סמסונג השיקה לפני שבועיים את המכשירים המתקפלים שלהם, ומיד קיבלנו את ה-Galaxy Z Flip 6 לסקירה. החברה הקוריאנית נחשבת למובילה בתחום המתקפלים, אבל לאחרונה היא זוכה לתחרות גוברת בין היתר מגוגל, מוטורולה ושיאומי (אבל לא בישראל). ההתרשמות הראשונה מהנתונים היבשים של המכשירים כבר נתנה ספוילר למה שחיכה לנו בהשקה - בלי שינויים גדולים.

אירוע ההשקה של סמסונג נפתח בסרטון ארוך שבו נער מצליח לתקשר עם זרים בזכות המתורגמן AI של הטלפון המתקפל של סמסונג וזוכה לשחק עם צעירים אחרים שלא מדברים אנגלית (לא ברור באיזה עיר הוא גר שיש בה כל כך הרבה צעירים שמדברים שפות שונות אבל דווקא אנגלית לא), כבר באותו רגע היה אפשר להבין שאם חברה כל כך גדולה פותחת אירוע רשמי עם סרטון על פיצ'ר די בינוני (כבר היה קיים בפליפ הקודם אבל בלי אפשרות פיצול המסכים) כנראה שאין לה הרבה מה לחדש. אז מה בכל זאת חשבנו על הפליפ 6?

עיצוב ומסך

זאת הקטגוריה הכי קלה לסקירה במכשיר הפליפ, זאת מכיוון שהוא נראה כמעט אותו דבר כמו מכשיר הפליפ 5. למעשה מבחינה חיצונית ההבדל היחיד הוא בטבעות מסביב למצלמות שהותאמו לצבע המכשיר וכמה צבעים חדשים שהתווספו לקולקציה. אבל זהו, הגדלים של המסכים נשארו אותו הדבר - המסך הפנימי עם תצוגת AMOLED של 6.7 אינץ' וקצב רענון אדפטיבי עד 120 הרץ והמסך החיצוני עם תצוגת AMOLED וגודל של 3.4 אינץ', כאמור אותם גדלים של הפליפ 5. מה שכן השתנה הוא הבהירות של המכשיר שהשתפרה ל-2,600 ניטים לעומת ה-1,200 של שנה שעברה במסך הפנימי ומאפשר לכם לראות את המסך בקלות גם בשמש החזקה של חודש יולי. גם במכשיר הזה "הקפל", המקום שנמצא בין שני המסכים והיה נקודת החולשה של סמסונג עד הפליפ 4, בקושי נראה לעין ומציע לכם סגירה שנראית הרמטית, אבל שוב זה גם היה במכשיר של שנה שעברה אז לא ציפינו שחברה גדולה כמו סמסונג תעשה טעות של לחזור אחורה. 

מכשיר הגלקסי פליפ 6 של סמסונג (צילום: יונתן אפולט)
מכשיר הגלקסי פליפ 6 של סמסונג | צילום: יונתן אפולט

גם השנה המסך החיצוני יכול לחסוך לכם פתיחה של המכשיר עם שלל פעולות שהוא יכול לעשות מבחוץ כמו לענות על הודעה בוואטסאפ, אבל תאמינו לנו שלא בטוח שכדאי לכם, אם יש לכם אצבעות קצת גדולות אתם תעדיפו לא להשתמש כמעט במסך החיצוני מלבד אולי כדי להציץ על ההתראות שיש לכם. 

שימוש

סמסונג משתמשת השנה במעבד החדש של חברת קוואלקום ה-Snapdragon 8 Gen 3 המותאם במיוחד לחברה הקוריאנית. הטלפון לא נופל מכל מכשיר פרימיום מבחינת ביצועים. הוא לא התחמם לאחר זמן ממושך של משחקים וצפייה בסרטוני וידאו והוא לא גמגם לרגע, למעשה אפשר להגיד שהוא מתפקד כמעט כמו אחיו הגדול הגלקסי S24. גם במבחני הבאנצ'מארק שלו הוא מראה שהוא לא שונה ממכשיר רגיל ובעצם מדובר בשיפור הכי גדול מהמכשיר של שנה שעברה. 

