ביום שלישי, 22 במרץ, נערך בדובאי אירוע הגמר של תחרות ״Aviram Awards - Tech for Humanity" שהושקה בנובמבר האחרון על ידי קרן משפחת אבירם, שהוקמה על ידי היזם זיו אבירם וילדיו, והמגזין הבינלאומי Forbes.
זהו אירוע השיא שמסכם חודשים של איתור הסטארט-אפים המבטיחים ביותר במזרח התיכון ומדינות צפון אפריקה. במרכז התחרות עמדו פתרונות חדשניים לאתגרים החברתיים והסביבתיים הדחופים ביותר של ימינו, ושילוב בין טכנולוגיה וחדשנות לעשיית הטוב ושינוי המציאות. לתחרות נרשמו למעלה מ-600 יזמים, מאיחוד האמירויות, בחריין, מרוקו, אלג'יריה, ערב הסעודית, ירדן, מצרים וישראל.
קרן משפחת אבירם והמגזין הבינלאומי Forbes, העניקו את הפרס הראשון, לד"ר ארי גרגיר, מנכ"ל ומייסד Red-C Biotech מישראל, שזכה בחצי מיליון דולר, ליווי של היזם זיו אבירם וליווי תקשורתי של המגזין הבינלאומי Forbes. המיזם שהגיע למקום השני, חברת Akyas, מירדן, זכה בפרס בסך $100,000; לזוכה במקום השלישי, חברת Beewise מישראל, הוענק פרס בסך $50,000. בשיאו של הגמר, עמדו לראשונה על במה אחת, יזמים ממרוקו, ישראל וירדן.
"רעיון פורץ דרך שנותן מענה משמעותי למחסור ההולך וגובר במנות דם"
זיו אבירם: "גאה להכריז על חברת Red-C Biotech מישראל, שהציגה רעיון פורץ דרך שנותן מענה משמעותי למחסור ההולך וגובר במנות דם. התחרות היא מסע מרגש מאוד במסגרתו נחשפנו למאות מיזמים פורצי דרך שחרטו על דגלם תרומה לאנושות באמצעות טכנולוגיה וחדשנות ברחבי המזרח התיכון ומדינות צפון אפריקה".
במסגרת אירוע הגמר, התקיימו פאנלים בהשתתפות נציגי ארמון המלוכה של דובאי, בכירי עולם העסקים והחדשנות מרחבי המזרח התיכון והעולם, וכן שגריר ישראל באמירויות.
בשיאו של האירוע, נערכה שיחה וירטואלית מיוחדת בין זיו אבירם, לנשיא ה-42 של ארצות הברית ביל קלינטון, שהתייחס לתחרות ואמר: "כולי תקווה שבכל מדינות האיזור יקיימו מיזמים זהים למיזם שהקמתם היום. הסכמי אברהם יוצרים מקום לשיתופי פעולה. אנחנו רואים את המיזמים הללו, כפלטפורמה לקידום השלום. עלינו לבנות כלכלה משתפת, וחברה מכילה – המעודדת יזמות. רווחים עסקיים הם יעד – אך היעד הזה, צריך להועיל לכולם. היתרונות של איזור המזרח התיכון רבים, אחד מהם, הוא ללא ספק, היכולת המוכחת לרתום את הפתרונות הטכנולוגיים, לבעיות המורכבות של האיזור".
חברת Red-C Biotech, הזוכה הגדולה, הציגה מענה פורץ דרך למחסור ההולך וגובר במנות דם. באמצעות טכנולוגיה לייצור תאי דם אדומים אוניברסליים, החיוניים בטיפול בטראומה, בלידות, בניתוחים, טיפול בסרטן ובהפרעות דם שונות. החברה מתעתדת לייצר עירויי דם בעלות של 50 דולר ליחידה בלבד, ללא תלות בתרומות דם.
חברת Akyas, שזכתה במקום השני, הציגה פיתרון סניטציה חדשני, ההופך פסולת אנושית לדשן אורגני. הסטארט-אפ נולד כפיתרון להתפרצות הכולרה בתימן, ונמצא כעת בשלב פיילוט בירדן, וצפוי להכנס לשוק בהודו ובבנגלדש.
הזוכה במקום שלישי, חברת Beewise, היא הכוורת הרובוטית הראשונה בעולם הפועלת באמצעות אינטיליגנציה מלאכותית. החברה פיתחה פלטפורמה מקיפה המאפשרת תחזוקה מרחוק של כוורות, ובכך תורמת להצלת דבורים, ולמניעת קריסת מושבות.
"הדור הבא של מנהיגי העסקים באיזור"
הזוכים נבחרו על ידי צוות השופטים שכלל מומחים ממדינות שונות והם: היזם ואיש העסקים זיו אבירם, מייסד ונשיא קרן משפחת אבירם; סטיב ברטוני, משנה לעורך מגזין Forbes הבינלאומי; פטימה אל ג'אבר, COO של קבוצת אל ג'אבר, קונגלומרט עצום באיחוד האמירויות והאישה הראשונה באיחוד האמירויות שנבחרה לדירקטוריון לשכת המסחר; דיאנה ווילד, מייסדת שותפה של Aurora 50, מיזם גלובלי שבסיסו בדובאי, העובד עם ארגונים מרכזיים במזרח התיכון, ביניהם האו"ם, ומטרתו לקדם שוויון מגדרי ומתן הזדמנויות בעולמות הטכנולוגיה; וכריסטינה הו, מנהלת פעילות עסקית ב- G42, חברה חדשנית בתחומי הבינה המלאכותית באיחוד האמירויות שפועלת בקרב הממשל, ובתחומי הבריאות, הכלכלה, ערים חכמות ואנרגיה.
סטיב ברטוני, משנה לעורך מגזין Forbes הבינלאומי: ""הזוכים שנבחרו הם כוח חלוץ, הדור הבא של מנהיגי העסקים באיזור. הם מבטאים את התשוקה לשינוי, באמצעות ייזום פתרונות לאתגרים המורכבים ביותר של האיזור. אנחנו נרגשים משילוב הזרועות עם קרן משפחת אבירם, שאיפשרו לנו לאתר עמם את הכשרונות האדירים הללו".
תחרות "Aviram Awards - Tech for Humanity” מהווה יריית הפתיחה לפעילותה של קרן משפחת אבירם, שהוקמה על ידי היזם פורץ הדרך זיו אבירם וילדיו. חדשנות כמנוע לשיפור המציאות, ושילוב עסקים עם עשיית הטוב שזורים בפעילותו של זיו אבירם לאורך השנים – החל בחברת "Mobileye" שהביאה למהפכה מצילת חיים בתחום בטיחות הדרכים ושינתה את עולם התחבורה העולמי וכלה בחברת "OrCam" המעניקה פתרונות משני חיים לאנשים הסובלים מלקות ראייה, לקויות למידה ומלקות שמיעה. הקרן המשפחתית מבקשת לקדם ערכים של קהילתיות, דאגה ומתן משאבים מקצועיים חינוכיים ופיננסיים לאישים, מיזמים ופתרונות שבכוחם לשנות לטובה את מציאות חייהם של אזרחי ישראל והאזור בתחומי הטכנולוגיה, חינוך, רפואה, מחקר ועוד.