסוללה היא פנימית כשסמסונג הוסיפו גם טעינה מהירה ותמיכה בטעינה אלחוטית. המסך הוא בגודל 5.1 ברזולוציית K2, ומסוג AMOLED, הסוג שבו סמסונג משתמשת באופן מסורתי ומבטיח צבעים עשירים. 

LG G4: ה-G4 הוא אחד המכשירים החתיכים והאלגנטיים ביותר שנחתו במקומותינו. הוא מגיע עם שני סוגי גב, האחד במראה מתכתי (על אף שלא מדובר במתכת) אבל המעניין יותר – גב העור בכמה צבעים, שמקנה לטלפון הזה מראה יוצא דופן שמשדר רצינות ואלגנטיות. מתחת למכסה המנוע, גם LG ברחו מערכת השבבים 810 והלכו על ערכה אחת נמוכה יותר, ה-808, עם שש ליבות. שתי ליבות במהירות 1.82 גה"צ, וארבע ליבות במהירות 1.44 גה"צ. 

קרב הסמארטפונים (צילום: ניב ליליאן)
צילום: ניב ליליאן

ועוד הערה חשובה: הערכה שנמכרת בישראל היא מפנקת מאוד. היא מגיעה עם סוללת 3,000 מיליאמפר/שעה נוספת, כמו גם מטען נפרד, מה שמאפשר לטעון סוללה אחת ולהשתמש בשניה – יתרון גדול. ועוד יתרון: LG היא היצרנית היחידה בליגה של הגדולים שמתעקשת להמשיך ולהוציא מכשירים עם גב נפתח שמאפשר להחליף סוללה ועם תושבת לכרטיס זיכרון SD.

HTC One M9: בניגוד למתחרות שהלכו על זכוכית או עור לגב המכשיר, HTC  הולכת באמת על מתכת, ועל מכשיר עם גב אלומיניום, מה שיוצר מראה מרשים וייחודי. ברם, באופן כלל, ה-M9 לא מאוד מחדש לעומת קודמיו. אותה תצורה של סוללה פנימית, רמקולים חזיתיים ומסך גדול. שום דבר חדשני או מרתק. מתחת לגב האלומיניום, יש ערכת סנאפדרגון 810 עם שני מעבדים במהירות 1.5 ו-2.0 גיגההרץ. המסך כאן קצת נופל מהמתחרים – זהו מסך HD  מלא, בגודל חמישה אינץ'. המצלמה כאן גם היא הוחלפה מהדגם הקודם וכעת היא מצלמת 20 מגהפיקסל בודדת ולא כפולת עדשות כמו ב-m8.

Sony Xperia Z3: בימים אלו סוני מוציאה לשוק את ה-Z4, שכולל חומרה יותר עדכנית (הסנאפדרגון 810), מסך ברזולוציה יותר גבוהה ועוד. אך כאמור, ברס אלקטרה היבואנית בחרה שלא להביא אותו כרגע לישראל, ולכן נתמקד ב-Z3. הוא חסין מים עד מטר אחד, והמראה שלו הוא ממלבני האקספריה המוכרים, שחור וזכוכיתי. המצלמה האחורית העיקרית היא מצלמת 20.7 מגהפיקסל, ומתחת למכסה המנוע, יש מעבד סנאפדרגון 801, מדור מעט ישן יותר.  זהו מעבד קרייט 400 במהירות 2.5 גה"צ. מהירות השעון אמנם גבוהה, אבל מדובר בארבע ליבות, לא בשמונה. המסך הוא מסך 5.2 אינץ', גם הוא מסוג IPS וברזולוציית HD מלאה. 

