אחד מהיתרונות היותר גדולים של אנדרואיד הוא האפשרות להוסיף ווידג'טים (Widgets) במסכי הבית. ווידג'ט, או יישומון, אם מתעקשים על עברית, הוא קיצור דרך גרפי שמשמש כממשק בעל אפשרות התאמת גודל, במרבית המקרים, שמעניק למשתמשים גישה למידע ולאפליקציות באופן נוח ומהיר.

ווידג'טים רבים מגיעים באופן מובנה במכשיר – לוח שנה, נגן מוזיקה, גלריה, חיפוש בגוגל – אך יש גם אפשרות להוריד ווידג'טים מהחנות שבמכשיר.

רגע לפני

חשוב לציין כי ווידג'טים הם אפליקציות לכל דבר והעובדה שהם מתעדכנים תמידית, משמעותה היא שהווידג'ט הוא תהליך הרץ ברקע וצורך זיכרון RAM ויכולות עיבוד. לפיכך, במכשירים חלשים מבחינת המפרט כדאי להימנע משימוש בווידג'טים רבים, אם בכלל.

בואו לפייסבוק של נקסטר

יש שתי דרכים להציג ווידג'ט במסך הבית: לחיצה ארוכה על מקום ריק במסך הבית => ללחוץ על "ווידג'טים" => לבחור את הווידג'ט הרצוי.

אפשרות אחרת, במידה וגרסת מערכת ההפעלה של המכשיר היא אנדרואיד 4 ומעלה היא להשתמש בתפריט האפליקציות, שם ניתן לראות את הווידג'טים הקיימים במכשיר. בתפריט זה ניתן לראות את המראה בו כל ווידג'ט יוצג ולאחר בחירה פשוט ללחוץ עליו לחיצה ארוכה ולגרור אותו למסך הבית המבוקש.

ועכשיו, עשרת הווידג'טים שאנחנו ממליצים לכם להוריד מהחנות של גוגל

1. מזג אוויר

מזג האוויר
הווידג'טים של "1Weather", מגיעים במגוון צורות ודרכים

מי לא נתקל בשאלה מהו מזג האוויר היום או מחר? כמובן, ניתן לבדוק מהי התחזית באתרי מזג אוויר או באפליקציות שונות, אך קל ומהר יותר לעשות את זה אם יש לכם שירות במסך הבית (ובנוסף בחלון ההתראות). האפליקציה "1Weather" מספקת מידע מפורט על מזג האוויר, החל מתחזית לשעות היום, דרך התחזית ותשקיף לשאר ימי השבוע ואף אחוזי הלחות, מהירות הרוח והסיכויים לגשמים.

>> זה מקליד? 5 מקלדות שוות לאנדרואיד

לאפליקציה עצמה יש אפשרויות רבות למידע על מזג האוויר, אך לא באנו לעסוק באפליקציות אלא בווידג'טים. הווידג'ט המגיע עם האפליקציה מגיע בשלוש תצורות, המתחלקות לפי גדלים. ברגע שבוחרים ווידג'ט נפתח חלון שמאפשר להתאים את מראה האפליקציה לפי שקיפות, צבעים וכדומה. בווידג'ט הגדול ביותר ניתן לבחור בין הצגת התחזית לימות השבוע, שעות היום או במהלך חלקי היום. בנוסף, האפליקציה מאפשרת לשים ווידג'ט בחלון ההתראות, שבגרסה הרגילה שלו יציג את מזג האוויר ומצב השמיים (מעונן חלקית, שמשי וכדומה) ובגרסה המורחבת שלו (אפשרי מאנדרואיד 4.1 ומעלה) יוצג גם מזג האוויר במהלך חלקי היום, מהירות הרוח והסיכויים לממטרים.

קישור להורדה | המחיר: חינם.

