שנתיים וחצי אחרי שנכנסה מחדש לשוק הטאבלטים, אמש (ג') הרגה מיקרוסופט את הניסיון שלה להתחרות באייפד עם מחשבי לוח מבוססי אפליקציות וחזרה לאלו של שנות ה-90, שהם בעצם מחשבים ללא מקלדת.

טאבלט Surface 3 של מיקרוסופט (צילום: מיקרוסופט)
טאבלט Surfac 3 | צילום: מיקרוסופט

החברה הציגה את Surface 3, הדור השלישי של מותג הטאבלטים שלה, שהוא שינוי רדיקלי לעומת קודמיו: אם הרעיון של ה-Surface המקורי היה לנסות להתחרות באייפד של אפל עם מכשיר המבוסס על מעבד של סמארטפון ואפליקציות מגע ייעודיות מהחנות של מיקרוסופט, בדור השלישי נזנח הרעיון הזה. הצעד הזה הגיע בעקבות תלונות על כך שבחנות של מיקרוסופט אין מספיק אפליקציות, וכי מערכת ההפעלה שלה אינה שימושית ללא היכולת להתקין תוכנות רגילות.

לכן, בדור השלישי של המכשיר כבר לא תמצאו את Windows RT, המערכת ה"קלה" של מיקרוסופט, אלא את Windows 8.1 המלאה (ובהמשך השנה Windows 10), המשלבת בין אפליקציות המגע לתמיכה בתוכנות המסורתיות שאנחנו מכירים מהמחשבים הביתיים והניידים. לצורך כך הוחלף גם המעבד מתואם ARM לאינטל אטום x7 מרובע-ליבות.

 

המכשיר החדש דק וקל מקודמו, עם עובי של 8.7 מילימטר ומשקל של 622 גרם - אך עדיין מסורבל יותר מאייפד. גם המסך שלו גדול יותר - 10.8 אינצ' ברזולוציה של 1,920 על 1,280 נקודות וביחס (צורה) של 3:2 (דומה לאייפד ושונה מרוב הטאבלטים האחרים שמגיעים עם מסכים רחבים בתצורת 16:9 או 16:10). הוא עשוי ממגנזיום וכולל רגלית רחבה הנפתחת לשלושה מצבים כדי להעמיד אותו בזוויות שונות על השולחן (או הברכיים). כמו כל הטאבלטים של מיקרוסופט, הוא מתחבר למקלדת דקיקה (שנמכרת בנפרד) המאפשרת להפוך אותו למחשב נייד וכולל גם שקעי USB 3.0 ו-Mini DisplayPort לחיבור אביזרים ומסכים. שקע הטעינה הוחלף מאחד ייעודי ל-MicroUSB סטנדרטי המאפשר שימוש בכל מטען סמארטפון.

בדגם החדש נכללת גם תמיכה בעטי מגע הרגישים לרמות שונות של לחץ בטכנולוגיה של N-Trig הישראלית (אותה רכשה מיקרוסופט בשנה שעברה).

המכשיר יימכר החל מה-5.5 במחיר של 500 דולר לדגם הבסיס, בעל זיכרון עבודה בנפח 2 גיגה-בייט ואחסון פנימי בנפח 64 גיגה-בייט, או 600 דולר לדגם בעל זיכרון עבודה 4 גיגה-בייט ואחסון 128 גיגה-בייט.