לדברנים: איכות שיחה

למרות שנדמה שאנו מדברים פחות ופחות בטלפון, השימוש הראשון של הסמארטפון הוא לקיים שיחות. למזלנו, כיום מרבים הטלפונים מאפשרים איכות שיחה טובה, אלא שחלק מהיצרניות הלכו צעד קדימה והן מציעות עיבודי קול שמשפרים את איכות השיחה אף יותר. שקללנו כאן שלושה שימושים נפוצים לשיחות טלפון: באוזניית בלוטות' (השתמשנו ב-Jawbone ERA), ברמקול ודרך רמקול האפרכסת הפנימי.

בסך הכל, כל הטלפונים בסקירה זו מציעים איכות שיחה דומה, כשההבדל המהותי מורגש דווקא בשימוש הרמקול הפנימי. אצל סוני הצלילים - גם באפרכסת הפנימית היו טובים, ובגלקסי S6 יש רמקול פנימי חזק מאוד ועצמתי- אבל כזה שגם קצת צורם לאוזנינו. אבל אנחנו כמובן צריכים לבחור במנצח, ובקטגוריה הזו יש אחד שעושה את זה בענק: LG G4. הרמקול שלו חזק ויעיל אבל מעודן והשמע בבלוטות' זכה לטיפול מעולה.

המנצח בקטגוריית איכות שיחה: LG G4

LG G4 עם גב מעור
LG G4
 

לצופים: מדיה שמע ווידאו

אין גם עוררין כי הסלולריים החכמים הפכו להיות מכשירי הבידור האישיים שלנו. אם זה להתנתק מהסביבה עם מוזיקה באוזניות בבית קפה או לצפות בסרט או בסדרה ברכבת. ולשם כך, כדאי שהסלולרי החכם שלנו יספק חוויה טובה.

אז נפריד את הסקירה בחלק הזה לשניים – מי מספק את חוויית השמע הטובה ביותר, ומי מספק את חווית הצפייה הטובה ביותר, שהיא גם פונקציה של מסך ולא רק של רמקולים או אוזניות.

אז בתחום הצליל לבדו, הבולטים בקטגוריה לאוזניות הם הסמסונג והסוני. שני המכשירים האלה מציעים עיבודי צליל מעניינים לאזניות בלבד, והם מהמכשירים הכי מוצלחים להאזנה למוזיקה. עם זאת, בסעיף הרמקולים, היתרון של HTC עם רמקולים הקדמיים מנצח כל טלפון אחר בקטגוריה. לסמסונג, ו-LG  יש רמקול אחורי מוצלח, אבל הוא בכל זאת, רמקול בודד ואם תחסמו את השבכה שלו, איכות הצליל תפגע. אצל סוני הוא יושב מקדימה, ולמעשה מצטרף לרמקול האפרכסת, אבל הוא עדיין רמקול קטן. אצל HTC זה פשוט לא קורה, והפעם, הרמקולים שההגברה שלהם עובדת בטכנולוגיה ש-HTC מכנים BoomSound, גם מתוגברים בעיבוד צליל דולבי, שבאמת נותן קצת תחושה היקפית, ובגדול, לסרטים -  אין ל-HTC  כאן מתחרים.

ומה מבחינת איכות צפיה? בשעה שה-S6 של סמסונג, באופן די צפוי מציג צבעים מאוד עזים,  ולא בהכרח מאוד נאמנים למציאות,  ל-HTC  יש בהירות טובה, אבל גם עיוות מסויים בצבעים. מי שמציג צבעים יותר נאמנים למציאות אלה הסוני, האייפון  וה-G4. ועדיין, בחוויית הצפיה שלנו בסרטון הבדיקה החדש, הקדימון של מקס הזועם, הכי נהנינו באמצעות ה-G4 והאייפון, והם הזוכים בקטגוריה הזו.

