הטאבלטים שמשתלטים על חיינו בשנים האחרונות הם מכשירים נהדרים. מצד אחד הם מציעים לנו את היכולת לצפות בתכני מולטימדיה על מסכים בגדלים סבירים למדי, ומצד שני ניידים מספיק כדי ללכת איתנו לכל מקום. מה שהם פחות טובים בלהציע הוא יכולת עבודה - הקלדה על מסך מגע לעולם לא תהיה נוחה כמו על מקלדת פיזית, חיבור מקלדת פיזית לטאבלט היברידי מאלצת לסחוב אותה איתו כמו מחשב נייד ויישומי עבודה מבוססי עטי מגע עדיין נראים כמו אלו שהדגים ביל גייטס על מחשבי טאבלט-PC של מיקרוסופט לפני יותר מעשור.
חברות רבות מנסות לאחרונה לפצח את הנוסחה בדרכים שונות. אחת מהן היא טושיבה, שלאחרונה החלה היבואנית שלה בישראל, "מפעיל", למכור כאן את סדרת הטאבלטים החדשה שלה, Excite, שאחד המכשירים בה מנסה לענות על הצורך במכשיר עבודה תוך שימוש בעט - כן, ממש כמו אותם Tablet PCs של ביל גייטס, שהעבודה בהם התבצעה על ידי שימוש בעט. רק עם אנדרואיד במקום חלונות.
עוד NEXTER כל הזמן בעמוד הפייסבוק
עיצוב וחומרה
Excite Write נראה ממבט ראשון כמו עוד חיקוי אייפד - טאבלט מרובע ומשעמם בגודל 10 אינצ', המריץ את מערכת ההפעלה אנדרואיד של גוגל. אך בתוך המכשיר המשעמם מסתתר ניסיון מעניין של החברה לספק למשתמש ערך מוסף על חוויית הגוגל הבסיסית של צריכת תכנים, תוך שימוש בתוצרי הפיתוח שלה במרכז בגרמניה, שהניב בשנים שעברו כמה מכשירים ייחודיים שלא שרדו בשוק אך הכינו את הקרקע למכשיר הנוכחי.
מבחינת מפרט, זהו טאבלט אנדרואיד עצמתי למדי: מעבד מרובע ליבות מסוג Tegra 4 של nVidia, מאיץ גרפי עם 72 ליבות, זיכרון עבודה של 2 גיגה-בייט, מסך בגודל 10.1 אינצ' עם רזולוציה מדהימה של 2,560x1,600 נקודות (יותר מאיכות Full HD) וזוויות צפייה רחבות, אחסון בנפח 32 גיגה-בייט עם אפשרות הרחבה בעזרת כרטיס זיכרון microSD, חיבורי USB ו-HDMI, מצלמות עם חיישני 8 מגה-פיקסל מאחור ו-1.2 מגה-פיקסל מלפנים, רמקולים איכותיים של הרמן קרדון וקישוריות אלחוטית מסוגים ווייפיי ובלוטות'.
תוכנה
המכשיר מריץ את מערכת ההפעלה אנדרואיד של גוגל בגרסא 4.2 בת השנה – לא הישג של ממש. אבל גולת הכותרת האמתית היא, כאמור, מה שרץ מעליה. כאן ניסתה החברה היפנית לתקוף בכל החזיתות וציידה את המכשיר בחבילת אפליקציות עבודה גדולה למדי. היישום הבסיסי בה נקרא TruNote, והוא מאפשר למשתמש לכתוב ולצייר בעט על דפים וירטואליים חלקים, בעלי שורות או בעלי משבצות. ניתן לשנות את "סוג הדיו" (צבע ועובי הקו) בין שחור פשוט, אדום פשוט וירוק עבה (מארקר), ובנוסף ניתן להגדיר צבעים ורוחבי קו מותאמים אישית. אפליקציה מעניינת אף יותר היא MyScript, שמאפשרת כתיבה בעט והפיכתה למסמך וורד תוך שימוש באלגוריתם זיהוי כתב יד. TruCapture מאפשרת ליצור מסמכים על ידי צילום כתב יד על דף, לוח או כל משטח אחר.
TruNote, מזהה כתב יד ברמה גבוהה
אפליקציות הכתיבה של טושיבה מרשימות למדי, ומציגות יכולת זיהוי כתב מעולות באנגלית וסבירות בעברית – הרבה מעבר לכל מערכות דומות שהשתמשנו בהן בעבר. עם זאת, מעט חבל שהתוכנה לא מסוגלת לעכל כתיבה בשתי השפות יחד ומסוגלת לזהות רק אחת מהן בכל פעם, כך שלא ניתן לכתוב ולהמיר טקסט מעורב בכתב יד.
TruCapture, לצלם את המחברת ולערוך אותה על המסך
הבעיות של הטאבלט הזה הן מה שמסביב לאפליקציות העבודה: מהירות הפעולה של אנדרואיד עצמה מעט מאכזבת יחסית למפרט, ומזכירה את דור הטאבלטים של 2011 ברמת החריקות, האנימציות המקרטעות וזמני ההמתנה לעליית אפליקציות. זה לא שהטאבלט עובד לאט – גלישה, סרטים ואפליקציות עובדים היטב. הבעיה היא המעברים האיטיים. בנוסף, גופו של המכשיר מסורבל וכבד יותר מכל טאבלט אחר בקטגוריה – יותר מ-670 גרם משקלו ויותר מסנטימטר עוביו. הנרתיק שלו גם הוא עבה וכבד למדי, אך בלעדיו אין דרך "להצמיד" את העט מלכשיר כדי למנוע אבידה. וכאילו זה לא מספיק, הוא גם מתחבר לטעינה דרך שנאי עצום שפשוט בלתי אפשרי לסחוב איתו לכל מקום אלא אם אתם מסתובבים עם תרמיל.
חיי סוללה
המכשיר של טושיבה מחזיק יום עבודה בשימוש שכולל בעיקר את האפליקציות ה"מקצועיות" – שזה מצד אחד לא רע בהתחשב במסך הגדול והמתקדם, ומשרת היטב את המטרה המרכזית, אך מצד שני גם רחוק מלהיות מרשים.
סיכום ומסקנות
"אקסייט רייט" הוא חיית עבודה. לזה אי אפשר להתכחש. אם אתם כותבים הרבה וצריכים כלי נייד שניתן לשמור עליו את כל התוכן גם אם יצרתם אותו במקור במחברת – ככל הנראה תשכחו מהר מאוד איך נראו חייכם בלעדיו. אבל אם אתם רוצים להשתמש בו לשימושים כלליים יותר ולא מתלהבים מפעולה חורקת – עדיף שתחשבו על דגמים מסורתיים וזולים יותר.
* Excite Write נמכר בחנויות גדולות בישראל, בטווח מחירים שנע בין 1,800 ל-2,800 שקלים.