2. שליטה בעוצמת הקול

Slider Widget
Slider Widget – Volumes

כולנו מכירים את המצב בו נכנסים לפגישה חשובה, לסרט או לשיעור ולא יודעים האם המכשיר מושתק או שעוצמת הצלצול מירבית. האם יכול להיות שהתראה כלשהי, שיחה או הודעה ב-Whatsapp תגרום למכשיר לצלצל ותיצור אי נעימות? Slider Widget מאפשר למשתמש לראות בצורה נוחה את מצב הסאונד של המכשיר על כל סוגיו – צלצולים, יישומים, צלילי מערכת והתראות. בעת לחיצה על אחד המחוונים נפתח פס שעליו ניתן להחליק את האצבע ולשנות את רמת עוצמת הקול של אותו פריט.

קישור להורדה | המחיר: חינם.

3. שעון רב שימושי

DashClock
אפשרויות ההתראות ב-"DashClock"

למרות שלא מעט משתמשים מוסיפים ווידג'ט של שעון במסך הבית, רבים אינם יודעים עד ווידג'ט של שעון יכול להיות שימושי.

DashClock הינו ווידג'ט לאנדרואיד, המשמש כשעון, ובנוסף, מרכז את כל ההתראות ומציג אותן בדרך נוחה מאוד. ברוב המכשירים, הווידג'ט המדובר יתפוס חצי מהמסך, ובמכשירים שניתן לשנות בהם את גודל הווידג'ט ניתן לחשוף מידע רב יותר. הווידג'ט מתקשר ומתחבר לאפליקציות רבות במכשיר (Gmail, הודעות טקסט, שיחות, 1Weather עליו סיפרנו לעיל, שעון מעורר, לוח שנה) ובנוסף ניתן להוריד הרחבות בחינם מהחנות, לדוגמה התראות מהפייסבוק, מידע על הסוללה וכדומה.

בנוסף, בעלי אנדרואיד 4.2.2, יכולים להוסיף את הווידג'ט של זה במסך הנעילה וכך לראות בעצם את ההתראות מבלי לשחרר את נעילת המכשיר.

קישור להורדה | המחיר: חינם.

4. Toggles: שולטים בקישוריות

Power Toggles
תמונה הממחישה את מגוון האפשרויות הקיימות ב-"Power Toggles"

במכשירים רבים לא קיימת האפשרות לשלוט בקישוריות המכשיר דרך חלון ההתראות. תחליף טוב לכך הוא מיקום ווידג'טים במסך הבית השולטים על הקישוריות. האפליקציה Power Toggles מאפשרת ליצור שורות של כפתורים השולטים בכל קישוריות הקיימת במכשיר ובנוסף גם בפעולות כמו הפעלת נורת הפלאש שבמכשיר.

באפליקציה זו אפשר למקם עד 8 כפתורים בשורה אחת, אך ניתן ליצור שורות כפתורים כאוות נפשכם. יתרון גדול מאוד של האפליקציה הוא בכך שהיא מאפשרת להצמיד שורת כפתורים לחלון ההתראות ולהתאים את הגודל ואת הסדר, וכך בעצם לקבל חווית משתמש נוחה יותר ממה שמקבלים המשתמשים אשר מקבלים את שורת הכפתורים באופן מובנה.

חשוב לציין שלמי שרוצה ישנן גם שתי אפליקציות מאוד מצליחות העולות כל אחת דולר אחד (Extended Controls ו-SwitchPro Widget) שמעניקות חווית משתמש יותר עשירה, עם הרבה יותר סוגי כפתורים (גם בנושאים שלא קשורים לקישוריות כמו חיוג וכדומה) ואפשרות למקם בשורה אחת הרבה יותר כפתורים מאשר ב-Power Toggles, שעושה את עבודתה היטב בסופו של דבר.

קישור להורדה | המחיר: חינם.

5. מנהלי אפליקציות

GO Cleaner & Task Manager
מגוון רב של אפשרויות"GO Cleaner & Task Manager"

אחד הדברים שגורמים למכשיר לפעול לאט ולסוללה להיגמר מהר הוא עומס – כאשר אפליקציות רבות פתוחות בו זמנית, המכשיר מתחיל להיתקע ולקרטע ובנוסף חיי הסוללה מתקצרים.

