מיקרוסופט פתחה אמש את כנס המפתחים השנתי שלה והציגה את מערכת ההפעלה החדשה שלה, חלונות 8.1, למחשבים אישיים ולמכשירים סלולריים.
האירוע המלא (כ-3 שעות):
כל האפליקציות על כל המכשירים
הפצצה המשמעותית שהטילה מיקרוסופט באירוע הפתיחה בן 3 השעות היא "אפליקציות אוניברסליות" למכשירי החברה. המשמעות היא שכעת, מפתחים יוכלו לכתוב אפליקציה אחת שתעבוד על המחשב האישי של המשתמשים (Windows 8.1), מכשירי הסמארטפון (Windows Phone 8.1), הטאבלטים (Windows RT 8.1) ואפילו על הטלוויזיה, בעזרת קונסולת המשחקים Xbox One.
בכל אחת מהפלטפורמות ניתן יהיה להשתמש באפליקציה באמצעי השליטה האופייניים לה – מקלדת ועכבר במחשב, מסכי מגע בטאבלט ובסמארטפון ומחוות ידיים ושליטה קולית בטלוויזיה. כמו כן, אפליקציות אוניברסליות יאפשרו למשתמשים לשלם על שירות פעם אחת ולהשתמש בו על כל המכשירים שלהם.
אפליקציות אוניברסליות הן קלף משמעותי עבור החברה, שכידוע מתקשה לגרום למפתחים להעדיף את הפלטפורמה הסלולרית שלה על פני האחרות. היכולת להציע למפתחים ליצור אפליקציות לארבעה סוגי מכשירים בקוד אחד עשויה להיות הגביע הקדוש שיחזיר לחברה את יוקרתה מהעידן בו כל התוכנות נכתבו עבור מחשבים אישיים. הדבר גם יעזור להעשיר את חנות האפליקציות שלה, שכאמור תהיה מעתה חנות אחת לכל סוגי המכשירים במקום שלוש החנויות הנפרדות שפעלו עד כה.
כתבות נוספות ב-Geektime:
>> בלעדי: סמסונג במגעים לרכישת הסטארט-אפ הישראלי Shopcloud
>> השקעה בישראל משתלמת יותר מהשקעה בעמק הסיליקון
מדביקה פערים בסלולר
אחת ההכרזות הצפויות ביותר של החברה באירוע היתה גל של עדכונים ושדרוגים למערכת ההפעלה הסלולרית שלה, Windows Phone.
השדרוג המשמעותי ביותר ב-Windows Phone 8.1 הוא עוזרת אישית שמיקרוסופט בחרה לקרוא לה קורטאנה (Cortana), על שם הדמות המפורסמת ממשחקי Halo, אבל היא לא נראית בדיוק כמוה. המתחרה של החברה לסירי של אפל ול-Now של גוגל היא מעין מנוע חיפוש המבוסס על "בינג", ומשלב אפשרויות חיפוש באינטרנט ובמכשיר, קביעת פגישות, יצירת תזכורות, הפעלת אפליקציות והוצאת שיחות, כמו גם יכולת לענות לשאלות מוזרות תשובות מוזרות ומלאות הומור.
כך, לדוגמא, ניתן לבקש מקורטאנה למצוא מסעדה מומלצת מסוג מסוים, להתקשר לתוצאת החיפוש הראשונה כדי להזמין מקומות מראש, להעלות על המסך את אפליקציית ווייז עם הנחיות נהיגה למקום כאשר נתיישב במכונית ולהזכיר לנו לומר לאישה בפעם הבאה שהיא מתקשרת שאנחנו בדרך לארוחה עסקית ולשאול אותה אם היא רוצה שנזמין מנת "לקחת" אחת עבורה.
בין השדרוגים האחרים למערכת ניתן למנות מרכז התראות דומה לאלו הכלולים כבר זמן רב במערכות ההפעלה של גוגל ואפל והמאפשר למשתמשים לצפות בהודעות, אימיילים ושיחות שלא נענו, לצד האפשרות להפעיל ולכבות תכונות שונות כגון WiFi, GPS ועוד; מקלדת המאפשרת כתיבה באמצעות גרירת האצבע בין האותיות במילה; אפשרות למפתחים להציע עיצוב למסך הנעילה של המכשיר; היכולת להגדיר תמונת רקע למסך הבית, המוצגות הפוך מאשר במערכות ההפעלה המתחרות – בתוך המשבצות המייצגות את האפליקציות השונות ולא ביניהן; כלי בשם WiFi-Sense שעוזר למשתמשים להתחבר לרשתות WiFi חינמיות בצורה אוטומטית ולדאוג שהמשתמש יתחיל לגלוש בתוך שניות, בלי להתעסק במסכים מיותרים.
להתחיל עם עכברים
הגרסא החדשה למערכת ההפעלה למחשבים חלונות 8.1 תכיל גם היא לא מעט שיפורים ושדרוגים. המרכזיים שבהם מיועדים לענות על תלונות המשתמשים בנוגע להיותה של המערכת בלתי ידידותית עבור משתמשי מחשבים רגילים בעלי מקלדת ועכבר, לעומת טאבלטים בעלי מסכי מגע. ראשית, החברה תאפשר לשולחן העבודה המסורתי לחזור להיות מרכז המערכת, ולתפוס את מקומו של מסך ה"מטרו" שיועד למחשבי מגע ואינו נוח לשימוש במחשבים מסורתיים. שנית, כעת המשתמשים יוכלו להריץ גם אפליקציות, שעד כה רצו על מסך מלא במסגרת ממשק המגע, כתוכנות שולחן עבודה עם כפתורי מזעור וסגירה. עוד אלמנט מעניין הוא כפתור ההתחל, שמשתמשים רבים דרשו להחזיר והתאכזבו כאשר חזר למערכת אך הפנה לממשק המגע. בעדכון הבא הוא יציג תפריט דומה יותר ל"התחל" המסורתי, עם רשימה אנכית של האפליקציות הזמינות, גישה מהירה לכיבוי המחשב ואפשרות חיפוש מובנת.
השדרוגים למערכות ההפעלה יהיו זמינים חינם עבור כל המשתמשים הקיימים במערכות "חלונות" בגרסאות 8. ראשית ייצא העדכון לחלונות 8.1, ביום שלישי הבא (8 באפריל), להורדה באמצעות חנות האפליקציות של החברה. Windows Phone 8.1 תגיע מעט מאוחר יותר, במהלך הקיץ, כאשר מכשירי נוקיה הראשונים שיימכרו איתו יגיעו לשוק בחודש הבא.