הסמארטפונים החדשים של גוגל, הפיקסל 7 והפיקסל 7 פרו, לא מיובאים לארץ. בדרך כלל אנחנו נמנעים מלסקר מכשירים שקשה ללקוח לשים עליהם את היד, אבל עם כל הדברים הטובים שמספרים עליהם והשמועה על כך שבקרוב יגיע הפיקסל בייבוא רשמי לישראל, היינו חייבים להתאמץ. אז מה חשבנו על מכשיר הדגל של גוגל, שמאתגר את סמסונג ואפל בתחרות הסמארטפון הטוב בשוק?

עיצוב

חשבנו הרבה על כיצד להתחיל את הסקירה. רצינו לנסות להתחיל מהנקודה החזקה ביותר, אבל גוגל לא טרחה לקחת דבר אחד ולהבליט אותו - היא רצתה ליצור מכשיר מושלם מכל הבחינות.

אז נתחיל מהדבר הראשון שרואים - החיצוניות. הצבעים של הפיקסל פרו 7 לא נועזים במיוחד: לבן, שחור וסוג של ירוק בקבוק. מוטבע עליו הסמל האהוב של גוגל, ויש לו רצועת אלומיניום בחלק העליון ובתוכה 3 עדשות ופלאש. חוץ מזה, הוא מכוסה בזכוכית גורילה גלאס הפופולרית שמונעת שבירה, הציפוי כן ימשוך טביעות אצבעות אם תבחרו בגרסה הכהה, ולעומת זאת הלבנה שקיבלנו נשארה נקייה. הקצוות שלו מעוגלים, ובאופן כללי אפשר לתאר אותו כפשוט, אלגנטי ויעיל, ממש כמו החברה שיצרה אותו.

גוגל פיקסל פרו 7 (צילום:  יונתן אפולט)
גוגל פיקסל פרו 7 | צילום: יונתן אפולט

שימוש

נתחיל בתקלה הראשונה והכי משמעותית שנתקלנו בה - לאחר הדלקת המכשיר נתקענו כבר בשלב הגדרת הרשת כי לא הייתה לו מקלדת. משיטוט קל ברשת גילינו שזה לא רק אצלנו. מדובר בבאג שכנראה מופיע בכמה מכשירים וההצעות לפתרון היו לעשות איפוס הגדרות והפעלה מחדש. היינו מספיק חכמים למצוא את הגדרת המקלדת ולהוסיף אותה ובכך לפתור את התקלה, אבל קל לנחש שמי שאין לו חוש טכנולוגי יתקשה במצב כזה.

וכעת לאחת הפנינים של המכשיר - הבינה המלאכותית. גוגל יודעת להשתמש במכשירים שלה כדי לשים בהם את כל הפיצ'רים הקטנים והחכמים קודם כל. אפשר להגיד שהפיקסל הוא מגרש הניסויים של החברה, וכל התוספים שיגיעו יום אחד למכשירי האנדרואיד עוברים קודם בפיקסל. מדובר בדברים קטנים וכיפיים, חלקם לא אפויים עד הסוף ונחשבים לגרסאות בטא בלבד, אבל לא קריטיים בשום צורה. 

הפתיעה אותי לטובה אפשרויות עריכת התמונות הרבות שיש בו. למשל, מחק הקסם (שקיים גם בפיקסל 6) ונותן לכם את האפשרות פשוט למחוק אובייקטים מתמונה, לפעמים זה עובד כמו קסם ולפעמים זה ישאיר עיוות מוזר בחלק הריק - כאמור יש עוד הרבה לאן להתפתח בנושא. דוגמה נוספת היא ניקוי הטשטושים או הוספת טשטוש ברקע, גם פה האפשרויות עוד לא מושלמות, אבל בהחלט שוות ניסיון. היתרון היפה הוא שגוגל נותנת את האופציה לעשות את התיקונים גם בתמונות ישנות ולא רק מה שצילמתם עם המכשיר, כך שבכיף תוכלו להעביר שעות בתיקון תמונות ישנות.