על מנת להימנע ממצב כזה, ניתן כמובן להיכנס להגדרות ולסגור את כל היישומים הרצים ברקע, או פשוט להשתמש בווידג'ט מיוחד - Go TaskManager EX, או בשמו המלא Go Cleaner & Task Manager, הוא ווידג'ט שפותח על ידי צוות הפיתוח של ה-Go Launcher, שבין היתר פיתח גם את ה-Go Keyboard ואת Go SMS.

קישור להורדה | המחיר: חינם.

6. זיהוי שירים

שיחה ישירה ממסך הבית
שיחה ישירה ממסך הבית

אחת האפליקציות היותר מוכרות כיום היא שזאם (Shazam). שזאם מאפשרת לזהות כמעט כל שיר שמושמע, גם במרחקים גדולים מאוד. לאפליקציה זו קיים ווידג'ט די שימושי, המאפשר להפעיל את פונקציית זיהוי השיר גם דרך מסך הבית, מבלי להיכנס כלל לאפליקציה.

בנוסף, סמוך לכפתור הזיהוי מוצגים שמות מתחלפים של שירים שהרבה אנשים זיהו דרך שזאם, כך שניתן גם להכיר שירים חדשים. בנוסף, ניתן לשנות את הגודל של הווידג'ט משורה שלמה לגודל של אפליקציה אחת וכך להתאים ולמקם את הווידג'ט באופן נוח.

קישור להורדה | המחיר: חינם.

7. אנשי קשר

לפעמים כניסה לאפליקציית חיפוש אנשי הקשר עבור כל שיחה יכולה להיות פעולה מעיקה ולכן, ישנם ווידג'טים שונים המגיעים עם אפליקציות אנשי קשר חלופיות ומאפשרים להתקשר ישירות ממסך הבית. +Contact היא אפליקציית אנשי קשר, הכוללת בתוכה גם חייגן, שליחת הודעות וגם שירות שליחת הודעות חינמי בין משתמשי האפליקציה. בנוסף לאפליקציה, מגיע גם ווידג'ט שימושי המציג את אנשי הקשר המועדפים, אלו עמם בוצעו הכי הרבה שיחות, ולחיצה על שם איש הקשר תתקשר ישירות לאותו איש קשר. הווידג'ט מגיע במגוון גדלים.

קישור להורדה | המחיר: חינם.

8. סוללה

אחת הבעיות הגדולות ביותר בסמארטפונים היא זלילת סוללה ונדיר מאוד המקרה שעובר יום שלם בלי שצריך לרוץ ולהטעין את המכשיר. כמובן שישנם פתרונות לבעיה זו בדמות מכשירים המציעים סוללה גדולה במיוחד, אך בכל מקרה תמיד כדאי להיות מודעים למצב הסוללה ולדרכי הניצול האופטימליות שלה.

האפליקציה Battery HD מאפשרת לראות כמה אחוזי בטרייה נותרו, כמה שעות נותרו במצבים מסוימים (גלישה באינטרנט, זמן שיחה, שמיעת מוזיקה, הצגת סרטונים וכדומה), כמה זמן יקח להטעין את המכשיר ומידע על חיי הסוללה. הווידג'ט המגיע עם האפליקציה מאפשר למשתמש לבחור את גודל הווידג'ט וצורתו על המסך. לאחר שבוחרים את הצורה ניתן לבחור את המידע שיוצג מתוך המידע שהאפליקציה מספקת. מרגע הורדת האפליקציה נוצר ווידג'ט בחלון ההתראות (ניתן לביטול) המראה כמה אחוזים נותרו לסוללה ומציג שני פרטי מידע לבחירת המשתמש (אותו מידע אשר ניתן להציג בווידג'ט במסך הבית).

קישור להורדה | המחיר: חינם.