מכשיר הגלקסי פליפ 6 של סמסונג (צילום: יונתן אפולט)
מכשיר הגלקסי פליפ 6 של סמסונג | צילום: יונתן אפולט

סמסונג מאוד מתגאה ביכולות ה-AI של המכשירים המתקפלים, וגם באלה של הגלקסי S24 כמובן, ולמעשה הם הפכו לנושא המרכזי בהשקות שלה. לא הפרדנו את יכולות הבינה המלאכותית מכיוון שמדובר בסופו של דבר בפיצ'רים. במכשירים המתקפלים הוסיפו סמסונג גם אפשרות לייצר ציורים מתוך סקיצות, לתרגם סימולטנית מכמה שפות (אבל לא עברית בינתיים) שמתחבר גם לאוזניות החדשות שלהם - הבאדס 3, בקרת זום אינטואיטיבית במצלמה בזמן שהוא מקופל ויודעת להתאים את עצמה למרחק שלכם מהמצלמה, צילומי פורטרט מבוססי AI שהופכים את הצילום לאיכותי יותר וזום אוטומטי חכם.

כל השימושים האלה בהחלט נחמדים מאוד, אבל האם הם שווים רכישת מכשיר חדש? בשום פנים ואופן לא. כל פיצ'רי ה-AI יגיעו בסופו של דבר גם למכשירים קצת ישנים יותר ואם הסתדרתם עד עכשיו עם תוכנות שונות שמוסיפות שירבוטים שלכם לתוך התמונה כנראה שתסתדרו גם בלי זה.

מצלמה

סמסונג שיפרה 2 דברים במערך המצלמות השנה - המצלמה הראשית שודרגה ל-50 מגה פיקסל (לעומת 12 של שנה שעברה) והוסיפה עוד כמה שדרוגי AI שעוזרים גם בצילום וגם בעריכה. בצילום ישנה אפשרות שמתאימה בעיקר ליוצרי תוכן - בקרת זום אינטואיטיבית, מה זה אומר בפועל? שאם אתם מצלמים ווידאו עם הפיצ'ר הזה והמסך מקופל אתם יכולים להתקרב ולהתרחק והטלפון יודע לעבור בין העדשה הרחבה לעדשה הרגילה כדי להכניס אתכם כמו שצריך לפריים, זה מאוד נחמד אם אתם עושים וולוגים אבל פחות שימושי אם אתם אנשים רגילים שהשימוש שלהם במצלמה מסתכם במנה שקיבלתם במסעדה או סלפי עם החברים.

תמונות שצולמו בסמסונג פליפ 6 (צילום: יונתן אפולט)
תמונות שצולמו בסמסונג פליפ 6 | צילום: יונתן אפולט

מכשיר הגלקסי פליפ 6 של סמסונג (צילום: יונתן אפולט)
מכשיר הגלקסי פליפ 6 של סמסונג | צילום: יונתן אפולט

למרות שהאח הגדול, הגלקסי S24 מחזיק במערך מצלמות טוב יותר אין לפליפ במה להתבייש. התמונות שלו באור יום יוצאות חדות מאוד ועם צבעים נאמנים מאוד למציאות. עדשת ה-50 מגה פיקסל לא באמת שוברת שוויון אבל היא תוספת נחמדה אם אתם רוצים להגדיל תמונה. 