צילום בעזרת הפיקסל 7 פרו pixel 7 pro
צילום בעזרת הפיקסל 7 פרו

פיצ'רים נוספים שהבינה המלאכותית יכולה לעזור לכם בהם היא הקלטת סאונד והפיכתו לטקסט (אין עדיין בעברית), שיחה אוטומטית למוקדים שונים ודילוג על התור (גם לא עובד בישראל, וגם בארה"ב הוא לא עובד עם כל השירותים), וכמובן גם מספר אפשרויות במצלמה, שנרחיב עליה בהמשך. כל הפיצ'רים האלה נחמדים, לא מושלמים ובעיקר לא משני חיים. להגנתה של גוגל, בניגוד לחברות אחרות היא לא משתמשת בהם כגימיק כדי למכור את הטלפון, הם פשוט עוד שדרוג למכשיר שהוא כבר טוב.

חומרה ונתונים

קצת מספרים למי מאיתנו שמבין מה הם אומרים: מסך המכשיר הוא בגודל 6.7 אינץ', סטנדרטי כבר לטלפונים בקטגוריית פרימיום, יש לו מסך OLED עם קצב רענון מהיר של 120 הרץ, שכבר הפך לתקן אצל חלק ממכשירי הביניים אפילו. זיכרון עבודה (RAM) של 12 ג'יגה-בייט ושטח אחסון של 128, 256 או 512 ג'יגה-בייט, קצת מאכזב שאין גרסת טרה, אבל מלבד זאת מיישרים קו עם שאר מכשירי הפרימיום.

מערכת ההפעלה היא כמובן אנדרואיד 13, ועם הפיקסל תבטיחו לעצמכם לקבל את שאר העדכונים ראשונים מכל מכשירי האנדרואיד. המעבד שלו הוא הגוגל טנסור ג'י-2 החדש, הוא מתפקד כמעט כמו הטנסור הקודם אבל הוא השתפר רבות בתפקודי הבינה המלאכותית. הטלפון מגיב טוב יותר מהפיקסל 6. לפי גוגל חלק מהפעולות מהירות פי 2 או אפילו 2.5 מהדור הקודם.

סוללה

יש לפיקסל סוללה של 5000 אמפר, סוללה גדולה לכל הדעות, והיא תספיק לכם ליום עבודה מלא בלי בעיות. היא מחזיקה בסביבות ה-34-36 שעות בממוצע בין הטענה להטענה, כך שאתם יכולים להיות רגועים. ישנם בשוק מכשירים עם סוללה טובה יותר, אבל היא מספיק טובה לכל הדעות.

מבחינת הטענה, המכשיר מגיע ללא מטען, כן זה מבאס שגוגל יישרה קו עם סמסונג ואפל בנושא, אז ניסינו אותו עם כמה מטענים שונים. קצב הטעינה שלו הוא בסביבות ה-23W, מה שאומר שטעינה מלאה תיקח בערך 1:50, שזה המון בזמנים בהם הוואן פלוס 10 נטען בחצי שעה והשיאומי 12 פרו נטען ב-21 דקות. 

מצלמה

ובכן גם במצלמה הפיקסל מצטיין, אבל ממש מצטיין. במבחני המצלמות של אתר DXOMARK היוקרתי, נבחרה המצלמה של הפיקסל 7 פרו לטובה ביותר בשוק, מעל האייפון 14 פרו מקס וה-Honor Magic4.

גוגל ציידה את המכשיר בעדשות מעולות, המצלמה הראשית עם חיישן 50 מגה-פיקסל עם ייצוב אופטי, מצלמה משנית עם חיישן של 12 מגה-פיקסל, צילום בזווית רחבה בת 125.8 מעלות. ומצלמת טלפוטו עם חיישן 48 מגה-פיקסל וייצוב אופטי. בצד השני תמצאו מצלמת סלפי עם חיישן 11 מגה-פיקסל.