המנצחים בקטגוריית מדיה:

סרטים ווידאו: אייפון 6 פלוס, LG G4
מוזיקה:  HTC One M9

HTC One m9
HTC One m9

למתעדים: איכות צילום

למבחן הצילום יצרנו את אחד ממבחני הצילום המקיפים ביותר שנעשו בישראל למצלמות טלפונים סלולריים. כדי לבדוק בצורה יסודית למי יש את המצלמה הכי טובה, בנינו סצינת צילום מרובת אוביקייטים צבעוניים, וצילמנו תמונה אחת תחת חלון שטוף שמש, אבל לא בזווית שתגרום ל-Backlight, סצינה אחת בצילום מאקרו וסצינה קשה במיוחד של צילום לילה. כל היצרנים מתגאים ביכולת שלהם לצלם בתנאי תאורה קשים? אין בעיה. הנה האתגר: צילום בלומנס אחד שהוא תאורת נר בודד. זאת, כדי לדמות תאורת לילה קשה במיוחד, פעם אחת עם מבזק ופעם אחת בלי מבזק.  הצילום ללא מבזק בוצע על תוכנית צילום לילה באם קיימת, ואם לא, אז על תוכנית צילום אוטומטית, בהנחה שהטלפון מתאים את עצמו לתנאי הצילום הקשים.

כל הצילומים בוצעו בתנאים טכניים שווים. אותו מרחק, אותו גובה, על מהירות תריס של 1/30 שניה ועל רגישות של 100 ISO. הנתון היחיד שלא יכולנו לשלוט בו, והוא רלוונטי כשמדובר בבחירת טלפון סלולרי: מפתח הצמצם. כל יצרן הולך עם מפתח צמצם משלו, ואלה יוצרים הבדלים באיכות הצילום, שאותה באנו לבדוק.

וכעת לתוצאות: בסצינת היום כל הטלפונים תפקדו בצורה נאה, כאשר את ההובלה נטלו שלושה: הגלקסי S6, ה-G4 והאייפון. כולם הציגו צבעים מצויינים ופירוט טוב מאוד של הסצינה המורכבת.

אבל את ההבדלים הדקים גילינו בצילומי המאקרו ובסצינות הלילה. בצילומי המאקרו יש לסמסונג יתרון קל – קצת יותר פרטים בתווית של בקבוק הג'ק דניאלס, קמטים בקרטון ועוד פרטים שיותר הופיעו בסמסונג מאשר ב-G4.

מי שהפתיע בסצינת הלילה, הוא האייפון 6 פלוס. הסצינות החשוכות שצולמו בעזרתו, היו מלאות פרטים יחסית לשאר. באופן דומה, הגלקסי S6 הפגין ביצועים מרשימים בצילומי הלילה. מי שחווה מפלה בצילומי הלילה ואכזב הוא ה-G4. התמונות שלו היו יותר חשוכות מאלה של שני האחרים, ובהחלט הוא לא עומד באמירה היומרנית שהוא יכול לשמש תחליף מלא למצלמה מקצועית.

לסיכום סעיף הצילום, לצילומי יום, תוכלו לבחור בין האייפון שש פלוס, ה-G4 והגלקסי S6. אם אתם מחפשים מצלמה שהיא בעלת ביצועים גם בצילום לילי, לכו על האייפון שש פלוס או על ה-S6.

המנצחים בקטגוריית הצילום: G4, גלקסי S6 ואייפון 6 פלוס

אייפון 6 פלוס (צילום: איתי מקמל)
אייפון 6 ו-6 פלוס | צילום: איתי מקמל

למטיילים: חיי סוללה

ומהעבר השני של התהום, מול חובבי הביצועים, נמצאים אלה שרק צריכים לבדוק מיילים ולגלוש באינטרנט. קצב פריימים הוא נתון שלא אומר להם כלום – אבל אבוי אם הסלולרי החכם שלהם ישבוק חיים בדיוק כשהם מחכים למייל חשוב מהעבודה. לאלה, הנתון הכי חשוב הוא חיי הסוללה.

צריך להודות בעובדות: אם יש נקודת תורפה למכשירים הנפלאים הללו שכעת חיינו אינם חיים בלעדיהם, הרי שאצל רובם חיי הסוללה היא נקודה כאובה במיוחד, ומכשירי הדגל לא נמלטים מדין המצבר האכזר.

