סונוס היא חברה מוכרת בתחום הסאונד, מוצרי הדגל שלה הם רמקולים ומקרני קול שמתחברים בעזרת ווייפיי ומאפשרים שימוש בכמה כאלה בו זמנית. המוצרים שלה תמיד נחשבו באיכות הטובה ביותר, והקהל שלה חיכה שנים שיכנסו גם לתחום הנפוץ יותר באודיו - אוזניות. כעת זה קורה עם אוזניות הסונוס אייס Ace שהושקו בסוף חודש מאי. למרות שמדובר בדור הראשון של אותן אוזניות, זה ממש לא מרגיש כך. החברה עבדה שנים רבות כדי ליצור את המוצר הטוב ביותר שהם יכולים להוציא, וזה בהחלט ניכר. 

עיצוב ונוחות

הכול מתחיל בעיצוב, אבל לפני שנצלול נזכיר שמדובר בנושא סובייקטיבי. אבל העיצוב העדין של סונוס הוא בין היפים שראיתי באוזניות אלחוטיות, במיוחד הגרסה הלבנה. החברה האמריקאית הצליחה לייצר על הדגם הראשון שלה אוזניות שמרגישות פרימיום בכל היבט, אבל הסטייל שלהן פשוט מרשים כל אדם שרואה אותם. שילוב הלבן המט עם המאריכים המתכתיים והכפתורים, שהם פיזיים בניגוד לכפתורים הפטיים בהרבה אוזניות אחרות, יוצר מוצר שנראה יוקרתי אבל לא מתאמץ, מינימליסטי אך קלאסי בו זמנית. יש להן גם כריות אוזניים מגנטיות (כמו של האיירפודס מקס של אפל) עם בד של memory foam שמוסיפות לאלגנטיות, אבל באותו זמן גם תורמות לנוחות.

ואם באמת מדברים על נוחות, אוזניות קשת הן לא מהסוג אהוב עליי אישית. גם פה מדובר במשהו סובייקטיבי ולא כולם נהנים מאוזניות גדולות שמכסות את כל האוזן למרות האיכות שלהן. באייס המצב קצת שונה, כי בזכות הבד הרך של כריות האוזניים ושל הקשת עצמה יותר קל להתרגל אליהן. המשקל שלהן הוא 312 גרם (לעומת 384 של האיירפודס מקס, להשוואה) אבל הוא לא מורגש. האוזניות כן כבדות, אבל החלוקה על הראש הופכת את המשקל לנסבל. למרות שהן יושבות מעולה על האוזן, חייבים לומר שכמו המתחרות שלהן, הן לא מצליחות להתמודד עם החום של הקיץ הישראלי. כמה דקות בשמש ואתם מזיעים באוזניים, אבל לפחות אפשר לנתק את כריות האוזניים ולנקות אותן מהזיעה.

אוזניות סונוס אייס Sonos ace (צילום: יחצ)
אוזניות סונוס אייס Sonos ace | צילום: יחצ

סאונד

"יש פה צלילים שלא ידעתי שקיימים בשיר", אמר לי חבר ששמע באוזניות של סונוס כאשר נתתי לו לנסות אותן, ואכן, איכות הסאונד של האייס היא מהטובות ביותר שיש בשוק כיום. זה לא מפתיע, כאמור מדובר בחברה שזאת ההתמחות שלה והיא לא הייתה מוציאה לשוק מוצר שהוא לא מושלם מבחינתה. בתוך כל כיסוי אוזניים יש דרייבר בגודל 40 מ"מ שנועד לספק צליל ברור לצד חווית אודיו מרחבית "היפר-ריאליסטית". בדמו של סונוס ניתן לשמוע כיצד קולות נשיים, כמו של בילי אייליש, מצליחים להגיע לשלמות באוזניות ואפילו הנשימות הקטנות בזמן השיר מורגשות היטב. בשירים עם מקצב גבוה יותר וכלים נוספים ניתן להבחין בקלות בשלל הצלילים מכיוון שהם אכן בהירים, אבל חשוב לזכור שלא רק האוזניות חשובות, אלא גם מקור הסאונד שלכם. 

קטעים עם באסים הם לא רעים, אבל הם יכולים לקבל עוד קצת עומק. גם בקטעים עם טרבלים גבוהים אפשר לומר שהם טובים מאוד. בכל מקרה, בעזרת האפליקציה אפשר לשחק ברמת הבאסים והטרבל של ההאוזניות ולהתאים את ההאזנה לפי מה שאתם אוהבים יותר, כפי שכל האפליקציות של כל אוזניות עושה.