9. פתקי תזכורת

משתמשים היו שמחים לראות את התזכורות שלהם בצורה נוחה על מסך הבית של המכשיר. יש פתרונות רבים לצורך זה, לדוגמה Google Keep או אפליקציית הפתקים הקיימת במכשירי השוק הגבוה של סדרת הגלקסי, ה-S Memo. עם זאת, בין האפליקציות הטובות לשירות הפתקים והתזכורות היא EverNote הוותיקה והמתחדשת.

האפליקציה המדוברת מאפשרת למשתמש לכתוב תזכורות במגוון צורות – כתיבת טקסט, צילום תמונה, הקלטת תזכורת ועוד דרכים רבות. בנוסף, האפליקציה מאפשרת להתחבר דרך חשבון ה-Gmail וכך בעצם לגשת מכל מכשיר אל הפתקים, דרך אותו חשבון. אך כידוע, מטרת הכתבה אינה להציג אפליקציות אלא להציג ווידג'טים שימושיים ואכן, האפליקציה מגיעה עם מספר ווידג'טים – ווידג'ט המאפשר לפרוס שורת פעולות של האפליקציה, ווידג'ט המאפשר לשים במסך הבית פעולה אחת, ו-ווידג'ט המציג שורת פעולות ומתחתיה אפשר לראות את הפתקים האחרונים שנכתבו. על מנת להפעיל את הווידג'ט צריך להוריד בנוסף לאפליקציה גם את הווידג'ט.

קישור להורדה | המחיר: חינם.

10. הודעות טקסט

בנוסף ל-GO TaskManager EX, לחבורת המפתחים הסינית יש מוצרים רבים. אחד המוצרים היותר מצליחים של החברה היא האפליקציה Go SMS Pro אשר מהווה תחליף לממשק ההודעות המובנה במכשיר. ניתן לעצב את הממשק, לקבל את ההודעות כחלון קטן שנפתח (POP-UP), להוריד ערכות נושא, להתקין תוסף של סמיילי Emoji (כמו ב-Whatsapp) ולהשתמש גם בשירות הודעות חינמי למשתמשי מוצרי ה-GO.

ביחד עם אפליקציה זו מגיע גם ווידג'ט שימושי, המציג במסך הבית את ההודעות עם אפשרות לעבור ביניהן, להגיב להן וגם להתקשר לשולח. בנוסף, מי שמשתמש במשלח של חברת Go, ה-Go Launcher, מקבל עוד שלושה ווידג'טים הנותנים אפשרויות נוספות להציג את ההודעות, כמו תצוגת רשימת ההודעות או תצוגת תלת מימד של ההודעות. מי שמעוניין להשתמש בווידג'טים המציגים את ההודעות בדרכים יותר מיוחדות יכול להוריד את הווידג'ט SMS Widget אשר מאפשר להציג את הודעות הטקסט במסך הבית במספר דרכים, בלי קשר לממשק המשתמש, במחיר סמלי של קצת יותר מדולר אחד.

קישור להורדה | המחיר: חינם.

בונוס: לחשאיים שבינינו

לצלם בקליק
לצלם בקליק

הווידג'ט האחרון הוא עבור משתמשים חשאיים שרוצים לצלם בלי שיידעו, או בשביל מי שרוצה לצלם מהר בלי לקטוע את רצף השימוש במכשיר. Shady Camera Widget הוא ווידג'ט המאפשר לצלם תמונות וסרטונים ממסך הבית, בלי להיכנס למצלמה. ניתן פשוט ללחוץ על כפתור הצילום, והתמונה נשמרת.

בנוסף ניתן להציג מסך קטן שמציג את הצילום. ווידג'ט ממש נחמד אשר יכול להקל על משתמשים רבים ולחסוך להם זמן בכניסה למצלמה. כמובן שניתן דרך הווידג'ט גם לשחק עם הגדרות הצילום, ועוד דרך מסך הבית.

קישור להורדה | המחיר: 0.99 דולר.

לכתבות נוספות באתר TGspot