הפעם לא הסתמכנו על נתונים מחו"ל, אלא התרשמנו מהמכשירים בעצמנו, לצד מבחנים מיוחדים לבדיקת חיי סוללה. מבחן Geekbench מפעיל עומס על המכשיר, המדמה פעילות רציפה ומפעיל את המעבד במשך שעות, ברמה משתנה של בין 50 ל-95 אחוזים, כדי לדמות שימוש יומיומי ומודד את הזמן עד שהסוללה מתפגרת – שימו לב, מדובר בהנחה שכל הזמן משהו פועל: צפיה בווידאו, אפליקציה ששותה סוללה כמו waze וכו'. לא מדובר במצב המתנה פאסיבי, בכוונה. אנחנו מדברים על פעולה רצופה!

כאן היו לנו שני מנצחים. אחד מהם לא מפתיע, האקספריה Z3. סוני ידועים בניהול הזרם המשובח שלהם וחיי הסוללה המתמשכים, וה-Z3 הוציא 5 שעות ו-54 דקות של פעולה. המנצח הנוסף, במקום הראשון, מפתיע יותר, הוא הגלקסי S6, עם שש שעות ושבע דקות של פעולה רציפה והנתון הזה גם תואם את זמני ההמתנה והפעולה היומיומיים המשובחים שהוצאנו ממנו. וחשוב לזכור: הוא מסופק באריזה עם מטען טעינה מהירה, שתוך עשר דקות, יתן לכם עוד כחצי יום פעולה, מה שהופך אותו לבחירה אידילית למי שרוצה בעיקר חיי סוללה.

במקום השלישי, בהפרש ניכר של שעת פעולה שלמה – ה-G4, עם ארבע שעות, 55 דקות של פעולה רציפה. חשוב לזכור אבל, ש-LG  מספקת בערכה הישראלית הרשמית סוללה נוספת, מה שהופך את הבעיה לפחות אקוטית. ועדיין, המספרים לא משקרים.

במקום הרביעי, האייפון 6 פלוס. שוב, לא מפתיע, בהתחשב בעובדה שאייפונים מעולם לא הצטיינו בחיי סוללה. הוא צלח את המבחן עם ארבע שעות וארבעים דקות פעולה. ואחרון חביב, ה-HTC One m9, עם ארבע שעות ו-16 דקות.

המנצח בקטגורית חיי סוללה: אקספריה Z3, גלקסי S6

אקספריה Z3 קומפקט (צילום: ניב ליליאן)
אקספריה Z3 | צילום: ניב ליליאן

לגיימרים: ביצועים ומשחקים

ביצועים היא מילה יפה וכוללת לתגובתיות של טלפון, היכולות שלו להתמודד עם מספר משימות במקביל או עם מטלות כבדות במיוחד כמו משחקים או וידיאו כבד. גם במבחן הזה, ערכנו השוואה חסרת תקדים בהיקפה בישראל: השתמשנו בלא פחות מארבעה מבחני ביצועים שונים ונפרדים: 3DMark, AnTuTu, Geekbench וחישוב פאי.

במבחן הזה נקדים את המאוחר ונקפוץ ישר למסקנות: הגלקסי S6 הוא הטלפון העצמתי והחזק ביותר מבין החמישה שנבדקו. בכל תוצאות המבחנים הוא הוביל, כאשר ה-HTC One M9 וה-G4 מזנבים בו, אבל עדיין לא מגיעים לאותה רמת ביצועים.

במבחן 3DMark (סצינה Ice Storm, מצב Unlimited) שמדמה משחקים השיג ה-S6 21,611 נקודות, קצת יותר מה-HTC M9 שהשיג 21,406 נקודות (הפרש זניח). במרחק מה מאחוריהם דווקא ה-Z3 שהוציא 19,106 נקודות. אחריו ה-G4, עם 18,644 נקודות ולבסוף, לא מפתיע, האייפון כפול הליבות רק עם 17,470 נקודות.