צילום רחב בעזרת הפיקסל 7 פרו pixel 7 pro (צילום: יונתן אפולט)
צילום רחב בעזרת הפיקסל 7 פרו | צילום: יונתן אפולט

צילום לילה בעזרת הפיקסל 7 פרו pixel 7 pro (צילום: יונתן אפולט)
צילום לילה בעזרת הפיקסל 7 פרו | צילום: יונתן אפולט

לגוגל יש יתרון לא רק מבחינת החומרה אלא גם התוכנה, היא משתמשת בתוכנה כפתרון לבעיות חומרה. למשל, במעבר בזומים של המצלמות, לא ניכנס לפרטים טכניים, אבל הפיקסל יודע להשתמש בכמה מצלמות שונות כדי לתת תוצאה טובה יותר. ככל שאתם מגדילים את הזום, הוא משתמש בחיתוך של עדשת ה-12 מגה-פיקסל (שמשאיר פוקוס מעולה), לאחר מכן בעלייה ל-X5 הוא מוסיף מידע מעדשת הטלפוטו ומשלב אותו וכן הלאה עד ל-X30, שהוא לא מרשים כמו המצלמה של הגלקסי S22, אבל הוא עושה זאת בלי עדשה מיוחדת.

ככל שמתקרבים, ייצוב התמונה שלו בא לידי ביטוי, אולי אפילו יותר מדי, וקצת קשה לשלוט בו. בנוסף, העדשה הרחבה יכולה לעשות צילומי מאקרו מעולים, כן שמעתם נכון כל המתחרים הסיניים שמכניסים עדשת מאקרו מיותרת. 

צילום בשעות הערב בעזרת הפיקסל 7 פרו pixel 7 pro (צילום: יונתן אפולט)
צילום בשעות הערב בעזרת הפיקסל 7 פרו | צילום: יונתן אפולט

צילום פורטרט בעזרת הפיקסל 7 פרו pixel 7 pro (צילום: יונתן אפולט)
צילום פורטרט בעזרת הפיקסל 7 פרו | צילום: יונתן אפולט

התמונות בפיקסל יוצאות מצוינות, כפי שכבר התרגלנו. זה לא ממש משנה איזה תנאי תאורה יש סביבכם - אתם תקבלו תמונות חדות מאוד, יש להן עומק, טווח דינמי מעולה והניגודיות מעולה. גם בלי להשתמש בסגנון הפורטרט, תצליחו לייצר עומק בצילום. אפילו צילום הסלפי והווידאו טובים מאוד.

צילום מאקרו בעזרת הפיקסל 7 פרו pixel 7 pro (צילום: יונתן אפולט)
צילום מאקרו בעזרת הפיקסל 7 פרו | צילום: יונתן אפולט

צילום טלפוטו בעזרת הפיקסל 7 פרו pixel 7 pro (צילום: יונתן אפולט)
צילום טלפוטו | צילום: יונתן אפולט

בשורה התחתונה

יש לנו כאן מכשיר מנצח, אם יש לכם טיפה של חוש טכני וסבלנות. הגוגל פיקסל הוא החכם באדם או בסמארטפונים. אפל יודעת לעשות מכשירים טובים ופשוטים, גוגל עושה מכשירים טובים וחכמים. כן, יש פה באגים פה ושם, שכנראה ייפתרו בעדכוני התוכנה הבאים, אבל ביחס למחיר שלו מדובר במכשיר מדהים, שאם לומדים אותו כמו שצריך אפשר ליהנות מהמון פיצ'רים שיקלו לכם על החיים. אם הוא יגיע בייבוא רשמי לישראל ויקבל אדפטציה מתאימה, הוא כנראה המכשיר הכי משתלם בשוק - ובטוח האנדרואיד הטוב ביותר.

ניתן למצוא את הפיקסל 7 במספר חנויות פרטיות, ביניהן בגומובייל שמוכרת את הפיקסל 7 ב-2,649 שקל, הפיקסל 7 פרו עם 128 ג'יגה-בייט ב-3,599 שקל והפיקסל 7 פרו עם 256 ג'יגה-בייט ב-4,199 שקל, וסיפקה לנו את המכשיר לטובת הסקירה. חשוב לציין שבארה"ב המחיר שלו נחשב לשובר שוק, כאשר הפיקסל 7 עולה 599 דולר והפיקסל פרו 7 עולה 899 דולר.