סונוס אייס sonos ace (צילום: יונתן אפולט)
סונוס אייס sonos ace | צילום: יונתן אפולט

פיצ'רים

הפיצ'ר החשוב ביותר באוזניות כאלה הוא ביטול הרעשים האקטיבי - ועד כה, הוא משולם. עדיין לא הצלחתי למצוא סביבה שבה מסנן הרעשים לא הצליח לבודד אותי לחלוטין. לאוזניות יש גם אפשרות בשם Aware Mode, או כפי שאנחנו מכירים אותה - מצב סביבתי, שמאפשר לכם לשמוע באופן אקטיבי אנשים שמדברים קרוב אליכם. לטעמי המצב הסביבתי לא מספיק טוב וגם כשאני מדליק אותו, אני בקושי מצליח לשמוע מה קורה סביבי, מה שיכול להעיד על איכות האוזניות - אבל מפספס קצת את הסיבה שבגללה אנשים משתמשים במצב סביבתי.

לאוזניות יש גם סאונד מרחבי בפלטפורמות התומכות בכך, אבל מדובר בפיצ'ר שהפך לברירת מחדל כבר, וגם במעקב ראש.

לחובבי סונוס יש פיצ'ר נוסף ומשמעותי והוא התממשקות עם מקרני הקול של החברה. לצערי לא יכולתי לנסות אותו בעצמי בסביבה ניטרלית, אך בהדגמה שנעשתה ע"י סונוס, נחשפתי לאפשרות לעבור ממקרן הקול ARC (ובעתיד בדגמים נוספים) לאוזניות בלחיצת כפתור. אם אתם תוהים למה זה טוב, רק תדמיינו שאתם רוצים לראות סרט בזמן שהילד נרדם ואתם לא רוצים לוותר על האיכות של הסאונד. 

סונוס אייס sonos ace (צילום: יונתן אפולט)
סונוס אייס sonos ace | צילום: יונתן אפולט

טכנולוגיית ה-TrueCinema של סונוס ממפה את החלל של החדר לכדי עיבוד מערכת סראונד שלמה, שלפי החברה גורמת לכם "לשכוח שאתם עם אוזניות", חוץ מהעובדה שאתם עם אוזניות על הראש כמובן. אלא שלצערנו כדי להרגיש שאתם עם מערכת סראונד על הראש אתם מחוייבים להיות עם מקרן קול של סונוס ורק עם סוג ה-ARC, בינתיים. בשיחה עם עובדי החברה לא נראה שהטכנולוגיה תעבוד עם כל המקרנים של כל החברות, והדבר עוד די בחיתוליו.

חיי הסוללה של האוזניות גם מרשימים, עם עד 30 שעות עבודה עם ביטול רעשים אקטיבי לפי החברה, ואכן, השתמשתי בהן שעות רבות מבלי להטעין אותן.

שיחות הטלפון תמיד היו נקודות החולשה של אוזניות, אבל חייבים להודות שהאייס ממש צלחו את המשימה. השיחות היו ברורות לחלוטין ונשמעו מעולה. הצד השני תמיד הופתע כאשר גילה שאני עם אוזניות ולא עם טלפון שמחובר לי לפה.

אוזניות סונוס אייס Sonos ace (צילום: יחצ)
אוזניות סונוס אייס Sonos ace | צילום: יחצ

מחיר וסיכום

אוזניות הסונוס אייס יהיו זמינות בישראל החל מה-5 ביוני במחיר של 1,999 ש"ח ובמכירה מוקדמת עד לתאריך זה במחיר של 1,799 ש״ח באתר באג. מדובר במחיר זול מהאיירפוד מקס המקבילות, אבל טיפה יקר יותר מהמתחרים בוס וסוני.

בתור מוצר ראשון אפשר לומר שמדובר בהצלחה גדולה של סונוס שעשויה לכפר על האטה במכירת מקרני קול. הקנייה של אוזניות כאלה תלויה בעיקר באיזה סוג של אדם אתם (כמו בכל מוצר טכנולוגי). תשאלו את עצמכם: האם חשובה לכם איכות הסאונד? האם יש לכם צורך בסטייל מיוחד? האם נוחות היא פקטור חשוב לכם? האם יש לכם תקציב מספיק לאוזניות כאלה? אם עניתם כן על לפחות 2 מהשאלות האלה, אין סיבה שתתאכזבו מהסונוס אייס. אם במקרה אתם כבר מחזיקים במקרן קול של החברה, אז אין סיבה שלא תקנו גם את האוזניות ותוסיפו אותן לאקו סיסטם שלכם.