הפדפון 2 של אסוס הטייוואנית הוא שילוב של סמארטפון, שמשמש גם כ"מוח" של טאבלט שנלווה אליו – שהוא, בעצם, רק תושבת עם מסך וסוללה. כל הערכה הזו נמכרת בישראל תמורת כ-3,300 שקלים – מחיר שבו נמכרים כיום מכשירי דגל, אבל לקבל במחיר הזה גם טאבלט נלווה שמשמש כסוללה – זו עסקה לא רעה. סמארטפון הפדפון לבדו, אגב, נמכר ב-2,500 שקלים, כאשר הסלולרי שבעצם צריך להשוות מולו את האסוס, הוא הנקסוס 4, מכשיר הדגל האחרון מבית גוגל הנמכר במחיר דומה מאוד ובקרוב עומד כנראה להיות מוחלף ביורש, נקסוס 5. ואפרופו יורשים, לפדפון 2 יש כבר יורש בעולם בשם Infinity, שטרם הגיע למקומותינו.

בואו לפייסבוק של נקסטר

אין תמונה
Padfon 2 של אסוס

עיצוב וממשק

העיצוב של הפדפון 2 הוא מעניין. הגב שלו עשוי פלסטיק, עם חריטה ראדיאלית עדינה, בצבע הלא שגרתי, חום עמוק. במרכז הגב קבועים מצלמה ומבזק ה-LED ולידם הרמקול. שם המכשיר נמצא באותיות כסף בתחתיתו. לא רע. שדרת הפדפון (כלומר צידו), שהולכת ונעשית דקה לקראת תחתית המכשיר ומזכירה בזה את עיצובי המחשבים של החברה, היא כסופה ונעימה לעין. כפתור ההפעלה וכפתור הווליום קבועים בצד ימין, ברום המכשיר, בנקודה נוחה מאוד לאחיזה, גם לימניים וגם לשמאליים. פתח האוזניות קבוע במרכז הראש, ולצדו מגש ה-SIM. בתחתית, חיבור הטעינה והמידע. התוצאה הכוללת – נאה מאוד, אלגנטית ומרשימה.

הממשק מצוין. אסוס לא הכבידו כאן על ממשק האנדרואיד הנקי, אבל הוסיפו כמה תוספות חכמות משלהם: כמה ווידג'טים מקסימים, מילון מיידי, גישה מהירה להגדרות ווייפיי ועיבוד צליל ומד בהירות חכם, שכולל מצב מיוחד להגברת הקריאות באור שמש בלחיצה אחת (מצב Outdoor) – נהדר.

עוד בממשק – זיהוי כתב יד, בעל תמיכה בעברית, שעובד מצוין. אפשר לכתוב באצבע בכתיב על המסך, והטלפון יזהה את מה שכתבנו. שימושי מאוד, במיוחד אם יש לכם סטילוס ייעודי.

תצוגה וביצועים

מצב הקריאות באור שמש אכן עושה את העבודה והמסך הזה קריא למדי באור שמש ישיר. בנוסף נציין לטובה את החדות של המסך הזה, בן 1,280 על 720 פיקסלים על גודל מסך של 4.7 אינץ'. גם הבהירות שלו טובה והצבעים סבירים. בסך הכל זהו מסך נאה מאוד.

המעבד הוא מעבד סנאפדרגון במהירות 1.5 גיגה-הרץ עם ארבע ליבות מדגם Krait, ששודך כאן עם שני גיגה-בייט זיכרון - הסטנדרט כיום בסמארטפוני דגל. שניהם סוחבים יפה מאוד, גם במבחנים סינתטיים וגם בתגובתיות טובה בשימוש יומיומי. תוסיפו לכך אחסון בנפחים גדולים יחסית - 32 או 64 גיגה-בייט לבחירה - ותגלו שיש כאן חבילת בסיס חומרתית מאוד מוצלחת, שמלווה בתוספות כמו עיבוד צליל, Bluetooth 4 ועוד.