תמונות שצולמו בסמסונג פליפ 6 (צילום: יונתן אפולט)
תמונות שצולמו בסמסונג פליפ 6 | צילום: יונתן אפולט

תמונות שצולמו בסמסונג פליפ 6 (צילום: יונתן אפולט)
תמונות שצולמו בסמסונג פליפ 6 | צילום: יונתן אפולט

תמונות שצולמו בסמסונג פליפ 6 (צילום: יונתן אפולט)
תמונות שצולמו בסמסונג פליפ 6 | צילום: יונתן אפולט

תמונות הפורטרט (דיוקן) גם הן יוצאות לא רע, אבל נתקלנו כבר מצלמות שהצליחו לבדל את הרקע טוב יותר וליצור אפקט דרמטי יותר. המכשיר כן מתקשה עם תמונות לילה, אשר מורחות קצת את אורות הפנסים ומתקשות באיזון התאורה, מצב הלילה נותן כבר מענה טוב יותר אבל גם הוא מתקשה עם מקורות אור כמו פנסים. בסך הכול אפשר לומר שהמצלמה טובה ברובה אבל מתקשה עם הלילה.

תמונות שצולמו בסמסונג פליפ 6 (צילום: יונתן אפולט)
תמונות שצולמו בסמסונג פליפ 6 | צילום: יונתן אפולט

_OBJ

סוללה והטענה

סמסונג הגדילו קצת את קיבולת הסוללה ל-4,000 מילי-אמפר לשעה (מה-3,700 של שנה שעברה). ממש כמו כמעט כל טלפון שיצא בשנתיים האחרונות אתם תצליחו להגיע לסוף היום כשיש לכם עדיין סוללה בשימוש סביר. הגדלת הסוללה והמעבד החדש שעוזר בשימוש נכון יותר מאפשרים לכם לקבל עוד שעתיים של צפייה בווידאו ובשימוש רציף תגיעו לבערך 11-12 שעות שימוש, זה לא רע ביחס למכשיר מתקפל שהסוללה שלו בעצם מחולקת ל-2 בגלל המבנה שלו. ההטענה שלו ממשיכה לאכזב ונשארה על 25 וואט בלבד, משמע 55 אחוז בחצי שעה של הטענה. זה לא נורא אבל הגיע הזמן לעלות את קצב ההטענה, במיוחד כאשר המתחרות הסיניות של סמסונג כבר מגיעות להטענה מלאה ברבע שעה, נכון שמדובר בהשוואה של תפוזים ותפוחים אבל אנחנו בחצי השני של 2024 - הגיע הזמן שסמסונג תשפר את ההטענה שלה.

שורה תחתונה

אם אתם חושקים בטלפון מתקפל ואין לכם כזה עדיין - כנראה שהפליפ 6 יהיה פתרון נפלא עבורכם - הוא אמין, חזק, יפה ועושה את העבודה. אבל אם יש לכם מכשיר מתקפל מהשנתיים האחרונות אין לכם סיבה לשדרג ל-6. השיפורים שלו מינוריים ואפשר למנות אותם ביד אחת: סוללה טיפה חזקה יותר, מעבד משופר (למרות שגם זה של הפליפ 5 טוב מאוד), שיפור בעמידות אבק ומים שלו (IP48 לעומת IPX8 של שנה שעברה), מצלמה עם עדשת 50 מגה פיקסל (וגם ביצועים קצת יותר טובים של המצלמה) וכמה פיצ'רים חמודים של בינה מלאכותית.

האם זה שווה את העלייה במחיר ל-4,100 ש"ח שתצטרכו להוציא כדי לרכוש אותו? רק אם אתם רוצים לקנות את המתקפל הטוב ביותר שיש כרגע בשוק בישראל ולא רכשתם כזה בשנתיים האחרונות. בנוסף מבקרים בחו"ל משווים אותו למוטורלה רייזר פלוס 2024 ונראה שיש לו פייט ממש מוצלח עם מסך גדול יותר, סוללה טובה יותר ומסך טוב יותר במחיר זול יותר, אבל כאמור הוא לא נמכר בישראל ולכן הפליפ 6 הוא כרגע המתקפל הטוב והיפה ביותר שתמצאו.