ב-AnTuTu, שהוא מבחן כללי יותר באופיו ובודק ביצועי המכשיר בכללותם, הוציא הגלקסי S6, 64,671 נקודות, ה-HTC וה-G4 במרחק מה מאחור עם 50,341 ו-49,599 נקודות בהתאמה, האייפון שש פלוס עם 46,512 והבחירה של ברס אלקטרה במכשיר מדור ישן מתחילה להתנקם בה – ה-Z3 כאן סיים אחרון, עם 42,893 נקודות.

במבחן GeekBench, מראה התוצאות היה דומה: ה-S6 שוב בודד בפסגה, עם 4867 נקודות, אחריו, צמודים זה לזה בהפרש שבטל בששים ה-m9 וה-G4 (3584 ו-3529 נקודות – הפרש לא קיים למעשה), ומזדנבים מאחור האייפון 6 פלוס והאקספריה Z3, גם הם בהפרש זעיר (2923  ו-2816(.

ולבסוף מבחן הפאי, שהוא בעיקר מבחן מתמטי שבודק את יכולות המעבד. כאן דווקא, תוצאה יותר נמוכה יותר טובה, כלומר מי מסיים ראשון לחשב אלף ספרות אחרי הנקודה של ערך פאי. ראשון להגיש את המבחן למורה היה שוב, הגלקסי S6, שסיים תוך 11 מילישיניות, מיד אחריו ה-G4 וה-Z3, שסיימו תוך 16 ו-15 מילישניות, ה-m9 סיים תוך 19 מילישניות, והאייפון אחרון, לקחו לו עשרים מילישניות לחשב אלף ספרות פאי אחרי הנקודה. שורה תחתונה, אין שאלה בכלל – הגלקסי S6 הוא הטלפון שלכם למשחקים ולמטלות מחשוב כבדות.

המנצח בזירת הביצועים: גלקסי S6

גלקסי S6, צבעים חדשים (צילום: samsungtomorrow)
גלקסי S6, מהדורה מוגבלת עם הצבעים החדשים | צילום: samsungtomorrow

סיכום

כמו בכל שוק של אלקטרוניקה אישית ובכלל, לכל מוצר יש נקודת חוזקה ותורפה, ובסופו של דבר, הצרכים שלכם הם אלה שקובעים את טלפון הבחירה שלכם.

לכן, אנחנו מקווים שהכתרת המצטיינים בכל קטגוריה לפי שימושים עוזרת לכם בבחירה. שימו לב גם שילוב של מנצח בקטגוריה אחת, שהגיע למקום שני בקטגוריה אחרת שפחות חשובה לכם, יכול להיות הטלפון האידיאלי עבורכם. תזכורת זריזה למי שכבר הספיק לשכוח:

  • איכות שיחה: LG G4 
  • מדיה: אייפון 6 פלוס, LG G4 
  • צילום: אייפון 6 פלוס, LG G4, סמסונג גלקסי S6
  • ביצועים: סמסונג גלקסי S6
  • חיי סוללה: סמסונג גלקסי S6, אקספריה Z3

אם בכל זאת נוסיף פרשנות לתוצאות, הרי שהגלקסי S6 מצטייר כסוס עבודה לכל המשימות (כמעט), ה-G4 והאייפון 6 פלוס הם בחירות טובות למי שמדיה וצילום יקרים לליבו, ואילו למי שמוקיר חיי סוללה, כדאי שישקול גם את ה-Z3, אם כי הוא חלש יותר בשאר הקטגוריות. ה-m9 מתגלה כאכזבה. כנראה שרמקולים קדמיים וחומרה חזקה לא מחפים על היעדר חדשנות.

קרב הסמארטפונים (צילום: ניב ליליאן)
צילום: ניב ליליאן