קול ומולטימדיה

בביצועי מולטימדיה ווידאו, הפדפון עושה עבודה הגונה בהחלט. אמנם, לא מדהימה, הצבעים מעט נוטים לאדום בסצינת הבדיקה שלנו, אבל הפירוט של התמונה בסרטים מצוין, סרטים נראים כאן סביר וגם הצליל שהרמקול מפיק הוא לא רע. לא מדהים, קצת חסר באסים אבל לא רע. אם תשדכו לפדפון אוזניות מאיכות טובה, אתם מסודרים לצפייה בסרטים בדרכים.

איכות השיחה בטלפון הזה, גם בבלוטות' וגם ברמקול, היא חלקה וטובה ומאוד נהנינו ממנו כמכשיר טלפון. מהבחינה הזו, הוא אחד המכשירים המוצלחים שיש.

המצלמה האחורית היא מצלמת 13 מגה-פיקסל, טובה למדי. היינו מרוצים מיכולות הצילום שלה בסך הכל, כולל צילום לא רע בתנאי חשיכה. הללויה!

חיי סוללה

חיי הסוללה של הפדפון מוצלחים. אסוס כללה כאן תכונה לניהול זרם ושמירת חיי סוללה, שבהחלט מצליחה להאריך קצת את חיי הסוללה. המכשיר הזה ישרוד לכם יום שלם ללא טעינה. אמנם בקושי, אבל ישרוד, שזה קצת יותר טוב מסמארטפונים זוללי אנרגיה אחרים. וכמובן, אי אפשר לשכוח את הטאבלט, שמשמש כסוללה ניידת עבור הסמארטפון שמפעיל אותו.

אבל, אליה וקוץ בה. במטרה לייצב את הפדפון כשהוא ניצב בתוך נמל העגינה הייעודי (או בעברית: שקע) שלו בגב הטאבלט, הוסיפו מהנדסי אסוס שני שפיצים מתכתיים לתקע – ויצרו בכך בעצם שקע קנייני. ניתן לטעון אמנם את הפדפון אם דוחפים בכוח פנימה תקע MicroUSB סטנדרטי, אבל הוא לא יהיה יציב. המשמעות – אתם צריכים להסתובב עם הכבל של אסוס לכל מקום ולא יכולים ליהנות מהאפשרות של שימוש בתקע מיקרו USB רגיל שכבר הפך לסטנדרט, וזה אבל גדול.

ופסקה אחת על הטאבלט

דוווקא מהטאבלט המצורף לא היינו הכי מרוצים. אם נדייק, זהו טאבלט 10.1 אינץ' סביר בהחלט, עם רזולוציה סטנדרטית, שבהחלט עושה את העבודה, כולל האפשרות לענות לשיחות ישירות ממסך הטאבלט – אפשרות שאולי תקרוץ לכבדי ראייה. אבל בגלל השקע הייעודי לסמארטפון בגב הלוח, יש לטאבלט מעין גיבנת, שהופכת את האיזון הכללי שלו ואת נוחות האחיזה ללא מוצלחים, כך שכטאבלט – הוא לא הבחירה הכי טובה ונעימה, אבל כמשהו שמגיע כחלק מחבילה, הוא סביר בהחלט.

סיכום

במחיר של כ-3,300 שקל תוכלו למצוא טלפונים מתקדמים מעט יותר מהפדפון 2. ברם, למי שמחפש עסקת חבילה של סמארטפון וטאבלט, כאשר הטאבלט יכול לשמש אותו גם לטעינה מצילת חיים באמצע היום – זוהי עסקה לא רעה בכלל. גם לבדו, במחיר של 2,500 שקלים, הפדפון 2 הוא סמארטפון אנדרואידי טוב מאוד, עם כמה תוספות נהדרות כמו היכולת לכתוב בעברית בכתב יד, נפחי אחסון גדולים וחיי סוללה נאים. עניין הכבל קצת מעיק על העסקה, אבל לא נורא כל עוד אתם לא מאלה ששוכחים את המטען בכל מקום. הפדפון 2 הוא האפשרות המוצלחת שלא חשבתם עליה, במיוחד אם אתם רוצים להתחדש גם בטאבלט (שלא פועל בנפרד – הטלפון חייב להיות בגבו כדי לפעול).

ציון נקסטר: 9.1